Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έτσι θα βρείτε το laptop σας, ακόμη κι αν σας το κλέψουν - Οδηγίες αναλυτικά

 Έτσι θα βρείτε το laptop σας, ακόμη κι ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Δείτε πως θα το εντοπίσετε

Δεν είναι λίγοι οι υπολογιστές που στοχοποιούνται από επιτήδειους. Ιδιαίτερα οι φορητοί υπολογιστές που μπορούν να μεταφερθούν κι επίσης να κρυφτούν εύκολα, γίνονται πολλές φορές στόχοι κλεφτών.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που χρησιμοποιούν τον φορητό τους υπολογιστή σε δημόσιους χώρους, καφέ, αεροδρόμια, είτε ακόμη τους κουβαλούν μέσα σε τσάντες, οι οποίες ωστόσο "φωνάζουν" οτι περιέχουν ένα ακριβό φορητό υπολογιστή. Οι κλέφτες το γνωρίζουν αυτό και καλά θα κάνετε αν όχι να τους αποτρέψετε, τουλάχιστον να σιγουρευτείτε πως ακόμη κι αν σας συμβεί θα μπορέσετε να ανακτήσετε το πολύτιμο εργαλείο της δουλειάς σας.

Στην παραπάνω οθόνη μπορείτε να καταλήξετε εύκολα πατώντας πάνω στο κουμπί των windows (windows 10) και στη συνέχεια στο γρανάζι που βρίσκεται πάνω από το εικονίδιο του power. Ακολούθως πατάτε στο "Ενημέρωση και Ασφάλεια" και στη συνέχεια επιλέγεται από το αριστερό μενού το "Εύρεση της συσκευής μου".

Στο σημείο αυτό αν δεν είναι επιλεγμένο by default το κάνετε χειροκίνητα πιέζοντας το κουμπί "Αλλαγή" και ελέγχωντας αν είναι ενεργοποιημένος ο εντοπισμός του υπολογιστή σας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε και εδώ

Αν επιλέξετε αμέσως μετά το "Μάθετε περισσότερα" που βρίσκεται λίγο πιο κάτω θα σας δοθεί η δυνατότητα να εντοπίσετε τον υπολογιστή απο τον οποίο διαβάζεται αυτό το άρθρο, αυτή τη στιγμή, έτσι ώστε να τεστάρετε τη δυνατότητα εντοπισμού.

Να ξεκαθαρίσουμε πως ο εντοπισμός γίνεται μέσω διευθύνσεων IP και όχι μέσω gps που ελάχιστοι υπολογιστές διαθέτουν.

Ο κλέφτης όποτε συνδεθεί σε κάποιο δίκτυο και εφόσον καταφέρει να μπει στα windows θα έχετε τη δυνατότητα να τον εντοπίσετε, μαζί και τον φορητό σας υπολογιστή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις