Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσούκαλης: αοριστίες της κυβέρνησης για πυρόπληκτους και σεισμόπληκτους

Τσούκαλης: αοριστίες της κυβέρνησης για ...

Η απάντηση Παπακωνσταντίνου σε ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ.

Ερώτηση στον υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με την αξιοποίηση των πόρων του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (Ε.Τ.Α.Ε.Α) και τη συνέχιση της λειτουργίας του, είχαν πραγματοποιήσει οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης και Φώτης Κουβέλης, χωρίς ωστόσο να είναι ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που έδωσε ο υπουργός. Πιο Συγκεκριμένα:

Απαντώντας στην ερώτηση που κατέθεσαν οι δύο  βουλευτές, "ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΑΡ  χωρίς να αναφέρεται σε συγκεκριμένα ποσά αναφέρει αορίστως ότι «…μέχρι σήμερα, το νέο Δ Σ του Ε.Τ.Α.Ε.Α. έχει εγκρίνει νέες χρηματοδοτήσεις για δωρεάν κρατική αρωγή σε επισκευές ή ανακατασκευές πυρόπληκτων κτιρίων καθώς και νέες χρηματοδοτήσεις έργων αποκατάστασης και υποδομής στις πυρόπληκτες περιοχές των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου».

Στην ίδια απάντηση ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει ότι «…η λειτουργία του Ε.Τ.Α.Ε.Α λόγω συγχώνευσης των  φορέων του δημοσίου, σταματάει  στο τέλος του 2010. Μετά δε την κατάργηση του Ταμείου την 1.01.2011, οι αδιάθετοι πόροι του θα χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση των σκοπών που έχουν θέσει οι δωρητές των χρημάτων".

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσούκαλης ανέφερε πως «με την απάντησή του ο κ. υπουργός δεν αναφέρετε στο ποιος φορέας θα αναλάβει τη διαχείριση των 135 εκατομμυρίων που είναι αδιάθετα, με ορατό τον κίνδυνο να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς. Είναι τραγικό οι πυρόπληκτοι και σεισμόπληκτοι να περιμένουν ακόμη την κρατική αρωγή την ώρα που υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα για την επούλωση των πληγών που δημιούργησαν οι καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και ο σεισμός του 2008 στην Ηλεία και την Αχαΐα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις