Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Καθηγητής των Θεατρικών Σπουδών για 1η φορά στο Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Καθηγητής των Θεατρικών Σπουδών για 1η φ...

Αναμένεται ο ορισμός του για να συνεδριάσει τις επόμενες μέρες το ΔΣ του θεάτρου

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει κανονικά η νέα σαιζόν στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Κατ’ αρχάς όπως μάθαμε, αναμένεται να οριστεί και το 9ο μέλος του νέου Διοικητικού συμβουλίου του θεάτρου, το οποίο για 1η φορά στα χρονικά, θα προέρχεται από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τον ορισμό του προσώπου που θα συμπεριληφθεί στο ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας όπου πρόεδρος είναι ο Πέτρος Βάης, αναμένεται να κάνει ο πρόεδρος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών, Καθηγητής Σταύρος Τσιτσιρίδης.

Να θυμίσουμε πως το συγκεκριμένο τμήμα ιδρύθηκε το 1989 και δέχθηκε φοιτητές για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 1992/1993. Ήταν από τα πρώτα Τμήματα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών. Το πτυχίο τετραετούς φοίτησης του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών είναι θεωρητικής κυρίως κατεύθυνσης, με ιδιαίτερη έμφαση στην σπουδή του αρχαίου ελληνικού θεάτρου.

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας γιορτάζει και τα 30 του χρόνια και θεωρείται από τα σημαντικότερα της χώρας.

Έτσι και με τον ορισμό του ένατου μέλους που υπολείπεται και θα είναι Καθηγητής του τμήματος Θεατρικών Σπουδών, το νέο ΔΣ θα κάνει πιθανότατα την Τρίτη 8/10 την πρώτη του συνεδρίαση που αναμένεται με ενδιαφέρον.

Την ίδια ώρα αρχές της εβδομάδας θα γίνουν όπως δείχνουν τα πράγματα και οι εισαγωγικές εξετάσεις των υποψηφίων σπουδαστών για την σχολή δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ενώ το κλίμα φαίνεται σαν να ηρεμεί μετά από τις διαμαρτυρίες που είχαν υπάρξει τις προηγούμενες μέρες από τους σπουδαστές. Νέος διευθυντής σπουδών να θυμίσουμε πως θα είναι ο σκηνοθέτης Σωτήρης Χατζάκης ενώ από τους νέους καθηγητές του τμήματος θα είναι και η εκλεκτή ερμηνεύτρια Σαβίνα Γιαννάτου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture