Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έρχονται αμφίβια υδροπλάνα στην Πάτρα, προλαβαίνουν όμως την… τουριστική σεζόν;

Έρχονται αμφίβια υδροπλάνα στην Πάτρα, π...
Χριστακόπουλος Θάνος

"Τρέχει" η αδειοδότηση του υδατροδρομίου

Στην τελική φάση της υλοποίησής τους έχει εισέλθει το υδατοδρόμιο της Πάτρας το οποίο έχει χωροθετηθεί να λειτουργήσει στο παλιό λιμάνι της πόλης περίπου στο ύψος της οδού Άστιγγος. Οι εγκαταστάσεις είναι έτοιμες και πιστοποιημένες εδώ και καιρό ενώ πλέον έχουν ολοκληρωθεί όλες οι υπηρεσιακού τύπου διαδικασίες.

Εκείνο που απομένει είναι το σχέδιο της Κοινή Υπουργικής Απόφασης να πάρει το τελικό «πράσινο» φως από τα συναρμόδια Υπουργεία προκειμένουν να γίνει ο ανοικτός διαγωνισμός για τη διαχείρισή του. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο της ΚΥΑ βρίσκεται στο γραφείο του υφυπουργού Υποδομών κ. Μαυραγάνη κι αναμένεται, ίσως και μέχρι το Πάσχα ν’ ανοίξει ο δρόμος για να βγει στον «αέρα» ο διαγωνισμός για τον ανάδοχο διαχείρισης.

Τα τεύχη δημοπράτησης είναι σχεδόν έτοιμα ενώ παράλληλα θα υπάρξει και η έγκριση του ΤΑΙΠΕΔ ο οποίος είναι ο μέτοχος του ΟΛΠΑ Α.Ε.. Η εκτίμηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Πατρέων Νίκου Κοντοές, είναι ότι όλες οι εκκρεμότητες θα διευθετηθούν το συντομότερο δυνατόν όμως τα υδροπλάνα δεν φαίνεται να προλαβαίνουν την φετινή τουριστική σεζόν. Στην καλύτερη περίπτωση να γίνουν, προς το τέλος του καλοκαιριού, κάποιες πρώτες πτήσεις για την διαφήμιση και την προβολή του ενόψει του 2018.

Το δικός μας υδατοδρόμιο θα είναι το τρίτο της χώρας που θα πάρει άδεια λειτουργίας. Έτσι θα δημιουργηθεί ένα στοιχειώδες δίκτυο, αφού έχουν ήδη πάρει άδεια της Κέρκυρας και των Παξών.

Στην προκήρυξη όμως του υδατοδρομίου της Πάτρας θα μπει ως απαίτηση από τον ανάδοχο να διασφαλίσει και αμφίβια υδροπλάνα γεγονός που δημιουργεί την ελπίδα ότι η δραστηριότητα θα αποδειχθεί βιώσιμη. Αμφίβια είναι αυτά που αποθαλασσώνονται και προσγειώνονται ή απογειώνονται και προσθαλασσώνονται. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να έχουν ανταπόκριση και με νησιά που δεν έχουν υδατοδρόμιο όπως είναι της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς.

 

 

Το thebest.gr στην πλωτή αποβάθρα και το χώρο check in, του νέου υδατοδρομίου της Πάτρας - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις