Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Ρίον ή Σανγκάη; H Τίτα Μονάτσου μας καλεί απόψε στο «Μυστικό κήπο» της

Ρίον ή Σανγκάη; H Τίτα Μονάτσου μας καλε...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Φωτογραφίες και μαντήλια από την πολυταξιδεμένη εικαστικό και σκηνοθέτη που εκθέτει και πάλι στη γκαλερί Cube

Τα λουλούδια που συμβολίζουν τη μυστική γυναικεία δύναμη αλλά και τη σαγήνη της φύσης θα γεμίσουν απόψε τη γκαλερί Cube χάρη στις φωτογραφίες και τα μαντήλια της γνωστής και πολυταξιδεμένης συμπατριώτισσας δημιουργού Τίτας Μπονάτσου. Πάντα νέα, όμορφη και ερωτευμένη με τα καλοκαίρια του Ρίου, η πολύπλευρη εικαστικός και σκηνοθέτης της tv, εγκαινιάζει αυτή την Πέμπτη (8 μ.μ.) την έκθεση «Ο Μυστικός μου Κήπος | Λουλούδια με φωτοστέφανο» επιστρέφοντας ακόμα μια φορά στα πάτρια εδάφη. Η άνθινη θεματική βασίζεται σε εικόνες του πατρικού της κήπου σε αντιπαράθεση με το σύγχρονο αρχιτεκτονικό τοπίο της μεγαλούπολης της Σανγκάης. Ο άνθρωπος καλείται να διαλέξει, πού θα ζήσει και ο τόπος αυτός θα τον διαμορφώσει αντίστοιχα…

Τα λουλούδια φορούν το φωτοστέφανο του ἡλιου, ποζάρουν και φωτογραφίζονται σαν θηλυκές οντότητες. Όπως αναφέρει η ίδια η καλλιτέχνης: «Το πριμιτίφ φυσικό περιβάλλον του πατρικού μου κήπου, έρχεται σε αντίστοιξη με αυτό της Κίνας, μιας χώρας που παλαιότερα φημιζόταν για τα λουλούδια της, τα οποία δεσπόζουν στα ἐργα τέχνης της, αλλά που σε τίποτα πια, δεν τα θυμίζει στην σύγχρονη εκδοχή της».

«Αγαπώ να αποτυπώνω το συμπαγές σώμα του φωτός, τη γεωμετρία στις φόρμες, τις αντανακλάσεις στα κτήρια, τις αλληγορικές διαφάνειες, αλλά και την ποιητική συσκευή των αναμνήσεων και των δυνατών συναισθημάτων.
Ξεκινώντας, από το προσωπικό μου περιβάλλον, τον δικό μου κήπο, φωτογραφίζω τα λουλούδια και προσπαθώ να μεταφέρω αυτό που εγώ εισπράττω με όλες μου τις αισθήσεις. Περιπλανιέμαι, όμως και στις υπερτεχνολογικές τοποθεσίες, αναζητώντας τη συγκίνηση στην επίδραση των ανθρώπινων επιτευγμάτων».

Στην έκθεση, μαζί με τα έργα, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά, η αντίστοιχη συλλεκτική σειρά από πολυτελή ολομέταξα φουλάρια, που η εικαστικός σχεδίασε και θα διατίθενται σε περιορισμένο αριθμό. Όπως εξηγεί:
«Εμπνεύστηκα από την κομψότητα των αεροσυνοδών των Ολυμπιακῶν Αερογραμμών, που στην δεκαετία 1960-70 φορούσαν ένα συγκεκριμένο είδος μαντηλιού στο λαιμό τους και ήταν η επιτομή της chic εμφάνισης».

 

*Θυμίζουμε πως η Τίτα Μπονάτσου, που ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στις πρόσφατες εκλογές στα μέρη μας, έχει σπουδάσει σε Ρώμη και Νέα Υόρκη, έχει συνεργαστεί με όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, έχει πραγματοποιήσει 15 ατομικές εκθέσεις  και λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές σε Ελλάδα, Ιταλία,Τουρκία, Ουζμπεκιστάν, Κίνα. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View