Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Κάννες αντίο: Στην Κορέα ο «Φοίνικας», τι φορέθηκε στην τελετή λήξης

Κάννες αντίο: Στην Κορέα ο «Φοίνικας», τ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Πολυεθνικά τα βραβεία, «εκτός» το Χόλιγουντ, style icon παρέμεινε η Ελ Φάνινγκ

O 50χρονος νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης Μπονγκ Τζουν-Χο, με το σκοτεινό, κωμικό θρίλερ «Parasite» για μια οικογένεια μικροαπατεώνων στη Σεούλ, πανηγύρισε τον πολυπόθητο «Χρυσό Φοίνικα» στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών εκτοπίζοντας το πολυδιαφημισμένο «Once upοn a time» του Κουέντιν Ταραντίνο με πρωταγωνιστές τους Μπραντ Πιτ και Λεονάρντο ντι Κάπριο. Η απόφαση της επιτροπής ήταν ομόφωνη και το Φοίνικα παρέδωσε η γαλλίδα ντίβα Κατρίν Ντενέβ. «Δεν περίμενα να νικήσω. Από δώδεκα ετών ήθελα να γίνω σκηνοθέτης. Οι Κάννες έδωσαν στην Κορέα ένα μεγάλο δώρο» είπε ο νικητής, που είναι και ο πρώτος που κατακτάει το κορυφαίο βραβείο από αυτή τη χώρα. Tαυτόχρονα και η Ελλάδα –για πρώτη φορά στην ιστορία- καμαρώνει για το οκτάλεπτο φιλμάκι «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς» του κεφαλλονίτη Βασίλη Κεκάτου, που επικράτησε στην κατηγορία ταινιών μικρού μήκους.

 

Επίσης, διακρίθηκαν: ο ισπανός σταρ Αντόνιο Μπαντέρας για την ερμηνεία του στην καινούρια ταινία του μέντορά του, Αλμοδόβαρ  «Πόνος και Δόξα», ενώ οι αδελφοί Νταρντέν απέσπασαν βραβείο σκηνοθεσίας για το «Νεαρό Αχμέντ» τους. Είχαμε όμως και γυναίκες στο βάθρο: η γαλλο-σενεγαλέζα Ματί Ντιόπ πήρε το Μεγάλο Βραβείο για το «Atlantique», η γαλλίδα Σελίν Σιαμά βραβείο σεναρίου για το «Portrait of a lady on fire» και καλύτερη ηθοποιός αναδείχθηκε η βρετανίδα Εμιλι Μπίτσαμ για το "Little Joe" της αυστριακής Τζέσικα Χάουσνερ. (Όπως αντιλαμβάνεστε Χόλιγουντ πουθενά στην απονομή)

 

 

Το κόκκινο χαλί της τελετής λήξης δεν ήταν τόσο ενδιαφέρον όσο τις προηγούμενες μέρες. Ακόμα μια φορά λόγω απίστευτα ενημερωμένης γκαρνταρόμπας έκλεψε τις εντυπώσεις η Ελ Φάνινγκ με μια αιθέρια, λευκή τουαλέτα Reem Acra με μπέρτα-πέπλο. Στο πλευρό της περπάτησαν ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Αλεχάντρο Ιναρίτου. Η Κιάρα Μαστρογιάνι με ανδρόγυνο κοστούμι, το ζεύγος Ταραντίνο, η παρουσία του Σιλβέστερ Σταλόνε και οι πάντα γοητευτικοί Βενσάν Κασέλ και Αντόνιο Μπαντέρας ξεσήκωσαν τα περισσότερα φλας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View