Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

«Βότσεκ» στη Λυρική από 19/1 με σκηνοθέτη το διευθυντή του Φεστιβάλ της Αβινιόν

«Βότσεκ» στη Λυρική από 19/1 με σκηνοθέτ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ο Ολιβιέ Πυ σκηνοθετεί, ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος πρωταγωνιστεί. Λαβύρινθο θα στήσει ο Πιερ- Αντρέ Βαιτς

Είστε λάτρης της λυρικής κουίντας; Σας έχουμε το πρώτο σημαντικό ραντεβού της νέας χρονιάς: Ο Olivier Py, ο γάλλος σκηνοθέτης, ηθοποιός και ποιητής που διευθύνει το περίφημο Φεστιβάλ της Αβινιόν και έκανε το ντεμπούτο του πριν δυο δεκαετίες στην Οπερα του Παρισιού, υπογράφει την καινούρια μελοδραματική παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Νιάρχος από 19 Ιανουαρίου. (Πρόπερσι είχε σκηνοθετήσει «Ικέτιδες» στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου και έχει τιμηθεί για την πορεία του από την πρώτη κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν). Συγκεκριμένα, αυτή τη φορά θα  παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό, το «Βότσεκ» μια ονομαστή, μοντέρνα όπερα του 20ου αιώνα με τη σφραγίδα του βιεννέζου μουσουργού  Άλμπαν Μπεργκ.  Θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Βασίλης Χριστόπουλος με πρωταγωνιστή τον καταξιωμένο βαρύτονο της ΕΛΣ Τάση Χριστογιαννόπουλο.

Ο Βότσεκ είναι μια από τις πρώτες εκτενείς όπερες του 20ού αιώνα γραμμένη σε ατονικό ιδίωμα με χρήση τραγουδιστής ομιλίας – Sprechgesang. Η παγκόσμια πρώτη του έργου δόθηκε το 1925 στην Κρατική Όπερα του Βερολίνου και έχει γραφτεί πριν το ξέσπασμα του παγκοσμίου πολέμου. Η Λυρική το ανεβάζει για πρώτη φορά, αν και στο εξωτερικό έχει παιχθεί από όλες τις μεγάλες όπεερες. Το έργο είναι σκληρό και ρεαλιστικό, έχοντας  κοινωνική και ψυχολογική διάσταση. Αναφέρεται στη βία και την καταπίεση που υπομένει ο φτωχός, καθημερινός άνθρωπος με αποτέλεσμα να παρεκτρέπεται. Συγκεκριμένα, ο κεντρικός ήρωας, ο στρατιώτης Βόιτσεκ σκοτώνει την άπιστη γυναίκα του και μετά πνίγεται.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται πάντως και η σκηνογραφία της παράστασης χάρη στο διάσημο σκηνογράφο-ενδυματολόγο Πιερ-Αντρέ Βάιτς. Εχει σχεδιάσει ένα κινούμενο σκηνικό,  σε ύφος πολύ μεγάλου σύγχρονου λαβύρινθου. Στον ρόλο της Μαρί θα εμφανιστεί η διακεκριμένη Γερμανίδα υψίφωνος Ναντίνε Λένερ. 

"Βότσεκ" 19/1- 31/1

*Εισητήρια: 15€, 20€, 30€, 35€, 42€, 50€, 55€, 70€- Φοιτητικό, παιδικό: 15€- Περιορισμένης ορατότητας: 10€

Ταμεία Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Καθημερινά 09.00-21.00)
Τηλ.: 2130885700
Καταστήματα Public ή ticketservices.gr

www.nationalopera.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View