Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκλονίζει ο πατροκτόνος της Ζακύνθου: "Ο πατέρας μου, μου έσκισε τα ρούχα και με έβαλε να ζητιανέψω"

Συγκλονίζει ο πατροκτόνος της Ζακύνθου: ...

Όλα όσα διηγήθηκε για τη ζωή με τον πατέρα του στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη

Ο νεαρός Αλέξης Μίχος, ο πατροκτόνος της Ζακύνθου που απασχόλησε το πανελλήνιο όταν πριν από περίπου έναν χρόνο σκότωσε τον 70χρονο πατέρα του, μίλησε στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» και την Ελεονώρα Μελέτη.

«Εύχομαι όλα αυτά που έχω νιώσει εγώ να μην τα νιώσει κανένα παιδί στη ζωή του ποτέ», λέει ο Αλέξης Μίχος, ο οποίος καταδικάστηκε για τον φόνο, ωστόσο βγήκε από τη φυλακή καθώς η ποινή του έχει αναστέλλουσα ισχύ. Ο 27χρονος σήμερα Ζακυνθινός περιγράφει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγάλωσε και τον τρόμο και την κακοποίηση που υπέστη τόσο ο ίδιο, όσο όμως και τα αδέρφια και η μητέρα του από τον πατέρα του.

Στη συνέντευξή του στην Ελεονώρα Μελέτη εξηγεί πως έπειτα από ομηρικούς καβγάδες η μητέρα του κατάφερε να ξεφύγει από τον πατέρα του και ότι εκείνος 9 χρονών τότε, έμεινε μόνος μαζί του. Ο Αλέξης Μίχος περιγράφει μια από τις καθημερινές ιστορίες κακοποίησης που ισχυρίζεται πως βίωσε από τον πατέρα του, εκείνη που τον εξευτέλισε όπως λέει, περισσότερο. Ο πατέρας του τον σήκωσε ένα πρωί και μαζί πέρασαν με το καράβι στην Κυλλήνη. Εκεί, του έσκισε τα ρούχα και τον ανάγκασε να ζητιανέψει.

Ο 26χρονος Αλέξης Μίχος το σκάει από τον πατέρα του

«Έφυγα κρυφά ένα βράδυ, ήμουν 15 χρόνων, του άφησα ένα σημείωμα και έφυγα. Είχε γίνει ένας μεγάλος καβγάς με την τελευταία του σύζυγο, έφαγα κι εγώ πάρα πολύ ξύλο εκείνο το βράδυ» σημειώνει στη συνέχεια ο Αλέξης Μίχος. Στο μεσοδιάστημα, ο πατέρας του έχει ξαναπαντρευτεί.

«Πήγα στο σπίτι του πατριού μου» εξηγεί, καθώς η μητέρα του είχε φτιάξει ξανά τη ζωή της. «Μάνα ήρθα και δεν πρόκειται να ξαναφύγω ποτέ. Εκείνο το βράδυ κλαίγαμε και οι δύο» λέει για το βράδυ που πήρε την απόφαση να αφήσει τον πατέρα του και να μείνει με την μητέρα του. «Κάποια πράγματα μπορεί να είναι περασμένα, ξεχασμένα όμως όχι. Πόσω μάλλον όταν είναι επαναλαμβανόμενες αυτές οι πράξεις και είναι όλες άσχημες» είπε και περιέγραψε πως μετά τα 20, πέντε χρόνια αφότου ξέφυγε από τον πατέρα του, κατάφερε να αισθάνεται ασφαλής.

Η κακοποίηση στα ετεροθαλή αδέρφια τους 27χρονου πατροκτόνου της Ζακύνθου

Στο διάστημα εκείνο, ο πατέρας του απέκτησε δυο ακόμη παιδιά με τη νέα του σύντροφο. «Ήμουν σίγουρος ότι αυτά που έχω περάσει εγώ, αυτά που έχουν περάσει τα μεγαλύτερα αδέρφια μου, θα τα περάσουν κι αυτά» λέει ο Αλέξης Μίχος που εξηγεί πως ξεκίνησε να τα επισκέπτεται στο σπίτι του πατέρα του. «Όταν πήγαινα στο σπίτι, τελευταία, όταν ήταν να φύγω έβαζαν τα κλάματα και μου έλεγαν “θα ξανάρθεις;”» περιγράφει.

«Τον τελευταίο καιρό είχαμε φτιάξει κάπως τη σχέση μας. Όχι για μένα, περισσότερο για τα παιδιά. Ήθελα να δω πως συμπεριφέρεται ο πατέρας μας σε αυτά τα παιδιά» περιγράφει ο Αλέξης Μίχος. «Εκτός από αυτό που έβλεπα, το σπίτι, γιατί τα παιδιά τα είχε σε μια τρώγλη, σε ένα χοιροστάσιο... Βρήκα την ευκαιρία να ρωτήσω το κοριτσάκι “τι έχεις;”. Και μου λέει “πονάω”. Με το που μου είπε πονάω καταλαβαίνεις που πήγε το μυαλό μου» αναφέρει για την ημέρα που υποψιάστηκε πως ο πατέρας του φέρεται να κακοποιούσε και τα δύο μικρά ετεροθαλή του αδέρφια. 

«Μακάρι να είχα πάει στην αστυνομία, να μην είχε συμβεί όλο αυτό» περιγράφει για το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε. «Πήγαινα στη μητέρα μου και της έλεγα, “μάνα είμαστε συνένοχοι σε αυτό το θέμα, τι θα κάνουμε;”» συνεχίζει.

Όταν ο 70χρονος του ζητούσε να του «κάνει κατάσταση» με την αδερφή του

Εκτός από την άθλια κατάσταση στην οποία είχαν περιέλθει τα δυο μικρά του αδέρφια, που στο μεταξύ είχαν χάσει τη μητέρα τους, ο Αλέξης Μίχος εξηγεί πως ο πατέρας του, του ζητούσε εμμονικά να του φέρει την μεγάλη του αδερφή. «Συνέχεια μου το έλεγε αυτό και στο τηλέφωνο. Είχε εμμονή, μεγάλη εμμονή με την αδερφή μου. Με παρακάλαγε μου έλεγε "κάνε μου κατάσταση με την αδερφή σου”» λέει στην εκπομπή «Μεσάνυχτα». Τα μεγαλύτερα αδέρφια του Ζακυνθινού, η μητέρα του τα είχε αποκτήσει από τον πρώτο της γάμο, ενώ εκείνος ήταν ο μόνος που είχε με τον 70χρονος.

«Θόλωσα και έγινε ό, τι έγινε. Δεν θέλω να μπούμε σε λεπτομέρειες παραπάνω» λέει ο Αλέξης Μίχος για την ημέρα που έφτασε στο έγκλημα. Ο 27χρονος ξεκαθαρίζει πως δεν είναι σκοπός του να δικαιολογήσει την αυτοδικία. «Όλα αυτά τα χρόνια ζούσα μια κόλαση και τώρα νιώθω ότι θέλω να φτιάξω τη ζωή μου» σημείωσε πριν κλείσει την συνέντευξη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις