Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEAUTY

/

Τεφτέρια σε οδοντιατρεία - λεύκανση δοντιών σε κομμωτήρια

Τεφτέρια σε οδοντιατρεία - λεύκανση δοντ...

Επικίνδυνες εναλλακτικές λόγω φτώχειας

Πενία τέχνας κατεργάζεται, έτσι ανάμεσα στις νέες υπηρεσίες που προσφέρουν κάποια κομμωτήρια είναι και η λεύκανση δοντιών, σε τιμή ευκαιρίας μάλιστα. Ναι σωστά διαβάσατε.Οι χαμηλές τιμές γίνονται κράχτης για πολλούς οι οποίοι δεν σκέφτονται τις επιπτώσεις στο σμάλτο των δοντιών και γενικότερα στην υγεία τους παρά μόνο το συμφέρον της τσέπης τους. Όταν καταλάβουν το λάθος τους βέβαια είναι αργά και τότε σπεύδουν να το καταγγείλουν στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής.

Τέτοιου είδους περιστατικά καταγράφονται σε καθημερινή βάση όπως λέει στο CNN Greece o πρόεδρος Θανάσης Υφαντής:

«Πολλά κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής προσφέρουν υπηρεσίες λεύκανσης στους ασθενείς. Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα διότι ούτε κανόνες υγιεινής τηρούνται, ούτε άδεια γι αυτό έχουν και τα υλικά τα οποία χρησιμοποιούν δεν ξέρουμε τι μπορούν να προκαλέσουν. Επίσης προβαίνουν σε λήψεις αποτυπωμάτων προκειμένου να κατασκευάσουν νάρθηκες.»

Για την δράση τους έχει ενημερωθεί και η Οικονομική Αστυνομία.

Οι οδοντίατροι επισημαίνουν ότι τα χρόνια της οικονομικής κρίσης έχουν αυξηθεί τα περιστατικά της αντιποίησης και της παράνομης άσκησης του επαγγέλματος, από οδοντοτεχνίτες αλλά και από οδοντίατρους οι οποίοι δεν έχουν πάρει πτυχίο.

Το φαινόμενο αυτό τροφοδοτείται από τους ασθενείς οι οποίοι ψάχνουν φθηνές λύσεις καθώς η επίσκεψη σε έναν οδοντίατρο μοιάζει με πολυτέλεια αφού θα πρέπει να πληρώσει την επίσκεψη και το σύνολο των εργασιών από την τσέπη του. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Από το 2012 που δημιουργήθηκε ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει κάνει σύμβαση με κανέναν ιδιώτη οδοντίατρο.

«Ο ΕΟΠΥΥ δεν θεωρεί ότι οι οδοντίατροι ανήκουν μέσα στις ανάγκες της πρωτοβάθμιας υγείας, θεωρεί ότι δεν πρέπει να συμπεριληφθούν» λέει ο πρόεδρος του συλλόγου της Αττικής, Θανάσης Υφαντής.

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ λοιπόν αν δεν θέλουν να πληρώσουν θα πρέπει να πάνε σε κάποιο ΠΕΔΥ.

Από τους 700 οδοντιάτρους που υπηρετούσαν κάποτε στα ΠΕΔΥ πλέον έχουν μείνει 400 και όπως υποστηρίζει ο κύριος Υφαντής δουλεύουν με απαρχαιωμένα μηχανήματα και με ελάχιστα υλικά.

Την ίδια ώρα τα τεφτέρια και κατά συνέπεια τα φέσια στα ιατρεία των ιδιωτών αυξάνονται διαρκώς.

«Έχουν αρχίσει και μπαίνουν σε ημερήσια διάταξη τα τεφτέρια, οι δόσεις, οι κάρτες. Αυτά εξυπηρετούν τους ασθενείς και είμαστε υποχρεωμένοι να τα δεχτούμε για να τους βοηθήσουμε», τονίζει ο κύριος Υφαντής.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί νέοι οδοντίατροι ακόμη και άτομα μέσης ηλικίας να αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό καθώς δεν μπορούν να διατηρήσουν τα ιατρεία τους.

 

πηγη

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View