Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Jason- Αντιγόνη Dane μιλά στο thebest.gr για την αίτησή του για πλήρη διαγραφή φύλου: "Σήμερα έγινε μία αρχή"

Jason- Αντιγόνη Dane μιλά στο thebest.gr...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει το ίδιο και ο δικηγόρος του

Στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου βρέθηκε σήμερα το 32χρονο Janon Αντίγονη Dane που είναι γνωστό για την ακτιβιστική του δράση για τα ανθρώπινα και τα ζωικά δικαιώματα. Κατέφυγε στο δικαστήριο προκειμένου να διαγράψει πλήρως το καταχωρημένο  ...φύλο του.

Ζήτησε να προστεθεί το όνομα Αντιγόνη δίπλα στο υπάρχον όνομα Ιάσων, επιλέγωντας έτσι την ταυτότητα φύλου του... ως άφυλο.

Να σημειώσουμε  ότι πρώτη δίκη για κατάργηση φύλου έγινε ένα μήνα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου.

To Jason-Αντιγόνη κατέθεσε την αίτηση για την κατάργηση του φύλου από τα προσωπικά του στοιχεία τονίζοντας ότι δεν νιώθει ότι ανήκει σε κανένα από τα δύο φύλα και ότι πρέπει να σταματήσει να αποδίδεται φύλο και θρησκεια στα νεογέννητα παιδιά καθώς αυτό συνιστά παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το thebest.gr επικοινώνησε με το Jason-Αντιγόνη και μας είπε σχετικά με την απόφασή του: "Πρόκειται για την πρώτη αίτηση πλήρους  διαγραφής φύλου και για κάτι που δεν προβλεπόταν από το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν από λίγο καιρό το οποίο εξασφαλισε δικαιωματα τρανς δυϊκών ατομων (τρανς ανδρων και γυναικων) και όχι τρανς μη δυϊκών ατόμων, όπως είναι για παράδειγμα τα αφυλα.

Η απόφαση θα βγει από έναν μήνα μέχρι… κάποιους μήνες. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω αλλά σε περιπτωση που δε δικαιωθω θα καταφύγω και στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Ακόμα κι αν δε τα καταφέρω εγώ σε αυτή τη φάση, κάνουν ήδη αιτήσεις και άλλα άτομα και κάποια στιγμή θα αλλάξουν τα πράγματα. Σήμερα έγινε μία αρχή".

"Η κενή καταχώρηση φύλου που ζητήθηκε σήμερα δικαστικά είναι μια από τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης που δεν έχει ακόμη ακολουθήσει ο νομοθέτης. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να δείξει τον δρόμο για την ενσωμάτωση του ευρωπαϊκού προτύπου.
Ένα περιφερειακό δικαστήριο στο Όρεγκον των ΗΠΑ το καλοκαίρι του 2016 αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά η μη δυική ταυτότητα φύλου σε άτομο που ήδη είχε τροποποιήσει μια φορά τα έγγραφά του από άρρεν σε θήλυ.

Τον ίδιο Σεπτέμβριο ένα περιφερειακό δικαστήριο στην Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνια αναγνώρισε την μη δυική ταυτότητα για μια intersex κυρία, ακολουθώντας την νομολογία του Όρεγκον.

Πριν λίγες μέρες η Καλιφόρνια κατοχύρωσε και νομοθετικά το δικαίωμα των non binary ατόμων να αποτυπώνεται η ταυτότητα φύλου τους στα επίσημα έγγραφά τους" ανέφερε ο δικηγόρος του Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight