Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Παροξυσμός με τον "Τζόκερ" - Ήδη στα 415.000 εισιτήρια πανελλαδικά σε μόλις 11 μέρες

Παροξυσμός με τον "Τζόκερ" - Ή...

Παγκοσμίως η ταινία πλησιάζει τα 550 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις - Τέτοιος χαμός έχει να γίνει από τον "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" & τον "Τιτανικό" λένε αιθουσάρχες

Το αντισυμβατικό και πολυσυζητημένο δράμα «Τζόκερ – Joker» του Τοντ Φίλιπς του «The Hangover» που σημειωτέον δεν είναι μία κόμικ ταινία, όπως πολλοί θεωρούν λόγω της «προυπηρεσίας» του ήρωα στις ταινίες Μπάτμαν, εδραιώνεται πράγματι ως κορυφαίο κινηματογραφικό γεγονός, με ανοδική πορεία 7% στην Ελλάδα κάνοντας πολλές κινηματογραφικές αίθουσες να αλλάζουν το πρόγραμμά τους και να προσθέτουν προβολές, κάτι που συνέβη και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare που την περασμένη Παρασκευή απέστειλε τροποποιημένο πρόγραμμα με επιπλέον προβολές του «Joker».

Σύμφωνα με στοιχεία από την εταιρεία διανομής Tanweer, το «Τζόκερ» με την ερμηνεία –σταθμό του Χοακίν Φίνιξ που μάλιστα στο τελευταίο 20λεπτο της ταινίας μοιάζει σαν να είναι άλλος ηθοποιός, ήδη έφτασε τα 415.563 εισιτήρια σε 179 αίθουσες, πανελλαδικά έως και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, σε μόλις δηλαδή 11 μέρες!

Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο, το «Τζόκερ» σαρώνει πετυχαίνοντας εξαιρετικό «κράτημα» για 2ο σαββατοκύριακο προβολής. Πιο συγκεκριμένα, το πολύ δυνατό, κοινωνικό φιλμ που πραγματικά σε προβληματίζει και σου προξενεί δυσάρεστα συναισθήματα, το τριήμερο 11-13/10/2019 υπολογίζεται πως έφτασε τα 55 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις με τις συνολικές στις ΗΠΑ να φτάνουν ήδη τα 193 συν άλλα 351 εκατ. από τον υπόλοιπο κόσμο. Η ταινία αυτή τη στιγμή «σβήνει» τον όποιο άλλο ανταγωνισμό (για παράδειγμα το παιδικό animation Addams Family απλώς κινήθηκε αξιοπρεπώς στις ΗΠΑ με 30 εκατ. δολάρια στην πρεμιέρα του ενώ το Gemini Man του Ανγκ Λι με τον Γουίλ Σμιθ που ξεκίνησε να παίζεται και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε περιορίστηκε, λαβαίνοντας και σχετικά μέτριες κριτικές σ’ ένα ξεκίνημα της τάξης των 20 εκατ. δολαρίων) και όπως εκτιμούν κριτικοί και σοβαρά σάιτ και Μέσα ενημέρωσης στο εξωτερικό όπως το indiewire, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η ταινία «Τζόκερ» θα αγγίξει το 1 δις δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις με τις πιθανότητες να πάει και παραπάνω.

Η μανία και το τεράστιο ενδιαφέρον που επιδεικνύει ο κόσμος για να πάει να δει την ταινία «Τζόκερ» (ένα κοινό ευρύ και όχι αυστηρά σινεφίλ) έχει κάνει τεράστια εντύπωση. Μας έλεγαν από τα Odeon Veso Mare πως αυτό το «κύμα» που έχει δημιουργηθεί με την συγκεκριμένη ταινία είχε να γίνει από την εποχή του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» (προ 15ετίας δηλαδή)  καθώς και του «Τιτανικού» πριν από 21 χρόνια!

Σε δύσκολη θέση βρίσκονται και οι υπεύθυνοι των αιθουσών καθώς σπεύδουν για να δουν την ταινία που είναι ακατάλληλη κάτω των 18 ετών (R Rating) και έφηβοι ηλικίας 13, 14, 15 ετών με αποτέλεσμα, μετά και από κάποιες διαμαρτυρίες γονέων που υπήρξαν και με ξεκάθαρη εντολή που ήρθε από τα κεντρικά της Αθήνας πως θα γίνονται έλεγχοι στις αίθουσες για τον εντοπισμό ανηλίκων, οι υπάλληλοι στο γκισέ εισιτηρίων να ανακοινώνουν φωναχτά σε ορισμένες περιπτώσεις πως δεν πρόκειται να κοπεί εισιτήριο σε ανήλικο και πως «τζάμπα» περίμεναν παρέες ανήλικων παιδιών στο φουαγιέ!

Εκτός του Χοακίν Φίνιξ, είναι αρκετά καλός και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο στο ρόλο ενός διάσημου παρουσιαστή της τηλεόρασης που αν και αρχικά θα κοροϊδέψει βίντεο του εργαζόμενου ως κλόουν, stand up κωμικού Άρθουρ Φλεκ/Τζόκερ, στη συνέχεια θα τον προσκαλέσει στον καναπέ του σώου του.

Επίσης ξεχωρίζουν και η 66χρονη Φράνσις Κονρόι στο ρόλο της μητέρας του Τζόκερ και η Ζάζι Μπιτζ στο ρόλο της γειτόνισσας του.

Ρεπορτάζ για την σαρωτική επιτυχία του «Τζόκερ» είχε και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 την Κυριακή 13/10/2019 το βράδυ με παρουσιάστρια την Ρίτσα Μπιζόγλη, η οποία και χαρακτήρισε την ταινία ως η «μελωδία της δυστυχίας».

*Στην προβολή των 7 το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου είδαμε στη Βέσο Μάρε να παρακολουθούν μεταξύ άλλων το «Τζόκερ» ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, ο μεσίτης Κωνσταντίνος Κοπανιτσάνος, ο δημοσιογράφος Ντίνος Βγενόπουλος, ο δημοσιογράφος Νίκος Ελευθερίου, ψυχίατροι, κ.α.

Επίσης στη 2η αίθουσα του Πάνθεον είδε το «Τζόκερ» ο Αλέξης Σκαρμέας.

Στο φιλμ ακούγεται και το κομμάτι “Send in the clowns” με τη φωνή του Φρανκ Σινάτρα (μείνετε να το ακούσετε στους τίτλους τέλους), ένα πολύ ωραίο τραγούδι που οι περισσότεροι ξέρουμε από τη φωνή της Μπάρμπρα Στρέιζαντ.

Κείμενο – ρεπορτάζ: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture