Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Έρχεται το νέο φιλμ του Φατίχ Ακίν για έναν δολοφόνο γυναικών στο Αμβούργο του '70

Έρχεται το νέο φιλμ του Φατίχ Ακίν για έ...

Τίτλος της ταινίας είναι "Το Χρυσό Γάντι"

Η προηγούμενη ταινία του «Μαζί ή τίποτα» το 2017 που ήταν υποψήφια και για την Χρυσή Σφαίρα, είχε κάνει αίσθηση και την είδαμε και στην Πάτρα, στη 2η αίθουσα του Πάνθεον. Τώρα ο 46χρονος Γερμανός Τουρκικής καταγωγής σκηνοθέτης Φατίχ Ακίν επιστρέφει με το ολοκαίνουριο φιλμ του με τίτλο «Το Χρυσό Γάντι - The Golden Glove» που συμμετείχε στο επίσημο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου 2019.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του πολυβραβευμένου «Μαζί ή Τίποτα» λοιπόν, ο Φατίχ Ακίν εμπνέεται από την πραγματική ιστορία ενός διαβόητου Γερμανού κατά συρροή δολοφόνου και επιστρέφει με την πιο τολμηρή και αμφιλεγόμενη ταινία της καριέρας του, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της εταιρείας Rosebud.21 που θα διανείμει το φιλμ στη χώρα μας από τις 5 Δεκεμβρίου 2019 και μετά.

Αμβούργο, δεκαετία του ‘70. Με μια πρώτη ματιά, ο Φρις «Φίτε» Χόνκα είναι ένα αξιολύπητο, χαμένο κορμί όπως τόσοι άλλοι γύρω του. Ο άνδρας με το παραμορφωμένο πρόσωπο περνάει τις νύχτες του μεθώντας στο καταγώγιο «Το Χρυσό Γάντι» και κυνηγώντας μοναχικές γυναίκες για λίγη συντροφιά. Κανείς από τους θαμώνες δεν μπορεί να υποψιαστεί ότι ο φαινομενικά άκακος Φίτε είναι στην πραγματικότητα ένα τέρας...

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα που πριν χρόνια σόκαραν τη Γερμανία, το θρίλερ του Φατίχ Ακίν αφηγείται την ιστορία του Φρις Χόνκα, ενός άνδρα που δολοφόνησε και διαμέλισε πολλές γυναίκες, με φόντο το αγαπημένο του μπαρ, όπου οι μεθύστακες θαμώνες συγκινούνται με γλυκανάλατα τραγούδια και το ποτό μετατρέπεται σε αντανακλαστικό ενάντια στον πόνο, τη λαχτάρα και τον καημό.

Αναβιώνοντας επάξια το πνεύμα του σπουδαίου, «σκοτεινού» αμερικανικού σινεμά της δεκαετίας του ‘70, το οποίο μιλούσε θαρραλέα για κοινωνίες και ανθρώπους που νοσούν, ο Ακίν μένει μακριά από παγίδες ωραιοποίησης των σίριαλ κίλερ και κοιτάζει κατάματα την σκοτεινή καρδιά της ανθρωπότητας, μιλώντας για μια ολόκληρη χώρα που έθαψε βαθιά τις ενοχές και τα τραύματά της, χωρίς όμως να ξέρει ότι εκείνα θα επιστρέψουν για να την στοιχειώσουν.

O γεννημένος στο Αμβούργο σκηνοθέτης Φατίχ Ακίν μιλώντας για τη νέα του ταινία και για το ότι ο Φριτς Χόνκα έζησε και περπάτησε στους δρόμους του Αμβούργου που και ο ίδιος περπατά στο σήμερα και αν αυτό έπαιξε ρόλο στην απόφαση του να κάνει την ταινία, είπε:

“Αυτό σίγουρα έκανε την ταινία πιο προσωπική. Για μένα, ο Χόνκα δεν ήταν απλώς ένας κατά συρροή δολοφόνος όπως ο Χάνιμπαλ Λέκτερ στη «Σιωπή των Αμνών». Ο Χόνκα ήταν ένας πραγματικός άνθρωπος από την γειτονιά μου, πάνω στην οποία έχει αφήσει τα σημάδια του. Ήταν κάτι σαν τον μπαμπούλα της γειτονιάς για εμάς τα παιδιά.

Πάντα αναζητώ μια προσωπική σχέση με τα θέματα με τα οποία καταπιάνομαι. Όσο ουσιαστικότερη η σχέση, τόσο αυθεντικότερη η ταινία. Παρόλο που καταπιάνομαι με μια εποχή και έναν κόσμο που δεν είναι γνώριμα σε πολλούς θεατές, η ταινία δεν είναι ένα κοινωνικό δράμα - αυτή η φράση μού βγάζει μια αίσθηση διδακτισμού και προκατάληψης. Το βλέπω πιο φιλοσοφικά: το πώς είμαστε σήμερα καθορίζει το πώς θα είμαστε στο μέλλον, ενώ αντίστοιχα το παρόν είναι το αποτέλεσμα του παρελθόντος. Άρα, στα μάτια μου, παρελθόν, παρόν και μέλλον είναι το ίδιο. Παρόλο που η ιστορία τοποθετείται στο κοντινό παρελθόν, θα μπορούσε να συμβαίνει σήμερα”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία θα παιχθεί σε 2 αίθουσες στην Αθήνα, (Έλλη & Δαναός) την Παρασκευή 29/11 και το Σάββατο 30/11 ακριβώς τα μεσάνυχτα ως paid previews.

Σκηνοθεσία: Φατίχ Ακίν

Σενάριο: Φατίχ Ακίν, βασισμένο στο βιβλίο «Der goldene Handschuh» του Χάιντ Στρουνκ

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιόνας Ντάσλερ, Μαργκαρέτε Τίσελ, Χαρκ Μπομ.

Διάρκεια: 110 λεπτά

Διανομή: Rosebud .21/ Seven Films.

Ενδεχομένως να δούμε το φιλμ τον Δεκέμβριο και στην Πάτρα.

Eπιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture