Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Με το δεξί ξεκίνησε στα Αμερικάνικα ταμεία το "Κάποτε...στο Χόλυγουντ" με Πιτ & Ντι Κάπριο

Με το δεξί ξεκίνησε στα Αμερικάνικα ταμε...

Οι δύο σούπερ σταρ είχαν να παίξουν σε ταινία από το 2016 και το κοινό έσπευσε να τους δει

 Aυτή τη στιγμή στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ όλοι ασχολούνται με την έξοδο στις αίθουσες του νέου φιλμ του Κουέντιν Ταραντίνο «Once Upon a Time in Hollywood – Κάποτε στο Χόλυγουντ» που το 3ήμερο της πρεμιέρας του, 26-28 Ιουλίου 2019 τα πήγε μία χαρά στο box office καταλαμβάνοντας την 2η θέση πίσω από τον «Βασιλιά των Λιονταριών» της Ντίσνει, με περίπου 41 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις, ένα νούμερο αρκετά υψηλό και καλύτερο από το φιλμ «Άδωξη Μπάσταρδοι – Inglourious Basterds» επίσης του Ταραντίνο που είχε ξεκινήσει με 38 εκατομμύρια το 2009.

Το νέο φιλμ του Ταραντίνο, του «τρομερού παιδιού» του Αμερικάνικου ανεξάρτητου σινεμά που πρωτοεξέπληξε τους πάντες με το υπερβίαιο «Reservoir dogs» για να ακολουθήσει ο θρίαμβος του «Pulp Fiction» στις Κάννες το 1994 και στα Όσκαρ το 1995, βοηθήθηκε στο να κάνει μία αρχική πολύ καλή πορεία στα ταμεία προσελκύοντας κοινό όχι μόνο νεανικό αλλά και μεγαλύτερους, τόσο από τις θετικές κριτικές (κυμαίνεται στο 85% στο metacritic και στο 84% στο rotten tomatoes) όσο και από τις πρωταγωνιστικές παρουσίες δύο σούπερ σταρ που αποτελούν δέλεαρ και μαγνήτης για το κοινό, κακά τα ψέματα. Ο λόγος φυσικά για τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο που στην ταινία υποδύεται έναν σταρ της τηλεόρασης και τον Μπραντ Πιτ που κάνει τον κασκαντέρ του.

Ο Ντι Κάπριο είχε όπως γράφτηκε, να εμφανιστεί σε ταινία στην μεγάλη οθόνη από το 2016 και τον θρίαμβο του με το «The Revenant» που του χάρισε και το βραβείο Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου ενώ και ο 55χρονος Μπραντ Πιτ είχε επίσης καιρό να τον δούμε σε μία νέα ταινία. Η τελευταία φορά ήταν στα τέλη του 2016 στο πολυσυζητημένο ρομαντικό φιλμ «Σύμμαχοι» με την Μαριόν Κοτιγιάρ.

Στην ταινία «Κάποτε…στο Χόλυγουντ» που στην Ελλάδα θα κάνουμε λίγο υπομονή έως τις 22 Αυγούστου για να την δούμε, παίζει ένα υπέροχο καστ ενώ ο Ταραντίνο υπογράφει και το σενάριο που μας πάει σε μία καθοριστική χρονιά, εκείνη του 1969 όταν το Χόλυγουντ συνταράχθηκε και από τον βίαιο & αποτρόπαιο θάνατο της Σάρον Τέιτ. Επίσης ο Κουέντιν Ταραντίνο είναι και παραγωγός. Παίζουν ακόμα πλην του Leonardo DiCaprio και του Brad Pitt, η Margot Robbie, η Dakota Fanning, ο πάντα σπουδαίος Al Pacino και οι Harley Quinn Smith, Kurt Russell, Luke Perry, Emile Hirsch, Michael Madsen, Rumer Willi, κ.α.

Σε κριτικές επισημάνθηκε πως το «Once Upon a Time…in Hollywood» είναι ίσως η πιο φιλόδοξη, σημαντική και συνάμα πιο δύσκολη ταινία του. Κεντρικά πρόσωπα της ιστορίας είναι ο ηθοποιός σταρ Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) και ο stunt double του Cliff Booth (Brad Pitt) ενώ το σενάριο περιστρέφεται και γύρω από τρεις χίπις, μέλη της περιβόητης οικογένειας Manson που σφαγίασαν την ηθοποιό και μοντέλο Σάρον Τέιτ που ήταν έγκυος και σύντροφος τότε του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι.

Η διάρκεια της ταινίας είναι 160 λεπτά.

Το διαφημιστικό πόστερ της ταινίας φιγουράρει ήδη και στα Οdeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture