Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε Πλαζ και Νότιο Πάρκο κάνει Κούλουμα η Πάτρα - ΔΕΙΤΕ το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σε Πλαζ και Νότιο Πάρκο κάνει Κούλουμα η...

Από τις 12:00 το μεσημέρι

Η πλαζ της Αγυιάς και το Νότιο Πάρκο, θα είναι και φέτος το επίκεντρο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, για τον εορτασμό της Καθαρής Δευτέρας. Σαρακοστιανοί μεζέδες, μουσική, τραγούδια, χορός και το πέταγμα του αετού, θα είναι στην «ημερήσια διάταξη», σε δύο χώρους τους οποίους αναμένεται να κατακλύσουν οι πατρινοί και οι επισκέπτες της πόλης.

Οι εκδηλώσεις στην πλαζ, ξεκινούν στις 12.00 το μεσημέρι. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρουσίαση χορών από το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων . θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα «Της Γης Ανάσα».

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2015, με την παρότρυνση του μουσικού Γιάννη Μπαλαφούτη, με σκοπό την αναπαραγωγή των μελωδιών της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Το σχήμα αποτελείται από τους μουσικούς ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗ (κλαρίνο, νέι, τραγούδι), ΛΥΣΑΝΔΡΟ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ (λαούτο, κιθάρα, ποντιακή λύρα, τραγούδι), ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΑΡΑΚΟ (παραδοσιακά κρουστά) και ΕΛΕΝΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ (τραγούδι).

Στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας, το οποίο και φέτος έχει ετοιμαστεί για να υποδεχθεί εκατοντάδες πατρινούς και επισκέπτες, η γιορτή για τα «κούλουμα», ξεκινούν στις 12.30’ το μεσημέρι, με τμήματα του Χορευτικού να παρουσιάζουν και εκεί παραδοσιακούς χορούς. Θα ακολουθήσει ο χαιρετισμός του Δημάρχου Πατρέων Κ. Πελετίδη και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την ορχήστρα «Απηλιώτικη Πνοή».

Πρόκειται για ένα μουσικό σχήμα, που απαρτίζεται από τέσσερις μουσικούς, τους οποίους άγγιξε η δημιουργική πνοή του απηλιώτη ανέμου, γνωστού και ως λεβάντε. Από τα τραγούδια της θάλασσας ,που με φυσικότητα παίζει το βιολί και το σαντούρι ως την προσέγγιση πελοποννησιακών, μακεδονικών, θρακιώτικων και ηπειρώτικων ιδιωμάτων με τα ίδια όργανα.

Το σχήμα αποτελείται από τους μουσικούς ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΙΑΦΟΓΙΑΝΝΗ (τραγούδι), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ (λαούτο, τραγούδι), ΝΙΚΟΣ ΜΗΛΑΣ (βιολί) και ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΚΗ (σαντούρι).

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΛΑΖ

 

12:00                           ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

12.30 – 13.30              XOΡΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

 

13:30 έως 17:00          ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΝΑΣΑ

 

 

 

ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ

12.30 – 13.30              XOΡΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

 

13.30                           ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

14.00               ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ «ΑΠΗΛΙΩΤΙΚΗ ΠΝΟΗ»

 

 

ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΩΝ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 12:15

 

Στις εκδηλώσεις της Πλαζ θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος της Πάτρας Κ. Πελετίδης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις