Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Πάμε Επίδαυρο: Ατζέντα παραστάσεων και ποιές έρχονται Πάτρα

Πάμε Επίδαυρο: Ατζέντα παραστάσεων και π...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Στα πιο «ηχηρά» θεάματα του φετινού θέρους Μπομπ Γουίλσον, Comedie Francaise αλλά και η Κάθριν Χάντερ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Οκτώ τα φετινά ραντεβού με το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου που παραμένει ακλόνητο  σε φήμη και δημοτικότητα στο επίκεντρο της φεστιβαλικής καλοκαιρινής Ελλάδας. Διεθνείς stars της κουίντας αλλά και επώνυμοι ελληνικοί θίασοι αρχαίου δράματος με δημοφιλείς πρωταγωνιστές συναντιούνται ξανά στο καλύτερα διατηρημένο μνημείο-αξιοθέατο της επικράτειας  με την περίφημη ακουστική στην αργολική ενδοχώρα.

Το επιβλητικό αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, το τελειότερο σκηνικό  αξιοθέατο από άποψη ιστορίας, ακουστικής και αισθητικής, που χωράει έως και 14000 θεατές φιλοξενούσε στην αρχαιότητα μουσικούς, ωδικούς και δραματικούς αγώνες για τη λατρεία του θεού Ασκληπιού. Με παράδοση στις τραγωδίες και τις αριστοφανικές κωμωδίες θεωρείται μοναδικό στο είδος του παγκοσμίως και προσελκύει το κοινό μέχρι τη σημερινή, σύγχρονη εποχή.

Τα φετινά σκηνικά ραντεβού είναι οκτώ (Παρασκευές και Σάββατα από το τέλος Ιουνίου ως τα μέσα Αυγούστου περίπου) οπότε σας έχουμε ατζέντα. Το πρόγραμμα ξεδιπλώνεται παράλληλα με άλλες εκδηλώσεις στη λεγόμενη Μικρή Επίδαυρο. Ηδη έχουν «ακουστεί» περισσότερο η άφιξη του αμερικανού θεατρανθρώπου Μπομπ Γουίλσον στην εκκίνηση και βέβαια το «ποδαρικό» της θρυλικής Comedie Farncaise. Το δικό μας θέατρο, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα ανεβάσει στη σκηνή ως «Προμηθέα Δεσμώτη» την διάσημη βρετανίδα Κάθριν Χάντερ που έχει καθιερωθεί σε ανδρικούς ρόλους και κατέχει το βραβείο Olivier.

Ο διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος έχει δηλώσει: «Είναι ξεκάθαρο ότι αντιμετωπίζουμε την Επίδαυρο ως ορόσημο στη σύγχρονη προσέγγιση του αρχαίου δράματος και μας ενδιαφέρει να διατηρήσουμε αυτή την καθαρότητα στην υποστήριξη του είδους, καλώντας έλληνες και ξένους σκηνοθέτες να δουλέψουν πάνω σ’ αυτή την πολύτιμη κληρονομιά με συνέπεια».

Στην Πάτρα έχουν οριστικοποιηθεί πως θα παιχθούν ΜΟΝΟ οι παραστάσεις «Οιδίπους Τύραννος», «Νεφέλες» και «Προμηθέας Δεσμώτης». (Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα- εκκρεμότητα να υποδεχθούμε τις «Ικέτιδες», αλλά το Εθνικό Θέατρο κάνει φέτος μίνι τουρνέ λόγω εσωτερικών θεμάτων και πολυπληθούς επιτελείου).  Το επισημαίνουμε γιατί μπορείτε να πάτε στην Επίδαυρο σε θεάματα που δεν θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην πόλη μας με μετακλήσεις.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2019

 

 21-22/6: «ΟΙΔΙΠΟΥΣ»  σε σκηνοθεσία του διάσημου Ρόμπερτ Γουίλσον, μια πολυαναμενόμενη συμπαραγωγή ConversAzioni – Teatro Olimpico Vicenza – Pompeii Theatrum Mundi – Teatro Stabile di Napoli. Μετά από Πομπηία και Βιτσέντζα φθάνει στην Ελλάδα, παίζει και η Λυδία Κονιόρδου. Θα κυριαρχήσουν εκπληκτικά tableaux vivants.

 
28-29/6: «ΟΡΕΣΤΕΙΑ»,  ενιαίο ανέβασμα τραγωδιών από το Εθνικό Θέατρο.  «Αγαμέμνων», «Χοηφόροι», «Ευμένιδες», που σκηνοθετούν Ιώ Βουλγαράκη, Λίλλυ Μελεμέ, Γεωργία Μαυραγάννη. Στην τριλογία εμφανίζονται οι ηθοποιοί Θανάσης Βλαβιανός, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Νταλιάνης, Θέμης Πάνου κ.α.
 
5-6/7: «ΙΚΕΤΙΔΕΣ» από το Εθνικό Θέατρο και τον ΘΟΚ σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Παίζουν Κάτια Δανδουλάκη, Ακης Σακελλαρίου, Αγλαία Παππά, Τάνια Τρύπη κ.α.
 
12-13/7: «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, μια συμπαραγωγή Αθηναικών Θεάτρων και ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης. Πρωταγωνιστούν Δημήτρης Λιγνάδης, Αμαλία Μουτούση, Νίκος Χατζόπουλος, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης.
 
19-20/7: «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ» από το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού.
Στον ομώνυμο ρόλο η βραβευμένη Ανθή Ευστρατιάδου.
 
26-27/7: «ΗΛΕΚΤΡΑ-ΟΡΕΣΤΗΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ COMEDIE FRANCAISE σε σκηνοθεσία Ivo Vn Hove. O πιο παλιός θίασος στον κόσμο, «κληρονομιά» του Μολιέρου, με το θίασό του από γάλλους κυρίως ηθοποιούς. Ηλέκτρα η Suliane Brahim, Ορέστης ο Christophe Montenez.
 
2-3/8: «ΝΕΦΕΛΕΣ» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά. Καινοτόμα οπτική και αισθητική σόου βαριετέ στον Αριστοφάνη, παίζουν οι  Γιώργος Γάλλος Νίκος Καραθάνος, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Θεοδώρα Τζήμου, Χρήστος Λούλης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη κ.α.
 
9-10/8: «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη.  Ένα βλάσφημο κείμενο για τα βάσανα της ζωής. Παίζουν η διάσημη Κάθριν Χάντερ, οι Νικήτας Τσακίρογλου, Δημήτρης Πιατάς, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γεράσιμος Γεννατάς κ.α. Σκηνική εγκατάσταση: Κώστας Βαρώτσος- Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View