Την περασμένη Παρασκευή στο Discover
Την περασμένη Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014, το βράδυ το Πατρινό βιβλιοπωλείο Discover στην οδό Πατρέως, παρουσίασε μία ξεχωριστή Ελληνίδα συγγραφέα που από το ξεκίνημα της με το πρώτο της βιβλίο "Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα" (που έγινε και τηλεοπτική σειρά) έχει κατακτήσει το αναγνωστικό κοινό με την γραφή της...
Τώρα το νέο της μυθιστόρημα "Μamma Santissima" είναι ένα βιβλίο υψηλής και έντονης μυθιστορηματικής γραφής. Αναμενόμενο άλλωστε γιατί είναι γραμμένο από τη Μαΐρα Παπαθανασοπούλου. Το βιβλίο παρουσίασαν ο διακεκριμένος συγγραφέας και δημοσιογράφος Φώτης Χρονόπουλος και η Αφροδίτη Σκαλτσά Δημητρακοπούλου, μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης Καλαβρυτινών Πάτρας, ως αναγνώστρια.
Το κείμενο είναι απόλυτα λογοτεχνικά σφιχτοδεμένο και παρουσιάζει την ιστορία της Ντάγκετα και των ανθρώπων της που ζουν στα ελληνόφωνα χωριά της Καλαβρίας "αναβιώνωντας μία ολόκληρη εποχή στις αληθινές τωρινές συνθήκες με τα χωριά και τους ανθρώπους της", όπως τονίστηκε στην εκδήλωση.
Αν τα προηγούμενα βιβλία της κατάφεραν να σας κάνουν να μην τα εγκαταλείψετε το "Mamma Santissima" θα σας κάνει να αφήσετε τα πάντα μέχρι να το τελειώσετε, γιατί σε τραβάει η ιστορία και σε γοητεύει η πραγματικότητα της Ντράγκετα. Και όποιος θέλει να γνωρίσει την ιστορία της ελληνόφωνης Καλαβρύας αλλά και της Ντράγκετα θα δυσκολευτεί να βρει βιβλίο πιο αντιπροσωπευτικό και πιο αξιόπιστο από το "Mamma Santissima".
Στην παρουσίαση το βράδυ της Παρασκευής ο Φώτης Χρονόπουλος μίλησε κυρίως για τη συγγραφέα ως άνθρωπο σε σχέση με τον τρόπο γραφής της, ενώ η Αφροδίτη Σκαλτσά Δημητρακοπούλου, μίλησε ως αναγνώστρια, η οποία καταγοητεύτηκε από το βιβλίο τόσο σαν ιστορία όσο και από τον τρόπο γραφής του, τονίζοντας οτι οι εικόνες που δημιουργούνται στον αναγνώστη είναι κατά πολύ κινηματογραφικές.
Αναφέρθηκε σε έναν χαρακτήρα του βιβλίου που αγάπησε πολύ, "τη Λάουρα" και διάβασε και ένα σχετικό απόσπασμα αποδεικνύοντας στους παρευρισκόμενους την ακρίβεια των όσων περιέγραψε. Τέλος η συγγραφέας Μάιρα Παπαθανασοπούλου, ένας πολύ γλυκός άνθρωπος, εκτός από καλή συγγραφέας, μίλησε για το βιβλίο της.
Αναφέρθηκε στην πολύχρονη έρευνα που έκανε για ένα τόσο δύσκολο θέμα "τη Ντράγκετα" και ανέλυσε τους ήρωες του βιβλίου. Επίσης, μίλησε με πολύ τρυφερά λόγια για τα ελληνόφωνα χωριά της Καλαβρύας και για την ανησυχία της σχετικά με την εξάλειψη της γλώσσας στον συγκεκριμένο τόπο. Τέλος ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν στην παρουσίαση, υπέγραψε τα βιβλία της και φωτογραφήθηκε με όλους.
(Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου).










Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










