Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το "Τζόκερ" ήδη στο τοπ-τεν των εμπορικότερων φιλμ της δεκαετίας του 2010 στην Ελλάδα

Το "Τζόκερ" ήδη στο τοπ-τεν τω...

Παλιοί αιθουσάρχες απορούν με την τεράστια απήχηση που έχει η συγκεκριμένη ταινία

Άλλες εποχές πραγματικά θυμίζει ο χαμός που γίνεται για το «Τζόκερ» του Τοντ Φίλιπς που ήδη προσεγγίζει το μισό εκατομμύριο εισιτήρια σε λιγότερο από 2 εβδομάδες, νούμερο πρωτοφανές βάζοντας πλώρη για μία από τις εμπορικότερες ταινίες όλων των εποχών στη χώρα μας. Όπως διαβάσαμε στο flix.gr ήδη μπήκε στη λίστα των εμπορικότερων ταινιών της δεκαετίας του 2010, (είναι στην δέκατη θέση, πριν το «Inception» που έχει 421.845), αλλά σύντομα θα αναρριχηθεί πολύ πιο πάνω και ενδεχομένως θα απειλήσει την πρωτιά που κατέχει ένα Ελληνικό φιλμ, το «Ένας Άλλος Κόσμος» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που έχει κάνει σχεδόν 670.000 εισιτήρια. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στις επόμενες μέρες το «Τζόκερ» με τον Χοακίν Φίνιξ θα αφήσει πίσω του τόσο τους πολύ εμπορικούς «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» που έκαναν πρεμιέρα την Μεγάλη Εβδομάδα φέτος και παγκοσμίως έκαναν ρεκόρ εισπράξεων αλλά και το «Skyfall» με τον Ντάνιελ Κρεγκ.

Όπως γράφαμε, το «τσουνάμι» του «Τζόκερ» σαν να έπιασε στον «ύπνο» τους αιθουσάρχες ενώ η εταιρεία διανομής Tanweer κινήθηκε ευέλικτα αναπροσαρμόζοντας σε συνεννόηση με τους αιθουσάρχες το πρόγραμμα προβολών βάζοντας και προβολές πιο αργά κοντά στα μεσάνυχτα.

Το μεγάλο κοινό λοιπόν που συνήθως σπεύδει το πολύ σε μία, δύο, το πολύ τρεις ταινίες το χρόνο είναι εδώ δίνοντας ένα απίστευτο μαζικό παρών. Στα Odeon Veso Mare μάθαμε πως την τελευταία εβδομάδα η κίνηση σχεδόν δεν ξεχωρίζει αν είναι σαββατοκύριακο ή καθημερινές με τον αριθμό των εισιτηρίων που κόβονται ημερησίως να φτάνουν τα 2-3.000 ενώ και η προσφορά του Vodafone 1+1 επεκτάθηκε μία μέρα παραπάνω από Δευτέρα έως και την Παρασκευή. Υπήρξαν βραδιές που η ουρά στα εισιτήρια από κόσμο που ήθελε να πάει στο «Τζόκερ» έβγαινε εκτός του φουαγιέ και έφτανε στο ασανσέρ!

Αρκετοί ακούγοντας το χαμό που γίνεται, υπολογίζουν να δουν την ταινία πιο ήρεμα τις επόμενες μέρες, αν και το «Τζόκερ» που στο 2ο σαββατοκύριακο του όχι μόνο δεν είχε πτώση αλλά και ελάχιστη άνοδο (σε 180 αίθουσες πανελλαδικά, έκοψε 145.735 εισιτήρια), δείχνει ικανό να κρατήσει τις υψηλές επιδόσεις του και το ερχόμενο σαββατοκύριακο με μόνο ικανό ανταγωνιστή τη συνέχεια της «Μαλέφισεντ» με τις Αντζελίνα Τζολί και Μισέλ Πφάιφερ.

Παλιός αιθουσάρχης της Πάτρας που τον συναντήσαμε στα Ψηλαλώνια, ο Χρήστος Ηλιόπουλος του Ελίτ, του Αελλώ, του Παλλάς, κ.α. έχει εκπλαγεί με τα όσα γίνονται με το «Τζόκερ». «Αν είναι το Τζόκερ μεγάλη ταινία τότε τι ήταν οι Δέκα Εντολές, το Μπεν Χουρ, η Κλεοπάτρα», μας είπε με απορημένο ύφος.

Ανατρέχοντας στο παρελθόν θα δούμε πως ο κόσμος έσπευδε με τέτοια ορμή και μαζικότητα για μία κινηματογραφική ταινία το 1998 όταν παιζόταν ο πολύκροτος «Τιτανικός» του Τζέιμς Κάμερον, μία ταινία που πάντα κάνει και υψηλές τηλεθεάσεις όταν παίζεται στην μικρή οθόνη.

Ο Τζέιμς Κάμερον μας χάρισε και το «Άβαταρ» το 2009 που επίσης τράβηξε πολύ μεγάλη μερίδα κοινού ενώ και η τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» την περίοδο 2002-2005 είχε φέρει το λεγόμενο ευρύ κοινό στις σκοτεινές αίθουσες.

Το «Τζόκερ» σίγουρα εξελίσσεται σε κοινωνικό φαινόμενο γιατί είναι και μία ταινία που προβληματίζει βαθύτατα και δεν είναι ένα ανώδυνο θρίλερ. Το «Τζόκερ» πέτυχε να επισκιάσει απόλυτα και τον κλόουν με τα δολοφονικά ένστικτα του φιλμ «Το Αυτό – It» που μπορεί πέρυσι να έκανε πάταγο αλλά η φετινή συνέχεια του απλώς συζητήθηκε και κινήθηκε ικανοποιητικά καλά στα ταμεία.

Κοιτάζοντας προς τα πίσω θα θυμηθούμε να γίνεται χαμός και για τον «Πόλεμο των Άστρων, Η Δύναμη ξυπνάει» τα Χριστούγεννα του 2015, αλλά και για το μουσικοχορευτικό «La La land», για τα ελληνικά «Safe sex» και «Πολίτικη Κουζίνα» που κρατούν πλέον και τα πανελλήνια ρεκόρ και αν πάμε αρκετά πιο πίσω θα θυμηθούμε τις ουρές για το «Πρίτι γούμαν – Pretty Woman» με την Τζούλια Ρόμπερτς στο Άστυ ή για τον «Κύκλο των χαμένων ποιητών» με τον αξέχαστο Ρόμπιν Γουίλιαμς και τόσα άλλα φιλμ.

Μένει λοιπόν να δούμε έως που θα φτάσει το «Τζόκερ» εισπρακτικά αλλά και την τύχη του στις βραβεύσεις των ενώσεων και των Όσκαρ σε λίγο καιρό.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ     

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture