Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Πλούσιο το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πολύεδρου

Πάτρα: Πλούσιο το πρόγραμμα εκδηλώσεων τ...

Περιλαμβάνει Κατσικονούρη, Μαρία Ευθυμίου, Βασ. Χριστόπουλο & μουσική παράσταση

Γεμάτη είναι η τρέχουσα εβδομάδα από εκδηλώσεις στο Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147 στην Πάτρα. Κατ’ αρχάς συνεχίζεται η ομαδική, θεματική έκθεση ζωγραφικής «Σαν παρομοίωση του παραδείσου, ο κήπος…»

Συμμετέχουν οι: Βελαώρας Χάρης, Μπακάλου Παρασκευή, Μπρισκόλα     Αναστασία,     Μπρισνόβαλη Αγγελική, Νικολοπούλου Όλγα, Παπαδουλή Αφροδίτη, Πρέσσας Νίκος,    Σταθόπουλος Παναγιώτης, Φερεντίνου Μαρία και Winch Alexande.

Την Τρίτη 4/6 στις 20.30 όπως ήδη γράψαμε, θα λάβει χώρα στον κήπο του Πολύεδρου, η παρουσίαση βιβλίου του Βασίλη Κατσικονούρη, «Καρό παιδιά, ριγέ πατεράδες» Ιστορίες από δύο γενιές, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο  Βαγγέλης Μιχάλης, η Γιώτα Ξυλιά και η Ελένη Ροδοπούλου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Την Παρασκευή 7/6 - Ξεκινά  Τριήμερος κύκλος μαθημάτων με την  ιστορικό – καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Ευθυμίου.

Θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στην Πάτρα από 7 έως 9  Ιουνίου 2019, 5.30 -9 μ.μ., έναν κύκλο μαθημάτων με θέμα "Η Επανάσταση του 1821: ένα δύσκολο εγχείρημα μιας περίπλοκης κοινωνίας". 

Τα μαθήματα θα γίνουν σε συνεργασία με την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία Πελοποννήσου, το Πολύεδρο και το ΕΚΠΑ. Την Παρασκευή και το Σάββατο 8 Ιουνίου το απόγευμα θα γίνουν στο χώρο του Εθνολογικού Μουσείου (στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, 6ος όροφος) στην πλ. Γεωργίου, και την Κυριακή 9/6 το πρωί στο Πολύεδρο. Τα μαθήματα θα είναι ελεύθερα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε στο τηλέφωνο του Πολύεδρου 2610277342 ή  6948123165 και 6977394054.

Σάββατο  8/6 στις 11 το πρωί με 1 το μεσημέρι - Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά 5 εώς 12 ετών, «Πετάμε….στον κήπο», δημιουργώντας τα δικά μας πουλιά.

Σάββατο  8/6 στις 21.00  - Μουσική παράσταση «Πολύχρωμες Ζακέτες» με την Πολυξένη Καράκογλου

Η  Μικρή Άρκτος παρουσιάζει μια καινούργια πρόταση, τις «Πολύχρωμες ζακέτες». Έναν κύκλο τραγουδιών που αποτυπώνει την συνάντηση τριών νέων και σημαντικών ταλαντούχων καλλιτεχνών: της στιχουργού Αθηνάς Σπανού, του συνθέτη Γρηγόρη Πολύζου και της ερμηνεύτριας Πολυξένης Καράκογλου. 

Κυριακή  9/6 10 το πρωί με 1.30 το μεσημέρι -  Τελευταία μέρα μαθημάτων με την καθηγήτρια πανεπιστημίου ιστορικό Μαρία Ευθυμίου, στο χώρο του Πολύεδρου.

Τέλος την Δευτέρα 10/6 στις 19.00 -  Παρουσίαση βιβλίου του Σωτήρη Π. Βαρνάβα στην Αγορά Αργύρη. Το βιβλίο έχει τίτλο «Διαστάσεις του Χωροχρόνου» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη. Τα σχέδια της  ποιητικής συλλογής φιλοτέχνησε ο Χρόνης Μπότσογλου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Σωκράτης Λ. Σκαρτσής, η Άννα Κατσιγιάννη και ο Στέλιος Θ. Μαφρέδας.

Τρίτη 11/6 στις 20.30  Παρουσίαση βιβλίου του Βασίλη Χριστόπουλου «Γιατί σ’ εμένα;», εκδόσεις Κέδρος. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Α. Λάζαρης και ο Φιλιππίδης Σταμάτης,  ενώ μικρές παρεμβάσεις θα γίνουν από τους ποιητές: Μπεθυμούτη Αλέκο και Τσιρώνη Γιώργο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture