Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις και καλλιέργειες στην Αιτωλοακαρνανία

Ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις και καλλι...

Τι λέει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, γεωργικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες, που βρίσκονται κυρίως στην περιοχή Λεσινίου Αιτωλοακαρνανίας, προκάλεσε, σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το σημερινό κύμα κακοκαιρίας, ενώ ο δήμος Μεσολογγίου υπέβαλε αίτημα, προκειμένου να κηρυχθεί η τοπική κοινότητα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο μεταξύ, τις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας που αντιμετώπισαν πλημμυρικά φαινόμενα επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, επικεφαλής κλιμακίου της Περιφέρειας που κινητοποιήθηκε για να συνδράμει τις προσπάθειες των δήμων και των πολιτών.

«Είμαστε απέναντι σε δύο μέτωπα. Το πρώτο αφορά τη σφοδρότητα των φαινομένων που είναι το αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Και το δεύτερο, αφορά τα ελλείμματα πολλών ετών σε υποδομές, αλλά και έργα προστασίας και προφύλαξης των οικιστικών περιοχών» τόνισε σε δηλώσεις του ο Νεκτάριος Φαρμάκης και πρόσθεσε:

«Εννοείται πως είναι αδύνατο σε έναν μήνα - ή ακόμα και σε έναν χρόνο - να γίνουν όσα δεν έγιναν επί χρόνια. Όμως, η Περιφέρεια, όχι μόνο δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα, αλλά μαζί με τους δήμους και τις άλλες υπηρεσίες θα βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση για να προφυλάξει τους πολίτες και τις περιουσίες τους, ενώ επιπλέον θα δρομολογήσει όλα τα αναγκαία έργα και θα αναζητήσει όλα τα απαραίτητα κονδύλια για να μετατραπεί η Δυτική Ελλάδα σε πρότυπη περιοχή αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Γιατί αυτό δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ζήτημα επιβίωσης και ανάπτυξης».

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις