Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαθαίνουν να… μαθαίνουν – Κέντρο παιδαγωγικής υποστήριξης στην Πάτρα από τα Παιδικά Χωριά SOS

Μαθαίνουν να… μαθαίνουν – Κέντρο παιδαγω...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Εγκαινιάζεται σήμερα

Δεν είναι αυτονόητο ότι όλα τα παιδιά έχουν υποστήριξη στην εκπαίδευσή τους. Ότι οι γονείς τους είναι σε θέση οικονομική και όχι μόνο, να τα βοηθήσουν  στην προσπάθειά τους να μάθουν τα πρώτα τους γράμματα , ή στην πορεία τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Οι ανάγκες αυτές είναι αυξημένες και σε αυτή την κατεύθυνση «χείρα βοηθείας» έρχεται να δώσει το Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης των Παιδικών Χωριών sos  με στόχο να καλύψουν τις μαθησιακές ανάγκες παιδιών Δημοτικού και Γυμνασίου, καλλιεργώντας παράλληλα τις δεξιότητές τους με δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, προσαρμοσμένες στα δεδομένα κάθε ηλικιακής ομάδας.

Το Κέντρο αυτό στεγάζεται στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS στην Πάτρα στην οδό Αθανασίου Διάκου 70.

Όπως εξηγεί στο thebest.gr η Κατερίνα Παπαθεοφίλου,  Κοινωνική Λειτουργός, Υπεύθυνη του Κέντρου Στήριξης και του Κέντρου Μαθησιακής και Παιδαγωγικής  Υποστήριξης, τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες και τα παρακολουθούν περίπου 25 παιδιά από τάξεις του Δημοτικού και του Γυμνασίου.

«Υπάρχουν παιδιά οικογενειών από άλλες χώρες, τα οποία έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, αλλά οι γονείς τους δεν γνωρίζουν τη γλώσσα και δεν μπορούν να τα βοηθήσουν στα μαθήματά τους.  Ή υπάρχουν οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Το Κέντρο  Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης έχει σκοπό να καλύψει τις μαθησιακές ανάγκες παιδιών Δημοτικού και Γυμνασίου, καλλιεργώντας παράλληλα τις δεξιότητές τους με δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, προσαρμοσμένες στα δεδομένα κάθε ηλικιακής ομάδας. Όλες οι υπηρεσίες θα παρέχονται εντελώς δωρεάν από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό».

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα υποστηρικτικό πρόγραμμα το οποίο διευρύνει τις υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS.

Τα τμήματα θα είναι ολιγομελή και τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες. Επίσης θα δίνεται και γεύμα 2 με 3 το μεσημέρι και η διδασκαλία ξεκινά αμέσως μετά.

Έχουν προσληφθεί για τον σκοπό αυτό δύο δάσκαλοι, φιλόλογος, μαθηματικός και στη συνέχεια στο εκπαιδευτικό προσωπικό θα ενταχθεί καθηγητής πληροφορικής και Αγγλικών.

Μεγάλο μέρος των λειτουργικών εξόδων του Κέντρου Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Πάτρας, καλύπτονται από το The Hellenic Initiative Australia και πρόκειται για μια ενέργεια αλληλεγγύης από την Ελληνική  ομογένεια της Αυστραλίας. Επίσης, στα λειτουργικά κόστη συμμετέχει με δωρεά η Τράπεζα HSBC, ενώ ο εξοπλισμός είναι δωρεά της 2470 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ.

Η σημερινή εκδήλωση των εγκαινίων θα πλαισιωθεί με μουσικό πρόγραμμα από τον Χρήστο Τσαρούχη (κιθάρα) και την Μαριάννα Μεσσαλά (σοπράνο) από τη Φιλαρμονική Εταιρεία- Ωδείο Πατρών.

Το Κέντρο λειτουργεί πλέον από τις 10 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα.

Τηλ. επικοινωνίας:  2610 – 320.879

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις