Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πατροκτόνος Ζακύνθου: "Τρώγαμε ψωμί με αίμα"

Πατροκτόνος Ζακύνθου: "Τρώγαμε ψωμί...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Την ενοχή του ζήτησε ο Εισαγγελέας

Απολογήθηκε σήμερα, ενώπιων του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας, ο 26χρονος Αλέξης που τον Μάιο του 2018 πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα του καθώς, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε μετέπειτα, κακοποιούσε συστηματικά και για πολλά χρόνια την οικογένεια του.

«Δεν υπήρχε μέρα που να μην βγάλω αίμα από τη μύτη και το στόμα μου. Δεν υπήρξε μέρα που να μην δω τη μητέρα μου αν σέρνεται στο πάτωμα. Στην κυριολεξία τρώγαμε ψωμί με αίμα»

«Δεν ήθελα να σκοτώσω τον πατέρα μου. Ο ίδιος μου δημιούργησε τον πόνο και την οργή. Δεν τον σκότωσα εγώ, αλλά η αγανάκτηση. Ο θυμός, το ξύλο που έφαγα εγώ και η οικογένεια μου, με οδήγησαν σε αυτή τη πράξη, ενώ δεν είχα πειράξει ποτέ, κανέναν.

Δεν υπήρχε μέρα που να μην βγάλω αίμα από τη μύτη και το στόμα μου. Δεν υπήρξε μέρα που να μην δω τη μητέρα μου να σέρνεται στο πάτωμα. Στην κυριολεξία τρώγαμε ψωμί με αίμα» ανέφερε στην αρχή της απολογίας του ο κατηγορούμενος, περιγράφοντας τα όσα βίωσε στην παιδική του ηλικία, δίπλα στον πατέρα του.

Σύμφωνα με όσα είπε στην απολογία του, το θύμα" δεν ήταν πατέρας αλλά ένας βάρβαρος" τονίζοντας πως τον μεγαλύτερο πόνο και εξευτελισμό ένιωσε όταν έμεινε μόνος μαζί του στο σπίτι. Σύμφωνα με όσα είπε, το έδενε, τον κλείδωνε στο δωμάτιο και από την ηλικία των 10 ετών τον ανάγκαζε να κάνει σκληρές αγροτικές δουλειές.

«Με είχε κάνει έναν κανονικό τσοπάνη. Τα βράδια με έβαζε να κοιμάμαι ολόγυμνος μαζί του και πολλές φορές που ξυπνούσα τον έβρισκα κολλημένο επάνω μου. Δεν μου επέτρεπε να πάω στο σχολείο και με ανάγκαζε να ζητιανεύω στην Κυλλήνη.  Κάποια πράγματα δεν ξεχνιούνται. Πώς μπορεί ένα μικρό παιδί αν ξεχάσει τον εξευτελισμό από τον ίδιο του τον πατέρα;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος εξήγησε στο δικαστήριο πώς πήρε την απόφαση να βλέπει τα μικρότερα αδέλφια του και να βρίσκεται κοντά τους.

«Ήξερα ότι βασανίζονταν όπως βασανίστηκα κι εγώ και ήθελα να τα βοηθήσω» ανέφερε και περιέγραψε ότι κάποια στιγμή είδε την μικρή του αδελφή αναστατωμένη να του λέει πως πονάει στα γεννητικά της όργανα.

«Θυμήθηκα αυτά που είχε κάνει στην μεγάλη μου αδελφή στην οποία ασελγούσε όταν εκείνη ήταν σε ηλικία έξι ετών θυμήθηκα ότι εγώ τον έβρισκα κολλημένο πάνω μου. Κατάλαβα τι είχε συμβεί.  Μου ζητούσε να του πάω την μεγάλη μου αδελφή ως γυναίκα του γιατί διαφορετικά θα μας σκότωνε όλους και μετά αυτοκτονούσε» ανέφερε ο κατηγορούμενος τονίζοντας:

«Δεν ήξερα τι να κάνω. Ο ίδιος μου ο πατέρας με ανάγκασε να τον σκοτώσω για όσα είχα δει και είχα ζήσει. Μέχρι την τελευταία στιγμή τον έτρεμα Ποτέ δεν ένιωσα την αγάπη του πατέρα. Μου ήρθαν στο μυαλό όλες μου οι αναμνήσεις».

«Από Έλληνας έγινα Αλβανός»

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε και στο γεγονός της αλβανικής υπηκοότητας του. Αν και ο 26χρονος γεννήθηκε στην Ελλάδα από Έλληνα πατέρα ο οποίος τον αναγνώρισε δεν ήταν εγγεγραμμένος στο μητρώο αρένων. Αυτό είναι κάτι που ανακάλυψε όταν έψαξε να μάθει το λόγο που δεν τον καλούν στον στρατό.

Ανέφερε πως όταν έγινε δικαστήριο γι΄ αυτή την υπόθεση, ο πατέρας του αρνήθηκε να παρουσιαστεί και να τον βοηθήσει με την κατάθεση του. «Έλεγε μη με ανακατεύεται. Δε θέλω μπλεξίματα. Εγώ δεν του είχα ζητήσει ποτέ τίποτα άλλο, πάρα μόνο αυτό» ανέφερε ο κατηγορούμενος ο οποίος κατέληξε να βρίσκεται στην Ελλάδα με άδεια παραμονής ως Αλβανός υπήκοος.

«Δεν πήγα στο ραντεβού με πρόθεση να τον σκοτώσω»

Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως ο πατέρας του επέμενε να κλείσουν το μοιραίο ραντεβού τονίζοντας πως δεν πήγε σε αυτό με την πρόθεση να τον σκοτώσει. «Ήμουν θολωμένος. Πίστεψα ότι μόνο έτσι θα σωθούν τα αδέλφια μου» ανέφερε.  

Καταπέλτης ο εισαγγελέας- «Είχε πάρει την απόφαση του, μέρες πριν τη δολοφονία την οποία οργάνωσε ψύχραιμα και μεθοδικά. Στόχευσε το θύμα με γεμάτη καραμπίνα και έδωσε τη χαριστική βολή και έδρασε σαν ένας ψυχρός δολοφόνος»

Ο εισαγγελέας της έδρας, Παναγιώτης Μεϊδάνης ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου λέγοντας πως η δολοφονία δεν διαπράχθηκε εν βρασμώ ψυχής αλλά σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ανέφερε πως από τις καταθέσεις των μικρών παιδιών του θύματος φαίνεται πως είχαν στο πρόσωπο του ειλικρινή αγάπη και τόνισε ότι δεν υπήρξαν στοιχεία σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης τους. Έκανε λόγο για εκθέσεις κοινωνικών λειτουργών που αποδόμησαν τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου.

«Είχε πάρει την απόφαση του, μέρες πριν τη δολοφονία την οποία οργάνωσε ψύχραιμα και μεθοδικά. Στόχευσε το θύμα με γεμάτη καραμπίνα και έδωσε τη χαριστική βολή, έδρασε σαν ένας ψυχρός δολοφόνος» ανέφερε ο εισαγγελέας τονίζοντας πως ο κατηγορούμενος είναι ένοχος και ότι το χέρι του το όπλισαν πολλοί.

Όσο για το κίνητρο του δράση, είπε ότι ήταν η ντροπή, η απόρριψη και ο εξευτελισμός και η άρνηση του θύματος να βοηθήσει στο ζήτημα της ιθαγένειας του τον οδήγησαν στο έγκλημα.

«Το μίσος είναι το κίνητρο που τον οδήγησε να τον εκτελέσει με τη χαριστική βολή που σμπαράλιασε το κεφάλι του θύματος» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ο κατηγορούμενος μετά τη δολοφονία του πατέρα του πέτυχε και την ηθική εξόντωση του.

Αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι αγορεύσεις των συνήγορων υπεράσπισης και της πολιτικής αγωγής, ενώ η απόφαση αναμένεται μέχρι το βράδυ.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις