Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Η όπερα "Akenaton" live από την Met το Σάββατο στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου Πατρών

Η όπερα "Akenaton" live από τη...

Σε μουσική του Φίλιπ Γκλας - Από την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας και τον όμιλο Antenna

Το σύγχρονο αριστούργημα του σημαντικού συνθέτη Philip Glass, «Akenaton» αποτελεί τη φετινή μεγάλη παραγωγή της ΜΕΤ που θα μεταδοθεί ζωντανά και στην Πάτρα στις 23.11.2019, στις 19.55.

Εισιτήρια για την συγκεκριμένη παράσταση όπερας στην Πάτρα live από την Μετροπόλιταν της Ν. Υόρκης, διατίθενται από την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας στα γραφεία της στο Μέγαρο Κόλλα (Πλατεία Γεωργίου, Γ! όροφος τηλ. 6989.434246)

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας σε συνεργασία με τον Όμιλο Antenna υποστηρίζει για 9η χρονιά την σημαντική πολιτιστική πρωτοβουλία της Metropolitan Opera, συμμετέχοντας στο δίκτυο προβολής στην Ελλάδα και την Κύπρο, στο οποίο περιλαμβάνονται το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, πανεπιστήμια και άλλοι χώροι πολιτισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών και τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων επισκεφθείτε το www.metingreece.com.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗ ΜΕΤ / ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΣΕ HD

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, ώρα 19.55

Διεύθυνση ορχήστρας: Karen Kamensek 

Σκηνοθεσία: Phelim McDermott 

Σκηνικά: Tom Pye   

Κοστούμια: Kevin Pollard  

Φωτισμοί: Bruno Poet     

Χορογραφίες: Sean Gandini.

Διανομή:  Dísella Lárusdóttir (βασίλισσα Τάϊ), J’Nai Bridges  (Νεφερτίτη), Anthony Roth Costanzo (Ακενάτον), Aaron Blake (αρχιερέας του Άμμωνα), Will Liverman (Χόρενχαμπ), Richard Bernstein (Άϊε), Zachary James (Αμενχοτέπ).

Διάρκεια: 3 ώρες και 31 λεπτά

Παραδοσιακά η Met μας επιφυλάσσει μια νέα, μεγάλη παραγωγή κάθε Νοέμβριο. Η σύγχρονη όπερα «Ακενάτον» αποτελεί το νέο πρωτοποριακό αριστούργημα του Philip Glass.

Ο βραβευμένος Phelim McDermott, γνωστός μεταξύ άλλων από παραγωγές όπως η τεράστια επιτυχία Σατιαγκράχα του Philip Glass, επιστρέφει στη Met με την νέα παραγωγή «Ακενατόν». Ο Anthony Roth Costanzo ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο του Φαραώ που προσπαθεί να εμπνεύσει τον λαό του να ασπαστεί μια νέα θρησκεία και να εγκαταλείψει την πολυθεϊκή πίστη.  Στο ντεμπούτο της στη Met, η J’Nai Bridges ερμηνεύει τη Νεφερτίτη, τη γυναίκα του Ακενατόν και η Dísella Lárusdóttir τη βασίλισσα Τάϊ, τη μητέρα του Φαραώ.

Μια ιδιαίτερη νότα στην παράσταση δίνει η συμμετοχή της ομάδας Gandini Juggling Company με χορογραφίες, ταχυδακτυλουργικά κόλπα και ακροβατικά απολύτως εναρμονισμένα με την μουσική παρτιτούρα. Διευθύνει η πρωτοεμφανιζόμενη στη Met, Karen Kamensek.

Η παραγωγή του Ακενατόν σχεδιάστηκε αρχικά από την LA Opera, την Improbable και την English National Opera, εκεί όπου κέρδισε το βραβείο Olivier Award για την καλύτερη New Opera Production, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το 2017.

Περισσότερα για την όπερα, στην επισύναψη και στο site της λέσχης www.cinelesxipatras.gr

H φωτ. είναι από το megaron.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture