Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Τι θέση πήρε το Jason – Αντιγόνη στις περιφερειακές εκλογές!

Τι θέση πήρε το Jason – Αντιγόνη στις πε...

Ήταν υποψήφιο με την Ρένα Δούρου

Tο Jason Αντιγόνη ή Ιάσων Δούσης, το γνωρίσαμε καλύτερα όταν βρέθηκε στα έδρανα της Ελληνικής βουλής με κατακόκκινο φόρεμα στη συζήτηση του νομοσχεδίου που έδινε τη δυνατότητα σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να υιοθετήσουν ένα παιδί. Το Jason Αντιγόνη όπως έχει πει παλιά δήλωνε γκέι αγόρι. Πλέον όμως δηλώνει ότι είναι agender, δηλαδή ένα άτομο που δεν προσδιορίζεται από κάποιο φύλο.

Η διαδρομή του ξεκίνησε από την Πάτρα και το Πανεπιστήμιό της και δεν σταμάτησε εκεί αφού το βιογραφικό του είναι πλούσιο.

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο κέντρο της Αθήνας. Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών. Αποφοίτησε από το 2ο Πειραματικό Λύκειο Αμπελοκήπων. Αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και την δραματική σχολή της Ρούλας Πατεράκη.

Είναι τελειόφοιτος του διεπιστημονικού μεταπτυχιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και ανθρώπινα δικαιώματα» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του University College London. Εκλέχθηκε εκπρόσωπος των φοιτητών. Το θέμα της διπλωματικής εργασίας του είναι οι βίγκαν φεμινίστριες της Αθήνας. Διευθύνει τον εκπαιδευτικό οργανισμό Perugia-Τίνα Ζωγοπούλου.

Αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και την δραματική σχολή της Ρούλας Πατεράκη

Εξέδωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σειρά βιβλίων εκμάθησης για τις περισσότερες από τις ευρέως ομιλούμενες γλώσσες του κόσμου. Δραστηριοποιείται στον ακτιβισμό για τα ανθρώπινα και ζωικά δικαιώματα. Είναι το πρώτο άτομο στην Ελλάδα που αιτήθηκε την πλήρη διαγραφή της καταχώρησης φύλου από τα νομικά του έγγραφα. Έζησε κι εργάστηκε για δύο έτη στο Λονδίνο. Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

Την Κυριακή το Jason Αντιγόνη αποφάσισε διεκδίκησε την ψήφο των κατοίκων της Αττικής ως περιφερειακός σύμβουλος, με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου!

Όπως όλα δείχνουν, μέχρι στιγμής  το Jason Αντιγόνη εκλέγεται αφού βρίσκεται στην 19 θέση με την Ρένα Δούρου να έχει 20 θέσεις στους περιφερειακούς συμβούλους! Μέχρι στιγμή έχουν καταμετρηθεί οι σταυροί σε 1338 από 1.548 εκλογικά τμήματα.

Πριν λίγες μέρες το Jason Αντιγόνη δημοσίευσε μια φωτογραφία με τον ίδιο και τον πατέρα του το 1990 και  έγραψε:

«τελευταία και μόνη φωτογραφία-ανάρτηση που θα ανεβάσω σήμερα, μια μέρα πριν τις εκλογές, στις οποίες είμαι υποψήφιο, επιτρέψτε μου να είναι αυτή! Ο μπαμπάς μου και το πεντάχρονο εαυτό μου, το 1990. Σαν χθες πριν από ένα χρόνο, στις 24 Μάη 2018, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή. Δεν το είχα ανακοινώσει τότε, δεν συνηθίζω να μοιράζομαι την προσωπική μου ζωή, κι ας έχω αυτή τη δημόσια εικόνα… Υπήρξε ένας ευαίσθητος, πολιτικοποιημένος, ιδεολόγος, αδιάφθορος, χαμηλών τόνων άνθρωπος της προσφοράς. Μια βδομάδα πριν πεθάνει, έλεγε σε μια φίλη του πως άκουσε ότι θα πολιτευτώ (πέρυσι, που δεν είχε καν υπάρξει σχετική πρόταση στο πρόσωπό μου). Ακουγόταν από τότε η πιθανότητα φαίνεται…

Θα το χαιρόταν εξαιρετικά όλο αυτό σίγουρα. Αλλά έτσι είναι η ζωή. Και κοίτα να δεις που ένα χρόνο μετά τον αιφνίδιο θάνατό του, συμβαίνει κάτι τόσο κομβικό στη ζωή και την πορεία μου. Είναι κρίμα που δεν βγήκε στο πολιτικό προσκήνιο ο ίδιος ποτέ! Θα ήταν αναμφίβολα πολύ καλύτερος πολιτικός από πολλούς άλλους της γενιάς του… Ανήκε στη νεολαία του ΠΑΣΟΚ, αλλά τα τελευταία χρόνια ήταν ένθερμος υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Νιώθω ότι με την ένταξή μου αυτή στο ψηφοδέλτιο της «Δύναμης Ζωής» της Ρένας Δούρου για τον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρεια Αττικής, κάνω αυτό που εκείνος δεν έκανε. Από μια άποψη, σχεδόν του το οφείλω… Αφιερώνω, λοιπόν, την υποψηφιότητά μου αυτή (κι ελπίζω την έναρξή μου στην ενεργό πολιτική) στον μπαμπά μου, Κωνσταντίνο Δούση»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight