Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στην Βουλή το ζήτημα της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στην Βουλή το ...

Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή ΝΔ Άγγελου Τσιγκρή

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. 

Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει ξεκινήσει -από τις αρχές του 2015 και συνεχίζει ακόμη και σήμερα- ένα οδοιπορικό στα σχολεία (Δημοτικά - Γυμνάσια - Λύκεια) της Αχαΐας, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων σχολικής βίας και εκφοβισμού. 

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή προς την Υπουργό Παιδείας: 

 “Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και της ελληνικής κοινωνίας. 

 Πρόκειται για ένα πρόβλημα, το οποίο, -στο βαθμό που δεν αντιμετωπίζεται με πολιτικές κοινωνικής πρόληψης- πολλαπλασιάζεται με ταχύτατους ρυθμούς. 

Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα βιαιοτήτων που καταγράφονται σε διάφορα σχολικά συγκροτήματα της Αχαΐας, αλλά και της Ελλάδας ολόκληρης, προκύπτει η ανάγκη μιας διαφορετικής αντιμετώπισης του ζητήματος. Το φαινόμενο της σχολικής βίας και του εκφοβισμού απαιτεί επιστημονική προσέγγιση, βαθιά γνώση και λεπτούς χειρισμούς. 

 Συνεπώς, πρέπει να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια από όλους τους συναρμόδιους φορείς για τη δραστική αντιμετώπιση του φαινομένου”. 

 Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής ρωτά την Υπουργό Παιδείας: α) σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί α) για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και β) θα εισαχθούν νέα εκπαιδευτικά προγράμματα με σκοπό τη πρόληψη του φαινομένου, την ενημέρωση των μαθητών, αλλά και ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας;

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις