Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Φαντασμαγορική αρχαιολατρία και διεθνείς παρουσίες στο Mary Katrantzou show στο Σούνιο

Φαντασμαγορική αρχαιολατρία και διεθνείς...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η διάσημη Ελληνίδα σχεδιάστρια και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη καλωσόρισαν 500 προσωπικότητες σε ένα πρωτοφανές event υπέρ της «Ελπίδας»

Ενας ύμνος στην Ελλάδα αλλά και ένα παγκόσμιο ανθρωπιστικό μήνυμα κατά του παιδικού καρκίνου ήταν το πολυαναμενόμενο, πρωτόφαντο και άκρως θεαματικό -για τα εγχώρια δεδομένα -show της διάσημης και πολυβραβευμένης σχεδιάστριας Mary Katrantzou στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, την Πέμπτη το βράδυ. Για πρώτη φορά, ο επιβλητικός αρχαιολογικός χώρος φιλοξένησε δημιουργίες μόδας, οι οποίες ήταν ολοκληρωτικά εμπνευσμένες από την αρχαιότητα και ειδικότερα τους φιλοσόφους και τους μαθηματικούς, Σωκράτη, Ευκλείδη, Πυθαγόρα. Με μουσική του πασίγνωστου μουσουργού Βαγγέλη Παπαθανασίου, κοσμήματα Bulgari, υποδήματα Ancient Greek Sandals και 500 διεθνείς προσωπικότητες στη μοναδική αυτή τοποθεσία, η designer που «σκίζει» στη  βρετανική fashion σκηνή γιορτάζοντας δεκαετία, ένωσε τις δυνάμεις της με τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη υπέρ των αναγκών της «Ελπίδας».

Παρόντες πέρα από τα style icons Ευγενία Νιάρχος και Μπιάνκα Μπραντολίνι, οι οποίες φιγουράρουν front row στις σημαντικότερες εβδομάδες μόδας του πλανήτη, η ελβετοβρετανίδα σχεδιάστρια κοσμημάτων και κοσμική ντάμα Σαμπίν Γκετύ αλλά και η κοσμογυρισμένη αμερικανίδα ακτιβίστρια Κέρρυ Κένεντι (κόρη του Ρόμπερτ Κέννεντι). Επίσης παρευρέθηκαν η βασίλισσα Sheikha Nayla bint Hamad al Khalifa, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, η τ. βασίλισσα Άννα Μαρία, ο Νικόλαος με την Τατιάνα, η η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, οι κυρίες Χριστιάννα Γουλανδρή, Μαριάννα Γουλανδρή, 200 δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο και τα μεγαλύτερα δίκτυα. Η πιο συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν βέβαια όταν τα αποθεραπευμένα παιδιά της «Ελπίδας» ανέβηκαν χέρι- χέρι στην πασαρέλα.

Χριστιάνα Γουλανδρή, Μαριάννα Βαρδινογιά...

Χριστιάνα Γουλανδρή, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Kerry Kennedy

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Μαριάννα Γουλανδρή

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Μαριάννα Γουλανδρή

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Μπιάνκα Μπραντολίνι

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Μπιάνκα Μπραντολίνι

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Ευγενία Νιάρχος

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Ευγενία Νιάρχος

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Sabine Getty

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Sabine Getty

Πριγκίπισσα Αικατερίνη, Τατιάνα, Θεοδώρα...

Πριγκίπισσα Αικατερίνη, Τατιάνα, Θεοδώρα, τ. βασίλισσα Αννα Μαρία, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πριγκίπισσα Nayla bint Hamad al Khalifa, Kerry Kennedy, George Brandenburg

Η αλυσίδα των παιδιών της Ελπίδας

Η αλυσίδα των παιδιών της Ελπίδας

Αναμνηστικό στιγμιότυπο της Ελπίδας

Αναμνηστικό στιγμιότυπο της Ελπίδας

Όλα τα έσοδα (από τις χορηγίες και τις προσκλήσεις των 1000 ευρώ)  θα διατεθούν για τις ανάγκες της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», και συγκεκριμένα για την αναβάθμιση της Μονάδας σε Κέντρο Αριστείας μέσα από την αγορά νέων μηχανημάτων και μέσα από διεθνείς συνεργασίες όπως με το Dana Farber Cancer Institute του Πανεπιστημίου του Harvard. Μεγάλοι χορηγοί της βραδιάς ήταν Εθνική Τράπεζα και Mastercard,  ενώ την ενίσχυσαν και άλλες μεγάλες εταιρείες όπως Aegean, Grecotel  κ.ά.

Εννοείται το show κύλησε σε μοναδική ατμόσφαιρα. Τα μαξιμαλιστικά, υπερβατικά ρούχα ήταν αφιερωμένα στην αρχαία Ελλάδα της χρυσής εποχή ςτου 5ου αιώνα π.Χ.  Πλισέ σαν γλυπτά, απίστευτοι φραμπαλάδες, βολάν, φτερά και κεντήματα αλλά και διάκοσμος με χάρτες, αρχαίες γραφές, εφευρέσεις, αρχιτεκτονικά αλλά και μηχανικά και μαθηματικά μοτίβα αποθεώθηκαν. Μαριάννα Βαρδινογιάννη και Αννα Μαρία στο επίκεντρο της προσοχής επέλεξαν πιο λιτές ελληνοπρεπείς αμφιέσεις  που παρέπεμπαν σε χιτώνες.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View