Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λαϊκός ξεσηκωμός για την σωτηρία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Λαϊκός ξεσηκωμός για την σωτηρία του Νοσ...

Το ‘Καραβάνι της Υγείας’ έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 28 Ιουνίου

Σε λαϊκό ξεσηκωμό με κεντρικό σύνθημα την σωτηρία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, στοχεύει το Σωματείο εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας, ο δήμος Ήλιδας και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, με αφορμή το ‘Καραβάνι της Υγείας’.Η διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 28 Ιουνίου.

Η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, αποφάσισαν το ‘Καραβάνι της Υγείας’ να πραγματοποιηθεί αυτή την φορά στην Αμαλιάδα, αφενός για να διατρανωθεί η αντίθεση σε οποιαδήποτε ενέργεια στοχεύει σε υποβάθμιση και κλείσιμο του Νοσοκομείου, αφετέρου για να διαμαρτυρηθούν άπαντες για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας.

Χθες, ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ κ. Βασίλης Μιχαλόπουλος, είχε συνάντηση στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο στην οποία μετείχαν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Τσαούσης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Νίκος Σαψάλης και ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών κ. Χρήστος Βαλιανάτος.

Όπως είπε και ο κ. Χριστοδουλόπουλος, σκοπός της συνάντησης ήταν ο συντονισμός όλων για να συμβάλουν στην καλύτερη διοργάνωση και επιτυχία της διαμαρτυρίας.

«Είμαστε εδώ για να συντονιστούμε όλοι μαζί και να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και τη μαζικότερη συμμετοχή στο συλλαλητήριο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

Από την πλευρά του Σωματείου εργαζομένων ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία με εντατικούς ρυθμούς και χθες συζητήθηκαν διαδικαστικά ζητήματα, έτσι ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή.

«Θέλουμε να κατακλυστούν οι δρόμοι της πόλης από πολίτες που θα βροντοφωνάξουν ότι θέλουν ανοιχτό το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και όχι έρμαιο. Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες της Αμαλιάδας και της ευρύτερης περιοχής να δώσουν το παρών στο ‘Καραβάνι της Υγείας’ στις 28 Ιουνίου. Μόνο οργανωμένοι και με δυναμική θα αποτρέψουμε το λουκέτο» σημείωσε ο κ. Μιχαλόπουλος.

Ήδη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας έχει λάβει απόφαση εκείνη την ημέρα να κλείσουν τα καταστήματα, ενώ όλοι οι φορείς και σύλλογοι ξεκινούν ενημέρωση των μελών του.

Το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου έχει εκδώσει και σχετική ανακοίνωση- κάλεσμα που διανέμει στους πολίτες και στο οποίο επισημαίνει ότι τα προβλήματα του Νοσοκομείου είναι πολλά και τονίζεται ότι με το νομοσχέδιο για την οργάνωση των Νοσοκομείων, ουσιαστικά ενοποιούνται Νοσοκομεία και αυτό συνεπάγεται ένας Οργανισμός, σημαίνει υποβάθμιση και άμεση προοπτική τον θάνατο του Νοσοκομείου. Γι’ αυτό και καλούνται όλοι να λάβουν μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 28 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την Τετάρτη 28 Ιουνίου από τις 9 το πρωί θα ξεκινήσει η συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου και θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και μέχρι την εθνική οδό στον κόμβο Παπακασελά.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηλεία: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο Αμαλιάδας


Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις