Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κώστας Μάρκου: πιστεύω ότι το κλίμα αλλάζει

Κώστας Μάρκου: πιστεύω ότι το κλίμα αλλάζει

Μίλησε για την απόφασή του να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Αχαΐα με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Έχοντας 43 χρόνια στους κόλπους της Αριστεράς ο γιατρός και καθηγητής Ιατρικής Κώστας Β. Μάρκου, κατέρχεται για πρώτη φορά ως υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για την απόφασή του να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Αχαΐα με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αλλά και τα διλλήματα των εκλογών του Ιουλίου μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7»:

 «Είμαι 43 χρονών, όχι πραγματικά, αλλά 43χρονών ενεργά στρατευμένος στην Αριστερά. Με αυτή την έννοια ο χώρος και αυτή η δραστηριότητα μου είναι οικεία και στον βαθμό που μου αναλογεί είμαι ένα κομμάτι της. Σε αυτή την φάση το κόμμα αποφάσισε ότι μπορούσε να κατατεθεί η υποψηφιότητά μου και αισθάνθηκα αίσθημα ευθύνης και συνείδησης ότι δεν μπορώ να αρνηθώ. Είναι μια δύσκολη στιγμή για το κόμμα και το αριστερό κίνημα, δεν υπάρχει λόγος να το κρύβουμε και θεωρώ ότι σε αυτή την στιγμή δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί να καταθέσει και το τελευταίο κομμάτι ικμάδας του σε αυτή την προσπάθεια».

Σχετικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του περασμένου Μαΐου και την νίκη της ΝΔ με 9,5 μονάδες επί του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μάρκου υποστήριξε:

«Με το αποτέλεσμα και κυρίως με τη διαφορά που είχε η Νέα Δημοκρατία αιφνιδιάστηκα. Η προσωπική μου εκτίμηση ήταν διαφορετική. Αυτό έχει τις εξηγήσεις τους. Θεωρώ ότι ανατροπή είναι να αλλάξουμε πλήρως αυτό το κλίμα που δημιουργήθηκε μετά τις ευρωεκλογές. Αυτό το κλίμα παγωμάρας, ενδεχομένως σε κάποιους φίλους ηττοπάθειας, και προφανώς αίσθηση θριάμβου από τη ΝΔ. Αυτό το κλίμα οφείλουμε να το αλλάξουμε και τις λίγες μέρες που κάνω τον προεκλογικό αγώνα, έχω την αίσθηση ότι αλλάζει».

Σχετικά με τους τρόπους που διαμορφώνει άποψη η κοινή γνώμη, ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

«Η άποψη του κόσμου διαμορφώνεται από εντυπώσεις οι οποίες έχουν δύο αφετηρίες: Η μία είναι η τσέπη του, η οικονομική του κατάσταση, η εργασιακή του κατάσταση, η προοπτική του. Η δεύτερη είναι αυτό που δέχεται ως βομβαρδισμό από τα καθημερινά ερεθίσματα των ΜΜΕ. Ως προς το πρώτο, βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτή την προσαρμογή που έκανε τον Σεπτέμβριο του 2015, αυτό έγινε αποδεκτό από τον κόσμο και είχε ως συνέπεια την λήψη κάποιων μέτρων τα οποία δεν ήταν ευχάριστα. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ευθέως τον Σεπτέμβριο του 2015 γι’ αυτά. Πιστεύω λοιπόν ότι αυτές οι καταστάσεις που δημιουργήθηκαν μετά τον Σεπτέμβριο και οι οποίες δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστες δημιούργησαν ένα κλίμα.

Αυτό άρχισε να ανατρέπεται από το καλοκαίρι του 2018 με την έξοδο από τα μνημόνια, κι άρχισε κομμάτι-κομμάτι να ανατρέπεται. Οι αριθμοί βελτιώθηκαν εντυπωσιακά, η καθημερινότητα των πολιτών βελτιώθηκε λιγότερο εντυπωσιακά κι αυτό είναι ένα κομμάτι που κάνει επιφυλακτικούς απέναντί μας, αυτούς που είναι καλοπροαίρετοι.

Η δεύτερη κατηγορία εντυπώσεων είναι ο «βομβαρδισμός». Όλοι έχουμε βιώσει την καθημερινή επίθεση των συστημικών ΜΜΕ η οποία κυριολεκτικά πλημμυρίζει από συκοφαντίες και ψεύδη. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε τεσσερισήμισι χρόνια. Δεν κλέψαμε. Παρά τις προσπάθειες που έκαναν, με όλους τους μηχανισμούς, να αναδείξουν τέτοια φαινόμενα έφτασαν σε αστείες προσπάθειες που κατέρρευσαν την επόμενη στιγμή. Αυτή είναι μια κοινή αίσθηση στον κόσμο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις