Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Δείτε κι άλλες ΦΩΤΟ από την ωραία βραδιά - αφιέρωμα στα Παιδιά από την Πάτρα, την Κυριακή 30/3/2014 το βράδυ στο Πανεπιστήμιο

Δείτε κι άλλες ΦΩΤΟ από την ωραία βραδιά...

Τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο λαικό τραγούδι

Άφησαν εποχή με το κέφι, την γνησιότητα, το ταλέντο και τα τραγούδια τους, ανάμεσα τους το «Δεν θέλω τη συμπόνια κανενός», «Πίκρανες τον φαντάρο», «Λαικό τσα τσα», «Και πίνω μπύρες» ενώ οι δίσκοι που πούλησαν ήταν χιλιάδες.

Ο λόγος για τα «Παιδιά από την Πάτρα» που επέστρεψαν στην πόλη όπου πρωτοξεκίνησαν την καριέρα τους στις αρχές του ’80, όπου ως φοιτητές, δούλευαν παράλληλα και ως συγκρότημα αρχικά στην «Ιζαμπέλα» και μετά στο παλιό «Χάραμα» στον Γλαύκο όπου γινόταν το αδιαχώρητο από κόσμο.

Τα Παιδιά από την Πάτρα παρέστησαν χθες Κυριακή 30/3/2014 το βράδυ στην ειδική αφιερωματικού χαρακτήρα εκδήλωση που διοργάνωσε το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο και ο Γρηγόρης Μικρώνης στο χώρο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών που γέμισε ασφυκτικά από κόσμο ενώ πολλοί ήσαν οι όρθιοι. Το μουσικό αφιέρωμα στο συγκρότημα «Τα Παιδιά απ΄την Πάτρα» τα είχε όλα. Μνήμες, συγκίνηση , βραβεύσεις, αγαπημένα τραγούδια και χορούς.

Η όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών. Παρόντα στη βραδιά ήταν τα μέλη που αποτέλεσαν το συγκρότημα που έγραψε τη δική του ιστορία και αγαπήθηκε όσο λίγα. Ο Βαγγέλης Δεληκούρας, ο Λάμπρος Καρελάς, ο Αργύρης Παπαγεωργίου και ο Χρήστος Παπαδόπουλος επέστρεψαν στην πόλη όπου σπούδασαν και ξεκίνησαν την σπουδαία πορεία τους στη λαική μουσική.

Τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο λαϊκό τραγούδι στην αρχή της εκδήλωσης με τιμητικές πλακέτες. Τις απονομές έκαναν μεταξύ άλλων ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτάκης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Πατρέων Κωνσταντίνος Μπουρδούλης, ο αντιδήμαρχος παιδείας Ανδρέας Φίλιας και ο τέως Πρύτανης Σταύρος Κουμπιάς. Για λογαριασμό του αείμνηστου Παναγιώτη Μανωλάκου την τιμητική πλακέτα παρέλαβε η κόρη του Μαρίνα.

«Χαίρομαι που γνώρισα τέσσερις καλούς ανθρώπους» είπε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ενώ ο Λάμπρος Καρελάς θυμήθηκε την πρώτη φορά που βρέθηκε στην Πάτρα ως πρωτοετής φοιτητής αλλά και πόσο είχε στενοχωρηθεί όταν έφυγε από την Πάτρα το 1984.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης όπου χορηγός επικοινωνίας ήταν το thebest.gr ακούστηκαν μεγάλες και δημοφιλείς επιτυχίες του συγκροτήματος (Δεν θέλω τη συμπόνια κανενός, Όμως εγώ είμαι τρελός, Λαϊκό τσα τσα , Καραβάν, κ.α.) από τα ίδια τα Παιδιά από την Πάτρα αλλά και από τη 15μελή ορχήστρα «Μουσικοτεχνουργική Πατρών».

Τέλος μέλη της φοιτητικής χορευτικής ομάδας του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, παρουσίασαν σε διάφορα σημεία της εκδήλωσης, χορογραφίες σε λαϊκούς ρυθμούς, επιμέλειας του μέλους Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής του Γυμναστηρίου κ. Γρηγόρη Μικρώνη. Η ενορχήστρωση και η επιμέλεια του μουσικού προγράμματος ήταν του μουσικού και ιατρού, Βασίλη Ζωϊτόπουλου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Νίκος Βασιλείου, Συντονιστής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, ο Απόστολος Βανταράκης, αναπληρωτής καθηγητής, Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και ο Πρύτανης Γιώργος Παναγιωτάκης.

Για τα «Παιδιά απ΄την Πάτρα» και την σημαντική διαδρομή τους στο λαικό πεντάγραμμο και την εγχώρια διασκέδαση, μίλησε και ο τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Σταύρος Κουμπιάς.

Οι φωτό είναι του Γιάννη Ανδρουτσόπουλου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View