Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Σήμα κινδύνου για την καλλιέργεια της φράουλας

Ηλεία: Σήμα κινδύνου για την καλλιέργεια...

Είναι από τα αγροτικά προϊόντα που φέρνει «ζεστό χρήμα» στην χώρα μας.

Η φράουλα, αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά εξαγώγιμα προϊόντα της Ηλείας, περιοχής που κατέχει τα πρωτεία στην παραγωγή, με προορισμό κυρίως τη Ρωσία. Είναι από τα αγροτικά προϊόντα που φέρνει «ζεστό χρήμα» στην χώρα μας.

Όμως φέτος η καλλιέργεια της φράουλας εκπέμπει σήμα κινδύνου. Αιτία, η εργασιακή νοοτροπία των ανθρώπων που εργάζονται σκληρά για την συγκομιδή της και οι οποίοι αρνούνται να πληρωθούν με τον τρόπο που προβλέπει η νομοθεσία και απαιτούν «μαύρα» χρήματα.

Για την νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και απειλεί την καλλιέργεια της φράουλας, του «κόκκινου χρυσού» που στηρίζει την εθνική οικονομία μας μίλησε ο κ. Γιάννης Αρβανιτάκης ένας από τους μεγαλύτερους φραουλοπαραγωγούς του νομού Ηλείας:

«Σε περίπου 10 ημέρες ξεκινά η συγκομιδή της πρώϊμης φράουλας  και στα μέσα Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η συγκομιδή της όψιμης. Η ποιότητα και της φετινής παραγωγής θα είναι πολύ καλή και το μεγαλύτερο μέρος της όπως πάντα θα εξαχθεί, γιατί η εσωτερική αγορά δεν έχει πλέον την δυνατότητα να απορροφήσει ποσότητες»…


πηγή

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις