Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκλονιστικές καταγγελίες στη δίκη του πατροκτόνου της Ζακύνθου

Συγκλονιστικές καταγγελίες στη δίκη του ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι κατέθεσαν οι συγγενείς του θύματος και του θύτη

Με στοιχεία και λεπτομέρειες από τη ζωή της οικογένειας συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του 26χρονου Αλέξη, του ανθρώπου που τον Μάιο του 2018 σκότωσε, στη Ζάκυνθο,  ε μία καραμπίνα τον πατέρα του.  Συγκλονιστικά ήταν τα όσα είπε η αδελφή του 26χρονου από τον πρώτο γάμο της μητέρας του.

Όπως ανέφερε η ιδία στην αρχή ο πατέρας του 26χρονου στην αρχή της κοινής τους ζωής που κράτησε 11 χρόνια ήταν αρκετά καλός μαζί τους αλλά στη συνέχεια έγινε βίαιος.

«Δεν τον επικροτώ αλλά τον καταλαβαίνω. Έφτασε στα όρια του»

Η κατάθεση της αδελφής του 26χρονου

«Μας χτυπούσε συνέχεια, για οποιαδήποτε λόγο. Υπήρξαν στιγμές σεξουαλικής κακοποίησης προς τη μητέρα μου και προς εμένα. Τη μητέρα μας τη βίαζε μπροστά μας. Ως παιδιά οι μόνες φορές που ακούγαμε μουσική, ήταν αυτές που έβαζε ραδιόφωνο για να μην ακούει ο κόσμος τα κλάματα και τος φωνές μας» ανέφερε.

Η αδελφή του 27χρονου μίλησε για τις απειλές που δέχονταν από εκείνον ενώ όπως κατέθεσε ο τότε σύζυγος της μητέρας την κακοποιούσε σεξουαλικά από τα τρία της χρόνια. Όταν εκείνη μαζί τον αδελφό της και τη μητέρα της έφυγαν πλέον από το σπίτι του ο 27χρονος, που τότε ήταν 12 χρονών περίπου,  έμεινε μόνος με τον πατέρα του.

«Προσπαθούσαμε να πάρουμε τον Αλέξη μαζί μας αλλά τον κράτησε εκείνος. Πιστεύω πως εκείνα τα χρόνια ο Αλέξης πέρασε χειρότερα από αυτά που περάσαμε εμείς μέχρι αν φύγουμε» ανέφερε τονίζοντας ότι ο αδελφός της σταμάτησε το σχολείο πριν την πρώτη Γυμνασίου καθώς ο πατέρας του τον έβαζε όχι μόνο να δουλεύει αλλά και να ζητιανεύει στη Κυλλήνη.

Ο 26χρονος άρχισε να μένει με τη μητέρα του και τα αδέλφια του στα 15 του χρόνια και σύμφωνα με την αδελφή του εξομολογήθηκε πολλά από αυτά που πέρασε όσο έμενε με τον πατέρα του. Χαρακτηριστικό είναι, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην κατάθεση της είναι ότι ο πατέρας του 26χρονου ήθελε να κοιμούνται μαζί και γυμνοί.

«Κυκλοφορούσε γυμνός στο σπίτι και ήθελε να κοιμόμαστε όλοι μαζί, στο ίδιο δωμάτιο» ανέφερε.

«Το ίδιο κολαστήριο με εμάς ζούσαν και αυτά τα παιδάκια. Ο Αλέξης ανησυχούσε πολύ κι έλεγε πως ήμασταν συνένοχοι»

«Δεν τον επικροτώ αλλά τον καταλαβαίνω. Έφτασε στα όρια του» είπε χαρακτηριστικά η αδελφή του 27χρονου πατροκτόνου. Η ίδια εξήγησε πως ο 26χρονος ανησυχούσε πολύ για τα αδέλφια του μετά το θάνατο της μητέρας. Πρόκειται για ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι που ο πατέρας του απέκτησε από τον μετέπειτα γάμο του.

«Το ίδιο κολαστήριο με εμάς ζούσαν και αυτά τα παιδάκια. Ο Αλέξης ανησυχούσε πολύ κι έλεγε πως ήμασταν συνένοχοι. Τα παιδιά πήγαιναν στο σχολείο με βρώμικα ρούχα. Προσπαθούσε να τα καθαρίσει από τις ψείρες με την ηλεκτρική σκούπα.  Ο Αλέξης όμως δεν άντεξε όταν η μικρή του είπε πως πονούσε στα γεννητικά της όργανα. Κατάλαβε ότι συνέβαινε ότι κι με εμένα».

Από τρεις μάρτυρες, την αδελφή, την μητέρα, και τον πατριό του 26χρονου ειπώθηκε ότι το θύμα είχε μία εμμονή να βρει γυναίκα και μάλιστα ζητούσε την ίδια την αδελφή του 26χρονου.

«Έκανε ότι έκανε για όλα αυτά που είχαμε περάσει όλοι μας. Η κατάσταση με την μικρή του αδελφή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι»

Η κατάθεση της μητέρας  του 26χρονου

Η μητέρα 26χρονου πατροκτόνου  περιέγραψε στο δικαστήριο  όλη το χρονικό της γνωριμίας και του γάμου της.

«Στην αρχή όλα ήταν ομαλά και ήσυχα.  Ζούσαμε μαζί με την κόρη μου από τον πρώτο μου γάμο. Αργότερα όταν ήρθε και ο γιος μου από τον πρώτο μου γάμο, τα πράγματα άλλαξαν. Δε φερόταν στο αγόρι τόσο καλά όσο στο κορίτσι. Μετά ήρθε στη ζωή μας και ο Αλέξης» ανέφερε.

Η ίδια περιέγραψε το πρώτο περιστατικό που ο τότε σύζυγός της φέρθηκε τόσο βίαια που «τα μαλλιά της έφευγαν τούφες- τούφες» όπως είπε χαρακτηριστικά. Και ι ίδια, όπως και η κόρη της κατέθεσε πως ο πατέρας του 26χρονου την βίαζε μπροστά στα παιδιά της. Επίσης κι εκείνη ανέφερε πως όταν ο Αλέξης σταμάτησε να μένει με τον πατέρα του της εξομολογήθηκε ότι ασελγούσε σε βάρος του.  

 Σύμφωνα με τα όσα είπε όταν κάποια στιγμή του είπε ότι ήθελε να φύγει, εκείνος την απείλησε με καραμπίνα. «Έκανε ότι έκανε για όλα αυτά που είχαμε περάσει όλοι μας. Η κατάσταση με την μικρή του αδελφή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Η Αλβανική υπηκοότητα  του 26χρονου

Μεγάλη συζήτηση μέσα στη δικαστική αίθουσα έγινε για το γεγονός ότι ο 26χρονος εμφανίζεται ως Αλβανός υπήκοος (η μητέρα του κατάγεται από την Αλβανία)  αφού ο πατέρας του αν και τον αναγνώρισε (όταν γεννήθηκε οι γονείς του δεν ήταν ακόμα παντρεμένοι)  δεν τον έγραψε στο μητρώο αρένων. Ο 26χρονος αντιλήφθηκε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα για τα χαρτιά του όταν έψαξε το λόγο που δεν τον καλούν να υπηρετήσει το στρατό. Αν και σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο  ο 26χρονος ζήτησε από τον πατέρα του να τον βοηθήσει να λυθεί αυτό το θέμα, εκείνος αρνήθηκε.

Σε αυτό το γεγονός αναφέρθηκαν και οι δύο γυναίκες.

Zητούσε συχνά να πείσει τη γυναίκα του να του «φέρει ως νύφη» την κόρη της

Η κατάθεση του πατριού του 26χρονου

Ο πατριός του 26χρονου πατροκτόνου ανέφερε ότι έμενε μαζί τους από τα 15 του χρόνια και ότι για πολλά χρόνια δεν είχε σχέσεις με τον πατέρα του. Σύμφωνα με όσα είπε απέκτησε επαφή μαζί του λίγο καιρό πριν τη δολοφονία καθώς ήθελε να ξέρει τι συμβαίνει με τα αδέλφια του.

Ανέφερε κι εκείνος ότι θύμα του ζητούσε συχνά να πείσει τη γυναίκα του να του «φέρει ως νύφη» την κόρη της ενώ είπε πως ο 26χρονος του είχε εξομολογηθεί ότι ο πατέρας του δεν του υπογράφει το χαρτί που πρέπει για να λυθεί το πρόβλημα με την υπηκοότητα.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον 26χρονο ως ένα καλό και αγαπητό σον κόσμο παιδί ενώ ανέφερε πως δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να σκοτώσει τον πατέρα του.

Η κατάθεση της κοινωνικής λειτουργού

Ο Δήμαρχος της περιοχής είχε καταθέσει ότι μετα από καταγγελία  που δέχτηκαν στον δήμο,  δύο εργαζόμενες από τη δομή «Βοήθεια στο σπίτι», πήγαν στο σπίτι του θύματος κι εκεί διαπίστωσαν ότι το θύμα είχε δεμένα τα δύο μικρά του παιδιά σε μια κολώνα  στο ημιυπόγειο του σπιτιού. 

Όμως κοινωνική λειτουργός, η οποία είναι υπεύθυνη της δομή του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» ισχυρίστηκε ότι «υπηρεσιακώς καμία εργαζόμενη από τη δομή δεν επισκέφθηκε ποτέ το σπίτι του θύματος, ούτε έλαβε γνώση για κάποια κακοποίηση». Την ίδια ώρα, δύο ανώνυμες τηλεφωνικές καταγγελίες υπάρχουν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» το 2009 και το 2017 και αφορούν στο θύμα και στην κακοποίηση εις βάρος των δύο μικρότερων παιδιών του. 

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο, Τρίτη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις