Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανοιχτή επιστολή στην υπουργό εργασίας από το σύλλογο εμποροϋπαλλήλων Πάτρας

Ανοιχτή επιστολή στην υπουργό εργασίας α...

Διαβάστε τι ζητούν

Ανοιχτή επιστολή στην υπουργό εργασίας Έφη Αχτσιόγλου έστειλε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας.

Στην ανακοίνωσή τους τα μέλη του συλλόγου αναφέρουν:

"Κυρία Υπουργέ,

Με την ευκαιρία της κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου για Εργασιακά και Ασφαλιστικά θέματα σας ζητάμε την διευθέτηση του θέματος της συνταξιοδότησης των γυναικών με διαδοχική ασφάλιση και ανήλικα παιδιά που έχουν εγκλωβιστεί με την εγκύκλιο 68.

Είναι μια αντισυνταγματική εγκύκλιος, την οποία και ο ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της Αντιπολίτευσης είχε αντιπαλέψει.

Να σας θυμίσουμε δε, ότι στη συνάντηση μας στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, σας θέσαμε το θέμα αυτό και δεσμευτήκατε ότι θα κάνετε ότι είναι δυνατόν για την  επίλυση αυτής της τεράστιας αδικίας.

Κυρία Υπουργέ,

Είναι γνωστό ότι στη Πάτρα υπήρξε ένα τεράστιο κύμα αποβιομηχανοποίησης από τα τέλη της  δεκαετίας του 80, μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 90. Χιλιάδες εργαζομένων βρέθηκαν ξαφνικά στην ανεργία, με την πλειοψηφία αυτών να είναι γυναίκες που εργάζονταν στην κλωστοϋφαντουργία, στον ιματισμό, στα πλεκτήρια κλπ.

Αρκετές από αυτές προκειμένου να επιβιώσουν άνοιξαν κάποιες μικρές επιχειρήσεις.

Επιχειρήσεις που όμως δεν άντεξαν, έκλεισαν και οι γυναίκες αυτές με χίλια βάσανα εύρισκαν μια δουλειά σε ιδιωτικές επιχειρήσεις κυρίως του εμπορίου.

Έτσι προέκυψε, τουλάχιστον στη Πάτρα που ο Σύλλογός μας παλεύει εδώ και πολλά χρόνια, η διαδοχική ασφάλιση αυτών των γυναικών.

Είναι προφανές ότι αυτές οι γυναίκες που υπέστησαν τα πάνδεινα σε όλη τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου, δεν αξίζουν να ταλαιπωρούνται ακόμα και σήμερα και να μη μπορούν να συνταξιοδοτηθούν όντας εγκλωβισμένες στην Αντισυνταγματική Εγκύκλιο 68.

Να σημειωθεί ότι όσες από αυτές είχαν υποβάλει τα σχετικά δικαιολογητικά και είχαν συνταξιοδοτηθεί, κλήθηκαν ακόμα και να επιστρέψουν εκ των υστέρων, με βάση την  εγκύκλιο 68, τα ποσά των συντάξεων που τους είχαν καταβληθεί!

Κυρία Υπουργέ,

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν.ΑΧΑΪΑΣ γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα αυτό και έχουν καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες από την αρχή της διακυβέρνησης για να επιλυθεί, χωρίς όμως αποτελέσματα μέχρις στιγμής.

Απευθυνόμαστε στη νεαρή γυναίκα Υπουργό Εργασίας και περιμένουμε δικαίωση".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις