Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Μυρτώ Κιούρτη: Το λιτό, αφαιρετικό σπίτι της «σχολιάζει» τον υλισμό

Μυρτώ Κιούρτη: Το λιτό, αφαιρετικό σπίτι...

Η πολυβραβευμένη πατρινή αρχιτέκτονας «μπήκε» στο περιοδικό «Δομές» με επίκεντρο της κατοικίας της το… νεροχύτη

 Πολύ χαρούμενη δηλώνει η γνωστή και ανατρεπτική συμπολίτισσα αρχιτέκτονας Μυρτώ Κιούρτη επειδή το νέο τεύχος του αρχιτεκτονικού περιοδικού «Δομές» παρουσίασε το σπίτι της, είδηση που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους. Οπως έγραψε ακόμα: «Ο χώρος στον οποίο εργάζομαι και κατοικώ εδώ και πέντε χρόνια διακρίθηκε από τον Toyo Ito ως ένα από τα 10 καλύτερα projects ανασχεδιασμού χώρου τα τελευταία 5 χρόνια στην Ελλάδα. Με τον ανασχεδιασμό αυτού του διαμερίσματος επιχείρησα να συμφιλιώσω την αφαίρεση και την καθημερινή ζωή, τη σκέψη και το σώμα ή αλλιώς, τη γλώσσα και την ύλη»

«Μια καθαρή γεωμετρία εφαρμόζεται επί του χώρου ως επιφάνεια πίσω από την οποία αποκρύβονται όσα θέλουμε για να ζήσουμε: λουτρά, κρεβάτια, ρούχα και τροφή. Τα μόνα που φαίνονται είναι τα βιβλία, αυτά τα αντικείμενα που είναι γεμάτα με γλώσσα και τα οποία εκτίθενται σε μια βιβλιοθήκη που μόνη αυτή παραμένει ανοιχτή και περίοπτη. Ο τοίχος του καθιστικού αντί για κάδρο με νεκρή φύση, φέρει τη φράση-λογοπαίγνιο που υπογραμμίζεται με φως: «Ας μιλήσουν τα κείμενα αντί για τα αντικείμενα». "Το σπίτι, στο οποίο διαμένω εγώ εδώ και πέντε χρόνια, φωτογραφημένο σήμερα, παραμένει σχεδόν κενό» εξηγεί. 

 

Στο κέντρο του σπιτιού, μνημειακά τοποθετημένος ακριβώς μπροστά από την κύρια πόρτα εισόδου της κατοικίας, βρίσκεται ο νεροχύτης. Αυτό που αξιολογείται συνήθως ως βρώμικο και κρύβεται πίσω επειδή έχει σχέση με την τροφή και την τροφό εδώ, μπαίνει μπροστά και φωτίζεται αποκαλυπτικά. Αυτό που προσδιορίζεται ως ακατάστατο και αφαιρείται από τις αρχιτεκτονικές φωτογραφίες τώρα αναπαρίσταται τελετουργικά. Δείτε φωτογραφίες

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View