Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Στο Βεάκειο, στον Πειραιά πέφτει η αυλαία το Σάββατο για τον "Προμηθέα"

Στο Βεάκειο, στον Πειραιά πέφτει η αυλαί...

Πολλοί θεατές ζητούσαν από την Κάθρυν Χάντερ να τους υπογράψει το θεατρικό πρόγραμμα της παράστασης

Στο Βεάκειο στον Πειραιά πέφτει το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 η αυλαία για τον «Προμηθέα» του Αισχύλου, με την Κάθρυν Χάντερ, την θεατρική αυτή παράσταση, συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας & των επιχειρήσεων Τάγαρη που πραγματικά εντυπωσίασε, προξένησε συζητήσεις, δίχασε τους κριτικούς ενώ απέσπασε όπου παίχθηκε ολόθερμο χειροκρότημα ιδίως για τις ερμηνείες της Χάντερ και του βετεράνου Νικήτα Τσακίρογλου.

Στο αμφιθέατρο Βεάκειο του Πειραιά στις 21.00 το βράδυ του Σαββάτου θα δοθεί η τελευταία προγραμματισμένη παράσταση της εκτενούς περιοδείας του «Προμηθέα», μίας περιοδείας που ξεκίνησε ακριβώς 1 μήνα πριν στις 9 Αυγούστου στην Επίδαυρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες & εκτιμήσεις ο «Προμηθέας» συγκαταλέγεται στους «κερδισμένους» από πλευράς προσέλευσης θεατών, του φετινού θεατρικού καλοκαιριού. Μόνο στις παραστάσεις της Επιδαύρου, του Ηρωδείου και του Αρχαίου Ρωμαικού Ωδείου Πατρών ο αριθμός των θεατών που παρακολούθησε την παράσταση, υπολογίζεται σε πάνω από 23.000.

Όσο για την Κάθρυν Χάντερ πέρα από την ερμηνευτική της δεινότητα και αξιοπρόσεκτη προσπάθεια της να αποδώσει ένα τόσο δύσκολο ρόλο μέσα μάλιστα και από μία απαιτητική μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη, όπως μάθαμε εκτός σκηνής, ήταν μία πολύ δοτική συνεργάτιδα, προσηνής, ευγενής και με θετική ενέργεια. Σε πολλούς από τους σταθμούς της περιοδείας μετά το τέλος της παράστασης θεατές την πλησίαζαν εντυπωσιασμένοι για να την συγχαρούν και να της ζητήσουν να τους υπογράψει το θεατρικό πρόγραμμα της παράστασης. Θετικός λοιπόν είναι ο απολογισμός της παράστασης αρχαίου δράματος και λεπτομέρειες για νούμερα (όπως αριθμός εισιτηρίων, κόστος, εισπράξεις, κ.α.) αναμένεται να δοθούν από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας πιθανότατα σε συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της νέας καλλιτεχνικής θεατρικής περιόδου από τον σκηνοθέτη της παράστασης & καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Σταύρο Τσακίρη.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture