Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Νάσος Γαλακτερός στο thebest.gr : «Το μεγαλύτερο κέρδος από έναν χαμένο αγώνα είναι η ήττα»

Νάσος Γαλακτερός στο thebest.gr : «Το με...

Ο γνωστός μπασκετμπολίστας μιλά για το πρώτο του βιβλίο «Τελευταίος αγώνας»

Από τα παρκέ του μπάσκετ, μέχρι την πίστα του dancing with the stars 2 και την πρόκληση της συγγραφής, ο Νάσος Γαλακτερός δίνει τον δικό του αγώνα. Στο πρώτο του βιβλίο ο γνωστός μπασκετμπολίστας και οι ήρωές του δίνουν τον «Τελευταίο Αγώνα», με τον συγγραφέα να μεταβαίνει εύστοχα από το  πραγματικό στο φανταστικό. Το βιβλίο του, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Τετράγωνο» του Νίκου Μουρατίδη, παρουσιάζεται στην Πάτρα τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 6.30 μ .μ., στο ξενοδοχείο «Αστήρ».

Της Ελευθερίας Μακρυγένη

1. «Το πρώτο σας βιβλίο συνδυάζει το πραγματικό με το φανταστικό. Ο Πέτρος Γαζής, ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου σας, τι σχέση έχει με τον Νάσο Γαλακτερό; Πού και σε τι ταυτίζονται τα δύο πρόσωπα;»

«'Ένα κομμάτι του Πέτρου Γαζή μπορεί να είσαι κι εσύ.  Έτσι τελειώνει η εισαγωγή του βιβλίου. Και πράγματι όλοι μας μπορούμε να ταυτιστούμε με τον ηρώα. Άλλος ως πατέρας ως γιος, ως φίλος ή εραστής. Τα σχόλια που δέχομαι μέχρι σήμερα εκπλήσσουν κι εμένα ακόμα, για τα διαφορετικά πρόσωπα του Γαζή και για την ταύτιση των αναγνωστών. Έτσι κι εγώ, έχω κομμάτια του ήρωα στον χαρακτήρα μου. Σίγουρα  αυτό συμβαίνει στα αθλητικά κομμάτια, καθώς  και σε αρκετά από το παρελθόν του...».

2.«Ο Πέτρος Γαζής ήταν αυτό που θα έλεγε κανείς «ένας τυχερός άνθρωπος». Επαγγελματίας μπασκετμπολίστας, από τους καλύτερους στον κόσμο, μέχρι τα τριάντα τρία του τα είχε όλα: δόξα, χρήματα και όσες γυναίκες ήθελε. Μόνο που του έλειπε κάτι. Κάτι που δεν είχε προσέξει κανείς: η ψυχή του. Αυτή είχε χαθεί κάπου ανάμεσα στα χειροκροτήματα του και τα συμβόλαια εκατομμυρίων.  Έχουν υπάρξει στιγμές κατά τις οποίες αισθανθήκατε το ίδιο και αν ναι για ποιους λόγους;»

Ν.Γ. «Ακριβώς το ίδιο, όχι, δεν  το έχω αισθανθεί. Σε μικρότερη κλίμακα ναι, κάποια απ΄ αυτά. Η γέννηση του γιου του, ο χαμός της μητέρας του και φυσικά τα λαμπερά φώτα της κορυφής μέσα από τον αθλητισμό. Ξέρεις, τα φώτα αυτά μπορεί να τρελάνουν ένα παιδί 17 - 18 χρόνων. Εκεί είναι που πρέπει το οικογενειακό του περιβάλλον του να τον ''κρατήσει''».

3 . «Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν να γράψετε βιβλίο;»

Ν.Γ.«Ήταν εντελώς τυχαίο γεγονός. Ένα καλοκαιρινό βράδυ του 2004, μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μου, άρχισα να γράφω κάποιες σκέψεις,  από την παιδική μου ηλικία. Η μια ιστορία έφερε την άλλη. Έτσι κάποια στιγμή δημιουργήθηκε "Ο Τελευταίος Αγώνας".»

4 . «Ποια ήταν η πιο ξεχωριστή στιγμή στην αθλητική σας καριέρα και γιατί;»

Ν.Γ.«Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια. Ένα τίτλο ή ένα παιχνίδι. Αγωνίστηκα επαγγελματικά σε τέσσερις ομάδες και  επιπλέον  και στην Εθνική Ομάδα. Κάθε μια είχε κάτι διαφορετικό να μου δώσει. Έτσι όλες τους έχουν την δική τους ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Δεν θα ξεχάσω όμως ποτέ την  πρώτη φορά που έπαιξα στην ΑΕΚ, την ομάδα μέσα από την οποία έγινα γνωστός, καθώς και τον αγώνα Άρη – ΠΑΟΚ, (εγώ έπαιζα με τον Άρη) στις 25 Οκτωβρίου 1997, την ημέρα δηλαδή που γεννήθηκε ο γιος μου»

5.  «Ποιο ήταν το πιο σημαντικό «δώρο -  μάθημα» , που πήρατε από την καριέρα σας στον αθλητισμό;»

Ν.Γ.«Ότι ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάς και πάντα πρέπει να πατάνε τα πόδια σου στη γη.»

6.  «To βιβλίο σας τιτλοφορείται «Τελευταίος αγώνας». Ο δικός σας πρώτος αγώνας, όχι με την αθλητική έννοια, ποιος ήταν και επιπλέον, ποιος θεωρείτε ότι πρέπει να είναι ο τελευταίος αγώνας στη ζωή ενός ανθρώπου;»

Ν.Γ.«Αγώνες δίνουμε όλοι μας καθημερινά ειδικά την τελευταία περίοδο στη χώρα μας. Το μεγαλύτερο κέρδος από έναν χαμένο αγώνα είναι η ήττα. Η ήττα σε μαθαίνει να κερδίζεις και να εκτιμάς την νίκη. Όλοι μας έχουμε χάσει αγώνες και θα χάσουμε κι άλλους στη ζωή μας. Το θέμα είναι να μας κάνουν καλύτερους ως άτομα και να εκτιμάμε αυτά που έχουμε.»

7 .«Αν δίνατε εσείς έναν τελευταίο αγώνα, ποιος θα ήταν αυτός;”

Ν.Γ. «Φαντάζομαι θα ήταν όπως και του ήρωα, ο θάνατος.»

8.  «Ετοιμάζεται δεύτερο βιβλίο και αν ναι μπορείτε να μας προϊδεάσετε γι’΄αυτό;»

Ν.Γ.«Ναι ετοιμάζω άλλα δύο βιβλία που σαν το πρώτο ξεκίνησαν σαν σκέψεις. Σαφώς και θέλουν δουλειά ακόμα, οπότε δεν μπορώ να σας πω κάτι τώρα.»

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Νάσος Γαλακτερός γεννήθηκε στην Καβάλα και σε ηλικία ενός έτους ήρθε στην Αθήνα. Μέχρι τα 13 του μεγάλωσε με το όνειρο να γίνει πιανίστας, όπως ο μουσικός πατέρας του, και πιθανόν να τα κατάφερνε αν δεν τον πήγαινε (τον Οκτώβριο του 1983) ένας συμμαθητής του σ' ένα γήπεδο μπάσκετ. Από εκείνη την ημέρα δεν άφησε από τα χέρια του την πορτοκαλί μπάλα.

Έπαιξε επαγγελματικά μπάσκετ στην ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, στον Ολυμπιακό και τον Άρη, κατακτώντας οκτώ μεγάλους τίτλους και εκπροσώπησε την Ελλάδα με τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας Παίδων, Εφήβων, Ενόπλων και Ανδρών.Έχει γράψει τραγούδια για γνωστούς ερμηνευτές κι έχει πάρει ένα χρυσό κι ένα πλατινένιο δίσκο.

Το μυθιστόρημα "Τελευταίος Αγώνας", εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα, είναι το πρώτο του, γράφτηκε σαν σκόρπιες σκέψεις το καλοκαίρι του 2004 κι έγινε βιβλίο το 2011 από τις εκδόσεις "Τετράγωνο" του Νίκου Μουρατίδη.

Info

Για το βιβλίο, πέρα από τον ίδιο το συγγραφέα, θα μιλήσουν: η δημοσιογράφος και υποψήφια Βουλευτής Νατάσα Ράγιου, ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής και διεθνής μπασκετμπολίστας Κώστας Πετρόπουλος, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, ο εκδότης και συγγραφέας Νίκος Μουρατίδης και η αθλητικογράφος Ρούλα Στίγκα.Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture