Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Από την Πέμπτη 7/11 & στην Πάτρα η νέα κοινωνική ταινία του πάντα "μαχητικού" Κεν Λόουτς

Από την Πέμπτη 7/11 & στην Πάτρα η ν...

Τίτλος της, "Δυστυχώς Απουσιάζατε" και θα προβληθεί στη 2η αίθουσα του Πάνθεον

Η νέα ταινία του 83χρονου, πολυβραβευμένου Βρετανού σκηνοθέτης Ken Loach – Κεν Λόουτς, ο οποίος παραμένει ένας ζωντανός θρύλος του ευρωπαικού κινηματογράφου κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες και θα παίζεται και στην Πάτρα στη 2η αίθουσα του Πάνθεον από την Πέμπτη 7/11/2019. Ακαταπόνητος και πάντα μαχητικός ο Λόουτς επιστρέφει με μία νέα ταινία, το «Δυστυχώς Απουσιάζατε - Sorry We Missed You», για την οποία το έγκυρο The Hollywood Reporter ανέφερε πως ο Λόουτς κάνει το πιο δυνατό του έργο ενώ το Variety έγραψε με τη σειρά του πως «ο Loach τα κατάφερε πάλι. Ένα ακόμα δυνατό δράμα για την καθημερινότητα των ανθρώπων».

O Ricky, η Abby και τα δύο τους παιδιά ζουν στο Newcastle. Είναι μια δεμένη οικογένεια και ο ένας νοιάζεται για τον άλλον. Ο Ricky αλλάζει δουλειές, ενώ η Abby, που αγαπά τη δική της, προσέχει ηλικιωμένους. Παρόλο που δουλεύουν όλο και περισσότερες ώρες, όλο και πιο σκληρά, συνειδητοποιούν ότι ποτέ δεν θα αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. Όταν προκύπτει μια χρυσή ευκαιρία, η Abby πουλάει το αυτοκίνητο της και ο  Ricky αγοράζει ένα ολοκαίνουριο φορτηγάκι για να δουλέψει ως αυτοαπασχολούμενος μεταφορέας. O μοντέρνος κόσμος έχει τις επιπτώσεις του σε αυτές τις τέσσερις ψυχές μέσα στην ίδια τους την κουζίνα.

Ο 2 φορές βραβευμένος με τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών, Ken Loach (Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι το 2006, Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ το 2016) επιστρέφει με ένα ακόμα αιχμηρό κοινωνικό δράμα επικεντρωμένο στους ανθρώπους της εργατικής τάξης και πιστό στο ύφος που τον έχει καταξιώσει ως έναν από τους πιο σπουδαίους δημιουργούς του πολιτικοποιημένου ανεξάρτητου σινεμά, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου της εταιρείας διανομής Feelgood. Πρωταγωνιστούν μη επαγγελματίες ηθοποιοί με ελάχιστη πείρα, οι οποίοι ζωντανεύουν -υπό τις έμπειρες σκηνοθετικές οδηγίες του δημιουργού- γνήσιους χαρακτήρες, όπως τους συνέλαβε η χαρισματική πένα του μόνιμου συνεργάτη του Loach, Paul Laverty.

*Το νέο του φιλμ «Δυστυχώς Απουσιάζατε» συμμετείχε και στο Επίσημο Διαγωνιστικό, στο 72ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Καννών 2019.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture