Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η προσπάθεια της Πάτρας να τιμήσει κάποια άξια τέκνα της και η υπερβολή που προκαλεί αντιδράσεις

Η προσπάθεια της Πάτρας να τιμήσει κάποι...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Οι περιπτώσεις Π. Κανελλόπουλου και Γ. Παπανδρέου

Πλάνο του σχολικού συγκροτήματος που βρίσκεται στ διασταύρωση της οδού Ρήγα Φεραίου με την οδό Σατωβριάνδου. Σύμφωνα με μια μόδα που καθιερώθηκε εσχάτως, απέκτησε όνομα.

Δεν είναι δηλαδή όπως παλιά, το «κτίριο του Β’ Λυκείου ή του 4ου Γυμνασίου», αλλά είναι το «Κτίριο Παναγιώτη Κανελλόπουλου».

Μερικές δεκάδες μέτρα πιο πέρα υπάρχει ένα άλλο σχολείο, στον Αγιο Αλέξη, εκείνο είναι του «Γεωργίου Παπανδρέου», τον οποίο παρεμπιπτόντως η πόλη τίμησε με την ονοματοδοσία μιας κεντρικής οδού (Νοσοκομείο - Ψαροφάι), με μια πλατεία (στο Ψαροφάι) και με ένα σχολικό συγκρότημα.

Η ίδια υπεροβλή που θυμίζει δουλικότητα των αρχών της πόλης έναντι απολυταρχικών Κυβερνήσεων, απαντάται και στην περίπτωση του Παναγιώτη Κανελλόπουλου. Ο οποίος τιμάται από την πόλη του με την νέα λεωφόρο στην Αγυιά, τον επιβατικό σταθμό στην Ηρώων Πολυτεχνείου και με το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα.

Είναι να απορεί κανείς με το σκεπτικό όσων παίρνουν τέτοιες αποφάσεις, που λόγω της υπερβολής τους, προκαλούν τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις