Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πρωτοχρονιά στην Πάτρα - Οι εκδηλώσεις, οι ταινίες και οι αγρυπνίες της παραμονής

Πρωτοχρονιά στην Πάτρα - Οι εκδηλώσεις, ...

Τι μπορείτε να κάνετε τις ημέρες των γιορτών

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στην πόλη και Πάσχα στο χωριό λέει η παροιμία και όσοι την ακολούθησετε και παραμείνετε η βρεθείτε στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή της, έχετε επιλογές για αυτές τις ημέρες για πολιτιστικές εκδηλώσεις και σινεμά.

Το thebest.gr συγκέντρωσε όλα αυτά που θα γίνουν τις γιορτινές ημέρες και σας τα παρουσιάζει.

Το πολιτιστικό ημερολόγιο είναι γεμάτο από όμορφες εκδηλώσεις που μας καλούν να τις απολαύσουμε.

Ακολουθεί ένας πιο φρεσκαρισμένος «μπούσουλας» απ’ όσα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην πόλη της Πάτρας αυτές τις ημέρες οπότε τσεκάρετε ημερομηνίες, τίτλους, είδος εκδήλωσης και σπεύστε να χαρείτε και να «ξεχαστείτε» για λίγο.

Συνεχίζονται στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων οι παραστάσεις του έργου του Τζον Στάινμπεκ «Άνθρωποι και Ποντίκια» σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Πρόκειται για μια σκληρή μα βαθιά ανθρώπινη ιστορία διαψευσμένων ονείρων. Νέα γραφή για το θέατρο: Σταύρος Τσακίρης. Παίζουν οι ηθοποιοί: Διονύσης Βούλτσος, Πάνος Ιωσηφίδης, Γιάννης Θανασούλιας, Γεωργία Αντωνοπούλου, Πάνος Τρουμπουνέλης και Δημήτρης Βαμβακάς.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής:

 1η Ιανουαρίου 2020 στις 21:00

2 Ιανουαρίου στις 21:00

3 Ιανουαρίου στις 21:00

4 Ιανουαρίου στις 19:00 και 21:30

5 Ιανουαρίου στις 19:00

9 Ιανουαρίου στις 21:00

10 Ιανουαρίου στις 21:00

11 Ιανουαρίου στις 19:00 και 21:30

12 Ιανουαρίου στις 19:00 και 21:30.

Το έργο θα παίζεται έως τις 16/2/2020.

Στη σκηνή του θεάτρου Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη θα μας επισκεφθεί την 2η μέρα του νέου χρόνου και για ένα τριήμερο, την Πέμπτη 2, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4/1/2020, Αθηναϊκός θίασος με επικεφαλής τον Γιάννη Βούρο, τον Χάρη Σώζο και την Παναγιώτα Βλαντή που θα παρουσιάσουν το βραβευμένο με Olivier Award, έργο του Άρθουρ Μίλλερ «Σπασμένο Γυαλί». Παίζουν και οι Βάσω Γουλιελμάκη, Ελίνα Μάλαμα.  Η επιτυχημένη παράσταση μας έρχεται από τη σκηνή του θεάτρου ΠΟΛΗ της Αθήνας. Η σκηνοθεσία είναι της Άσπας Καλλιάνη. Μία παράσταση από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη.

Την Πέμπτη 2/1 στις 20.00, την Παρασκευή 3/1 στις 21.00 &  το Σάββατο 4/1 στις 18.00 και στις 21.00.

Στο μεταξύ την Τρίτη 7/1/2020 αναμένεται να ξεκινήσουν στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» οι παραστάσεις της φετινής παιδικής παραγωγής που το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ανέβασε σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, το τρυφερό και με πολλά μηνύματα «Ένα Παιδί μετράει τα’ άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη σε θεατρική διασκευή του Γιάννη Ρήγα και σκηνοθεσία της Μαίρης Ανδρέου.

Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Βάσω Ασίκογλου, Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Ευαγγελίνα Καριοφύλλη, Σοφία Μπλέτσου, Μιχάλης Παπαδημητρίου, Χρήστος Τσιώτας. Στόχος της παράστασης και του έργου όπως αναφέρει η Μαίρη Ανδρέου, είναι να περάσουμε το μήνυμα ότι καμία δυσκολία δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην γνώση και στη μάθηση.

Στο Λιθογραφείον στη Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων, παρουσιάζεται το κλασικό αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς, «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία - A Christmas Carol», σε θεατρική διασκευή για ενήλικες και παιδιά, της Φιορέλας Μαστρόκαλου, η οποία έχει επιμεληθεί & τη σκηνοθεσία και το εικαστικό περιβάλλον της παράστασης.

Παίζουν οι: Gerard van Hattem, Αντώνης Γραβάνης, Αναστασία Μανόνα, Μυρτώ Ντζαμάρα, Λάμπρος Ξύτσας, Αντριάννα Σιδέρη, Γιάννης Σιδέρης, Θεοδότη Τάσση και στο ρόλο του τσιγκούνη Σκρουτζ ο Βασίλης Τάσσης.

Ημερομηνίες παραστάσεων:

Παρασκευή 3/1/2020 στις 21:30, Σάββατο 4/1 20:00 και Κυριακή 5/1 20:00.

Εισιτήρια: 10€ (κανονικό), 8€ (φοιτητικό, πολυτέκνων, άνω των 65), 5€ (παιδικό, ατέλειες, ανέργων). Η «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Ντίκενς θεωρείται από τα πιο αγαπημένα έργα και κλασικά αναγνώσματα μικρών και μεγάλων.

Στο act στο πάνω μέρος στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, το διάστημα των γιορτών  έχουν προγραμματιστεί γιορτινές παραστάσεις του έργου «Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά» που είναι βασισμένο στο έργο του Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Η σκηνοθεσία είναι της Γεωργίας Ηλιοπούλου.

Γιορτινές Παραστάσεις:

4/1/2020 στις 18.00 και 5/1/2020 στις 12 το μεσημέρι. Περισσότερες πληροφορίες – κρατήσεις στο 2610 272037.

Στο Μηχανουργείο στην οδό Ευμήλου, πίσω από το ναό Αγ. Ανδρέου παίζεται για τα παιδιά ο «Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν Σαιντ Εξυπερύ, ένα αριστουργηματικό κείμενο σε διασκευή και σκηνοθεσία του συμπολίτη ηθοποιούΓεράσιμου Ντάβαρη, ο οποίος παίζει κιόλας.

Το έργο παίζεται ως εξής:

 3/1 και 4/1/2020 στις 18.00. Εισιτήρια: ενήλικες 7 ευρώ και παιδιά 6 ευρώ. 

Δύο παραστάσεις που απευθύνονται στα παιδιά & τους εφήβους παρουσιάζει αυτή την περίοδο το Επίκεντρο+ στην Νόρμαν και Αγ. Διονυσίου. Κατ’ αρχάς έχει ανέβει η «Οδύσσεια ή μία δικαιολογία» σε μετάφραση – απόδοση του Δημήτρη Μαρωνίτη, από τα σπουδαιότερα κείμενα όλων των εποχών, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Τσάκωνα όπου το θίασο αποτελούν ηθοποιοί – απόφοιτοι της δραματικής σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Παίζεται την Κυριακή 5/1/2019 στις 17.00.

Η άλλη παράσταση στο Επίκεντρο+ είναι το Ελληνικό λαικό παραμύθι «Η Ροδή & το βεργί» σε θεατρική απόδοση που επιμελήθηκε η γνωστή ηθοποιός Άνδρη Θεοδότου ενώ την σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Δεγαίτης.

Παίζεται στις 5/1/2020 στις 12 το μεσημέρι. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 12 ετών. 

Για τους μεγάλους στο Επίκεντρο+ παρουσιάζεται η σπαρταριστή φαρσοκωμωδία «Δε θα με τρελάνεις εσύ εμένα» σε σκηνοθεσία της Έφης Κεραμίδα. Ένα έργο των Παναγιώτη Καποδίστρια και Αργύρη Γιαμάλογλου όπου μία σειρά απροσδόκητων καταστάσεων προκαλεί άφθονο γέλιο με κεντρικό ήρωα έναν γυναικά γκαλερίστα, τον Παύλο.

Η παράσταση παίζεται Τετάρτη – Σάββατο στις 9:15 μ.μ. & Κυριακή στις 8:30 μ.μ. από 2 έως 12 Ιανουαρίου 2020.

Τιμές εισιτηρίων: 10€ γενική είσοδος. Πληροφορίες - κρατήσεις: 2610 46 10 50.

 

Στο θέατρο act τώρα στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, συνεχίζεται το έργο «Μικρή Ευρώπη» του Δημήτρη Ζουγκού, βραβευμένου με Κρατικό βραβείο θεάτρου. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα επίκαιρη, αιχμηρή πολιτική κωμωδία σε σκηνοθεσία του βραβευμένου ηθοποιού με βραβείο Χορν, Κωνσταντίνου Μπιμπή. Παίζουν οι Δημήτρης Τζαβάρας και Ιωάννης Αναστασόπουλος. Το έργο διακρίνεται για το σουρεαλιστικό χιούμορ του που σατιρίζει όσα διαδραματίζονται σε μια φανταστική Ελληνική κωμόπολη όπως καταγράφονται μέσα από το στούντιο ενός τηλεοπτικού σταθμού.

Οι επόμενες παραστάσεις είναι στις 2/1/2020 στις 21.30. Πληροφορίες στα τηλ. 2610 272037 και 6936 122263.

Στο act όπου καλλιτεχνικός υπεύθυνος είναι ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας, ξεκίνησε από 20/12/2019 να παίζεται η ξεκαρδιστική κωμωδία των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε «Ελεύθερο Ζευγάρι» σε σκηνοθεσία της Δήμητρας Λαρεντζάκη με τους Κατερίνα Τασσύ και Παλαιολόγο Χαλίδα. Προγραμματισμένες παραστάσεις έως 19/1/2020, κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 21.30 και την Κυριακή στις 20.00.

Από εικαστικής πλευράς περάστε μία βόλτα από την γκαλερί Cube της Λιάνας Ζωζά στην οδό Μιαούλη για να δείτε το Art project "Once Upon a Time" που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 και τέλος από το Πολύεδρο στην Κανακάρη 147 όπου η Όλγα Νικολοπούλου και ο Κωστής Καπέλας μας έφεραν την καινούρια έκθεση του εκλεκτού ζωγράφου Χρόνη Μπότσογλου «Τοπία και Παιχνίδια» (θα λειτουργήσει έως τέλος Ιανουαρίου 2020) και από το «Μουσελίν» στην οδό Αγ. Ανδρέου όπου έως τις 9 Ιανουαρίου 2020 λειτουργεί η 2η έκθεση του Παύλου Στόλλα "Υδατογραφήματα".

Βέβαια υπάρχουν και οι κινηματογραφικές ταινίες όπως η «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη αλλά και την Πατρινή Λίλα Μπακλέση, για τη ζωή της στιχουργού του λαικορεμπέτικου τραγουδιού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου από το Αϊδίνι, το τελευταίο κεφάλαιο της διαστημικής saga, “Star Wars, O Πόλεμος των άστρων, Skywalker, Η Άνοδος» σε σκηνοθεσία του J.J. Abrams, το κοινωνικό φιλμ «Μετά το Γάμο» με την Μισέλ Γουίλιαμς, κ.α.

 

Μία 25άδα ταινιών μέσα στις γιορτές & τον Ιανουάριο 2020 στις Πατρινές αίθουσες

 

Από "Πόλεμο των άστρων" και Σαρλίζ Θερόν έως Καραμπέτη ως Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου και νέο Ρομάν Πολάνσκι

 

Ελληνικά φιλμ, «Πόλεμο των Άστρων», την Σαρλίζ Θερόν ως τηλεοπτική παρουσιάστρια αλλά και Γαλλικό φιλμ εποχής, πολιτικών διαστάσεων δια χειρός Πολάνσκι περιλαμβάνει το φετινό Χριστουγεννιάτικο & Πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα στις σκοτεινές αίθουσες που αναμένεται να γεμίσουν από σινεφίλ.

Οι ταινίες που θα έχουμε λοιπόν την ευκαιρία μα δούμε αυτές τις μέρες στην Πάτρα (σε Odeon Veso Mare & 2η αίθουσα του Πάνθεον) είναι κατ’ αρχάς το κοινωνικό «Μετά το Γάμο» σε σκηνοθεσία Μπαρτ Φρέντλιχ με τους Μισέλ Γουίλιαμς, Τζουλιάν Μουρ και τον Μπίλι Κράνταπ. Το συγκεκριμένο φιλμ που ήταν χιτ στο Φεστιβάλ του Σάντανς στη Γιούτα είναι ριμέικ της υποψήφιας για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας του 2007 που είχε σκηνοθετήσει η Δανέζα Σουζάνε Μπίερ.

Τα «φώτα» της δημοσιότητας & της προσοχής των σινεφίλ αναμφίβολα πέφτουν στο «Star Wars: The Rise of Skywalker», διάρκειας 142 λεπτών σε σκηνοθεσία Τζέι Τζέι Έιμπραμς με τους Ντέιζι Ρίντλεϊ, Άνταμ Ντράιβερ, Τζον Μπογιέγκα, Όσκαρ Άιζακ. Πρόκειται για ένα φιλμ με υψηλές εμπορικές προσδοκίες όπως πάντα που ολοκληρώνει τη νέα τριλογία της περίφημης διαστημικής κινηματογραφικής saga. Άραγε ολοκληρώνεται και όλη η «σειρά» που είχε πρωτοντεμπουτάρει το 1977, 42 ολόκληρα χρόνια πριν με τον «Πόλεμο των άστρων» του Τζορτζ Λούκας. Στο νέο φιλμ (από 19/12 σε διανομή Feelgood) ο αυτοκράτορας Πάλπατιν επιστρέφει από τους νεκρούς και μαζί με τον Κάιλο Ρεν ετοιμάζουν το μεγάλο χτύπημα του Τελικού Τάγματος, ενώ η Ρέι ολοκληρώνει την εκπαίδευσή της για να τους αντιμετωπίσει.

Η δραματική βιογραφία σε σκηνοθεσία Άγγελου Φραντζή με τίτλο "Ευτυχία", μ’ ένα εκπληκτικό καστ με επικεφαλής την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την Κάτια Γκουλιώνη, τον Θάνο Τοκάκη, τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη αλλά και την Πατρινή Λίλα Μπακλέση, προβάλλεται επίσης από 19/12 στις αίθουσες (διανομή από την Tanweer). Κεντρικό πρόσωπο είναι η σπουδαία στιχουργός του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου που είχε γεννηθεί το 1893 στο Αϊδίνι. Το πρωτότυπο σενάριο είναι της Κατερίνας Μπέη («Θηλυκή Εταιρία», «Success Story») κι όπως έγραψε το Αθηνόραμα, στην κριτική του, πρόκειται για μία ιδιαίτερα φροντισμένη παραγωγή όπου η μυθιστορηματική, bigger than life προσωπικότητα της ηρωίδας χαρίζει στην ταινία παλμό και μερικά ειλικρινή συγκινητικά ξεσπάσματα. Διάρκεια: 123 λεπτά.

Στις 9/1/2020 θα δούμε στις Ελληνικές αίθουσες τη νέα ταινία του Σαμ Μέντες «1917» που ήδη έχει βραβευτεί ως μία από τις δέκα καλύτερες ταινίας της χρονιάς από το National Board of Review και το AFI (American Film Institute) και έχει συγκεντρώσει 3 υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες (συμπεριλαμβανομένης και της καλύτερης ταινίας - δράμα). Η πολεμική αυτή περιπέτεια με φόντο τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη μάχη στη Φλάνδρα, κουβαλά και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της σκηνοθετικής προσέγγισης του βραβευμένου με Όσκαρ Σαμ Μέντες καθώς η δράση αναπτύσσεται σ’ ένα συνεχές μονοπλάνο. Παίζει ο Τζορτζ ΜακΚέι. (Διανομή από την Odeon).

Από τις 26/12/2019 θα προβάλλεται στις Ελληνικές αίθουσες (διανομή από την Σπέντζος Φιλμ) το «Bombshell – Βόμβα» του Jay Roach που περιγράφει μία αληθινή ιστορία που εκτυλίχθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News και αφορούσε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης. Η ομοιότητα της Σαρλίζ Θερόν με την πραγματική τηλεπαρουσιάστρια και δημοσιογράφο Μέγκιν Κέλι είναι εντυπωσιακή. Το φιλμ έχει 2 υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες (α’ γυναικείου – Σαρλίζ Θερόν και β’ γυναικείου-Μάργκοτ Ρόμπι). Παίζει και η Νικόλ Κίντμαν και ο Τζον Λίθγκοου.

Από την Πρωτοχρονιά (Τετάρτη 1η Ιανουαρίου 2020) θα προβάλλεται το «J’ Accuse! – Κατηγορώ…!» σε σκηνοθεσία του 86χρονου, τιμημένου με Όσκαρ Γαλλοπολωνού σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι. Περιγράφει την περιβόητη υπόθεση Ντρέιφους στα τέλη του 19ου αιώνα, μ’ ένα εξαιρετικό καστ με επικεφαλής τον βραβευμένο με Όσκαρ ερμηνείας για το «The Artist» Ζαν Ντιζαρντέν. Στις 5 Ιανουαρίου, 1895, ο λοχαγός Άλφρεντ Ντρέιφους, ένας νέος αξιωματικός του γαλλικού στρατού κατηγορείται άδικα πως κατασκόπευε για λογαριασμό της Γερμανίας και καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη στο Νησί του Διαβόλου.

Ανάμεσα στους μάρτυρες αυτού του εξευτελισμού είναι ο Ζορζ Πικάρ, ο οποίος παίρνει προαγωγή για να διοικήσει τη μονάδα στρατιωτικής αντικατασκοπείας που τον εντόπισε. Όταν ο Πικάρ ανακαλύπτει πως τα μυστικά εξακολουθούν να διαδίδονται στους Γερμανούς, παρασύρεται σε ένα επικίνδυνο λαβύρινθο εξαπάτησης και διαφθοράς που απειλεί όχι μόνο την τιμή του αλλά και τη ζωή του.

Στις αμιγώς καλλιτεχνικές επιλογές των ημερών είναι η ταινία «The Truth – Η Αλήθεια» του Χιροκάζου Κορεέντα με την Κατρίν Ντενέβ, τον Ίθαν Χοκ και τη Ζιλιέτ Μπινός (από 9/1 σε διανομή από τη Seven Films) ενώ την Πρωτοχρονιά θα έχουμε μία ακόμα Ελληνική παραγωγή στις αίθουσες το «...Για Πάντα» (διανομή από Village). Στο φιλμ σε σκηνοθεσία του Γιάννη Παπαδάκου του «Bachelor 2 και 3» παίζει ο Γιάννης Τσιμιτσέλης που έχει συνεργαστεί και στο σενάριο και η Κατερίνα Γερονικολού, οι οποίοι είναι και ζευγάρι στη ζωή. Πρόκειται για ένα ρομαντικό δράμα όπου ένας 35άρης επιτυχημένος σεφ και συλλέκτης βινυλίων που ψάχνει τον εαυτό του σε εφήμερες σχέσεις και νυχτερινές εξορμήσεις, θα γνωρίσει τυχαία και θα ερωτευτεί κεραυνοβόλα μία κοπέλα, τη Ζωή.


«Σκίζει» στις ΗΠΑ και το ίδιο αναμένεται να γίνει κι εδώ από τις 2/1/2020 που θα μας έρθει. Ο λόγος για το «Jumanji: Η Επόμενη Πίστα» του Τζέικ Κάσνταν όπου παίζουν και πάλι οι Ντουέιν Τζόνσον, Κέβιν Χαρτ και Τζακ Μπλακ.

Το «μενού» έχει και θρίλερ καθώς 9 Ιανουαρίου 2020 βγαίνει «Η Κατάρα – The Grudge» σε σκηνοθεσία Nicolas Pesce και παραγωγή του Σαμ Ράιμι με το στόρι ουσιαστικά να εκτυλίσσεται την ίδια περίοδο με την ταινία του 2004. Παίζουν οι Andrea Riseborough, Demián Bichir, John Cho, Betty Gilpin, Lin Shaye και η Jacki Weaver. Είναι το 4ο φιλμ του κινηματογραφικού franchise «The Grudge».  

Από παιδικά φιλμ εκτός όσων συνεχίζονται όπως το πολύ επιτυχημένο "Ψυχρά και Ανάποδα ΙΙ" της Ντίσνει, προστίθενται και το «Playmobil, the movie» (από 19/12) που πάντως ατύχησε εμπορικά στη Βόρειο Αμερική και το «Spies in disguise – Μετα-μορφωμένοι πράκτορες» σε σκηνοθεσία Νικ Μπρούνο και Τρόι Κυάν. Στην πρωτότυπη αγγλόφωνη κόπια ακούγονται οι φωνές των ηθοποιών Γουίλ Σμιθ και Τομ Χόλαντ ενώ στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται οι φωνές των ηθοποιών Θοδωρή Σμέρου, Πάνου Αποστολόπουλου, Μαριάνθης Σοντάκη, Χρήστου Πλαΐνη, Γιάννη Στεφόπουλου, κ.α.

Θα κυκλοφορήσει και το παιδικό animation φιλμ με τίτλο «Snow Queen – Η Βασίλισσα του Χιονιού» από τη Ρωσία (από 9 Ιανουαρίου 2020 σε διανομή της Σπέντζος Φιλμ). Η ταινία σε σκηνοθεσία Vladlen Barbe, Maksim Sveshnikov, διάρκειας 85 λεπτών, θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά.

Από 26/12 θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ του Ρον Χάουαρντ «Pavarotti» για τους λάτρεις της όπερας ενώ συνεχίζεται και η θεαματική πολεμική περιπέτεια με φόντο τον Ειρηνικό ωκεανό τον Β’ παγκόσμιο Πόλεμο «Midway» σε σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ με ένα εντυπωσιακό ανδρικό καστ που αποτελείται από τους Λουκ Έβανς, Άαρον Εκχαρτ, Νίκολας Τζόνας, Εντ Σκρέιν, Γούντι Χάρελσον, κ.α.

Επιπλέον μέσα στον Ιανουάριο θα δούμε στις σκοτεινές αίθουσες το νέο φιλμ του ποιητικού δημιουργού Τέρενς Μάλικ «A Hidden Life – Κρυφή Ζωή» με κεντρικό ήρωα τον Φραντς Γιέγκερστετερ (στο ρόλο ο Όγκαστ Ντιλ), έναν Αυστριακό αντιρρησία συνείδησης που αρνείται να αγωνιστεί για τους Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εκτελείται από αυτούς το 1943.

Κλείνουμε την αναφορά μας στις νέες ταινίες που έρχονται στις Γιορτές με τα φιλμ που περιμένουμε αμέσως μετά στη διάρκεια του Ιανουαρίου. Αναμένουμε λοιπόν το «Just mercy – Αγώνας για δικαιοσύνη» με τον Ντενζέλ Ουάσινγκτον, την «Μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ» σε σκηνοθεσία του ακαταπανόητου, παρότι 89 ετών Κλιντ Ίστγουντ που αφορά πραγματικό γεγονός, την βομβιστική επίθεση στο Ολυμπιακό Πάρκο της Ατλάντα το 1996 (το καστ περιλαμβάνει τον Σαμ Ρόκγουελ, την Κάθι Μπέιτς, τον Τζον Χαμ, τον Πολ Γουόλτερ Χάουζερ και την Ολίβια Γουάιλντ), το μιούζικαλ «Cats» σε σκηνοθεσία Τομ Χούπερ με τον Τζέιμς Κόρντεν και την Τζούντι Ντεντς (από 23/1), το «A Beautiful day in the Neighborhood» της Μαριέλ Χέλερ με τον Τομ Χανκς που οδεύει για υποψηφιότητες στα Όσκαρ (από 23/1 σε διανομή της Feelgood), το «The Lighthouse» του Ρόμπερτ Έγκερς που εντυπωσίασε στο Φεστιβάλ του Λονδίνου, με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Πάτινσον (από 30/1/2020) αλλά και το «Jojo Rabbit» του Νεοζηλανδού Τάικα Γουατίτι που θριάμβευσε στο Φεστιβάλ του Τορόντο και «παίζει» να προταθεί στα Όσκαρ (από 23/1). Στις 16/1 έρχεται και η περιπέτεια φαντασίας «Dolittle» σε σκηνοθεσία Stephen Gaghan, με τους Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Μάικλ Σιν, Αντόνιο Μπαντέρας και Έμα Τόμσον. Η ακριβή αυτή ταινία θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας ταυτόχρονα με την έξοδο της στις ΗΠΑ.

Τέλος στα καλλιτεχνικά φιλμ που θα βγουν μέσα στον Γενάρη είναι και το «Corpus Christi» από την Πολωνία σε σκηνοθεσία Jan Komasa που πάει για υποψηφιότητα για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας (διανομή από Filmcenter Trianon).

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture