Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ελεύθερος ο πατροκτόνος της Ζακύνθου - «Μακάρι να γυρνούσα τον χρόνο πίσω»

Ελεύθερος ο πατροκτόνος της Ζακύνθου - «...

"Από τη μέρα που γεννήθηκα καταστράφηκε η ζωή μου"

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα πάω στο σπίτι μου. Θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική Δικαιοσύνη που είδε την αλήθεια και μου έδωσε τη δεύτερη ευκαιρία. Κι επίσης θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που στήριξε εμένα και την οικογένειά μου όλο αυτό το διάστημα». Αυτό δήλωσε ο πατροκτόνος της Ζακύνθου Αλέξης, ο οποίος αποφυλακίστηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, από το Αστυνομικό Τμήμα της Κάτω Αχαΐας και πλέον βρίσκεται στο σπίτι του στο νησί.

Τον 27χρονο περίμεναν απέξω η μητέρα του και τα αδέλφια του, οι οποίοι δεν μπορούσαν να κρύψουν τη συγκίνησή τους, για την αποφυλάκισή του.

Υπενθυμίζεται ότι το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Πατρών, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, όπως έχει γράψει το thebest.gr, έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τον 27χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα τον πατέρα του στην Ζάκυνθο, τον Μάιο του 2018. Το Δικαστήριο του επέβαλλε επέβαλε συνολικά ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, επτά χρόνια για δολοφονία του πατέρα του που συγχωνεύονται με την ποινή για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Ωστόσο, του αναγνώρισε ελαφρυντικά και  αποφάσισε ο 27χρονος να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο.

Η δημοσιογράφος του Star Τασούλα Παπανικολάου κατέγραψε τη στιγμή της αποφυλάκισης του πατροκτόνου, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR. Όπως είπε ο Αλέξης:

«Μακάρι να γυρνούσα τον χρόνο πίσω, να μη γινόταν ποτέ αυτό… και ξέρω πως μέχρι να πεθάνω θα μετανιώνω μέχρι την τελευταία στιγμή».

Ο Αλέξης θα επιστρέψει στον τόπο που μεγάλωσε και που έγιναν όλα, τη Ζάκυνθο. Ο ίδιος είπε ότι αυτούς τους 13 μήνες μέσα στη φυλακή, σκεφτόταν την αποφυλάκισή του και το να επιστρέψει στην οικογένειά του.

«Εμένα η ζωή μου είχε καταστραφεί από τη μέρα που γεννήθηκα, δυστυχώς. Με πλήγωσαν όλα αυτά τα βιώματα που είχα από τον ίδιο μου τον πατέρα» εξήγησε.

Από τη μέρα του εγκλήματος δε θυμάται τίποτα, όπως είπε. «Δεν ήμουν εγώ, όπως είπα και στο δικαστήριο. Ήταν ο πόνος, ο θυμός και η οργή ενός μικρού παιδιού, ενός βασανισμένου παιδιού».

Όσο για το αν έχει να θυμάται κάτι καλό από τον πατέρα του, απάντησε: «Δε θα θυμάμαι τίποτα από τον πατέρα μου, δεν υπάρχει κάτι καλό, δεν ένιωσα τίποτα καλό. Δεν ένιωσα την αγάπη του δυστυχώς, οπότε δεν έχω να θυμάμαι και κάτι».

Δείτε τις δηλώσεις του εδώ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις