Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό
Σήμερα Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013 μετά τις 17.00 ξεκινάει στην γραφική ορεινή Ρακίτα, στους πρόποδες του Παναχαικού έξω από την Πάτρα το νεανικό μουσικό φεστιβάλ με τίτλο «1ο VoukoliRock Festival» με ελεύθερη μάλιστα είσοδο για το κοινό.
Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις μπάντες The Funmpire Combo, Faka, Apostolos Gougoulakis & the Mastards, Last Sparkle of Joy και τους PARRHSIA.
Οι The Funmpire Combo ξεκίνησαν την άνοιξη του 2012 με αρχικό Lineup τους Μεταξά Δρακόπουλο (φωνή), Ανδρέα Σκαλτσά a.k.a Απαλός (κιθάρα), David Burruezo (Μπάσο) και τον Πέτρο Κολοτούρο (τύμπανα) για μία μόνο συναυλία στη Θέα Πατρών, αφού αμέσως μετά εισχώρησε ο Ανδρέας Μάντζαρης (πλήκτρα) που μαζί με τον Μεταξά είχαν λίγα χρόνια νωρίτερα συλλάβει την ιδέα της μπάντας. Έκαναν 3 ακόμα εμφανίσεις το Χειμώνα 2012 - 2013 στην Πάτρα ενώ προς την άνοιξη ο Πέτρος Κολοτούρος ανακοίνωσε στη μπάντα την αποχώρηση του για προσωπικούς λόγους.
Το καλοκαίρι του 2013 πλέον η μπάντα με τον Γαβρίλη Μπιρλή (τύμπανα) ανανεωμένη, «Groovαριστή» και με πολλή όρεξη και νέα μουσικά ταξίδια, εμφανίστηκε στην πλ. Όλγας (Πάτρα), στη Θέα Πατρών (ξανά), στο Bat City στην Αθήνα ενώ απόψε θα ανοίξει το 1ο VoukoliRock Festival στη Ρακίτα το οποίο και συνδιοργανώνει από κοινού με φίλους από τους Spoon Killers.
Οι PARRHSIA που είναι πολύ γνωστοί στους φίλους της ροκ, όπως αναφέρουν στο βιογραφικό τους, «κυρίως παίζουμε δικά μας κομμάτια σε μουσική και στίχο και κατά δεύτερο λόγο διασκευές που κυμαίνονται σε διάφορα είδη μουσικής όπως rock, low bap, lounge και metal...
Έχουμε κάνει πάνω από 50 Live εμφανίσεις σε μαγαζιά της Πάτρας (REC, STAGE, ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, STONE), στα Τ.Ε.Ι και Α.Ε.Ι της Πάτρας , σε διάφορα μουσικά και πολιτικά φεστιβάλ (στο Κάστρο της Πάτρας, στη Veso mare), σε πλατείες (3ων Συμμάχων, Ψηλαλώνια Αιγίου) και συμμετέχουμε κάθε χρόνο στο Patras rock festival το οποίο διοργανώνουμε σε συνεργασία με τον max fm στο θεατράκι της Μαρίνας στην Πάτρα.
Έχουμε κάνει opening στους ONIRAMA για την ευρωπαική μέρα μουσικής, στις ΡΟΔΕΣ στο STONE bar δύο φορές, στον Μπάμπη Στόκα στο alfios river festival και στον Μίλτο Πασχαλίδη στο Κάστρο της Πάτρας. Από τις ωραιότερες εμπειρίες της μπάντας ήταν το jam session με τον Νικήτα Κλιντ x-ray στο ghost house στην Αθήνα. Έχουμε έτοιμη την πρώτη επίσημη παραγωγή μας και βρισκόμαστε σε συζητήσεις για την κυκλοφορία της. Παρρησία σημαίνει ελευθεροστομία, θάρρος της γνώμης και δεν είναι απλά ένα όνομα αλλά στάση ζωής".
ΜΕΛΗ ΤΩΝ PARRHSIA - spiros giakoumelos-guitars, dimitris tsampros-bass, andreas voulgaris-keyboards, gavrilis mpirlis-drums, nikos argiropoylos-stixoi-vocals και dora papadopoulou-vocals.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ για την Πέμπτη 29/8 περιλαμβάνει τις μπάντες Feel In, Spoon killers, Animeniacs, Monostyle και Bandamadara.
Η Ρακίτα είναι ένα γνωστό παραθεριστικό χωριό που ανήκει στην κοινότητα Λεοντίου. Είναι χτισμένη μέσα στα έλατα, σε υψόμετρο περίπου 1.130 μέτρων σε ένα οροπέδιο κοντά στο όρος Μπαρμπάς.
Oι Πατρινοί Monostyle δημιουργήθηκαν το 2008. Οι Μonostyle είναι οι Βασίλης Ράλλης-φωνή, ακουστική κιθάρα, Άγγελος Βγενόπουλος-ηλεκτρική κιθάρα,φωνητικά, Γιώργος Τασόπουλος-μπάσο,φωνητικά, Ιάσωνας Φυκούρας-πλήκτρα,φωνητικά και Γαβρίλης Μπιρλής-τύμπανα. Το 2010 βγήκε το πρώτο τους cd το οποίο ηχογραφήθηκε στο Noisebox Studio στην Πάτρα από το Σάκη Μπάστα.
Ως μπάντα έχουν κάνει πολλά live στην Πάτρα, στην Αθήνα και σε πολλές άλλες πόλεις στην Ελλάδα. Έχουν παίξει παρέα με τον Δημήτρη Καρρά και τους Αντίπερα Όχθη, τον Σπύρο Γραμμένo και έχουν ανοίξει συναυλίες όπως των Φοίβου Δεληβοριά, Ρόδες United, Mελίνας Κανά και της Λιζέτα Καλημέρη στην Πάτρα. Η μουσική τους δεν χαρακτηρίζεται με κάποια ταμπέλα καθώς ο καθένας έχει διαφορετικές επιρροές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










