Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Ανοιξιάτικα...Χριστούγεννα μόνο το μεσημέρι - Παγωνιά το βράδυ και το πρωί - ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ πρόγνωση για τον καιρό των επόμενων ημερών

Δυτική Ελλάδα: Ανοιξιάτικα...Χριστούγενν...

Πρόγνωση και για όσους ταξιδέψουν στην Ευρώπη

Μετά τις δύο προηγηθείσες ψυχρές εισβολές,οι οποίες επηρέασαν με φαινόμενα κυρίως ανατολικές ,προσήνεμες στο Βορειοανατολικό ρεύμα, περιοχές της χώρας,και με ξηρό κρύο τις υπόλοιπες περιοχές,ο καιρός φαίνεται να ομαλοποιείται πανελλαδικώς (απουσία βροχών και ηλιοφάνεια) την εβδομάδα που μας έρχεται.

Αιτία αυτής της εξέλιξης η εκ νέου ισχυροποίηση του εμμένοντα Αζορικού Αντικυκλώνα (πεδίου υψηλών βαρομετρικών πιέσεων) πάνω από την ευρωπαϊκή ήπειρο.Ως εκ τούτου θα συνεχιστεί η ζωνικη κυκλοφορία (κίνηση βαρομετρικών χαμηλών από τα δυτικά προς τα ανατολικά) στο ύψος του βόρειου Ατλαντικού.

Έτσι καλοκαιρία θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης και  θερμοκρασίες υψηλότερες από τα κλιματικά επίπεδα της περιόδου που διανύουμε,με εξαίρεση τα πολύ βορειοδυτικά της τμήματα (Ιρλανδία-πιθανώς και Μ.Βρετανία) και την Σκανδιναβική Χερσόνησο.)

Όπως είπαμε για την θερμοκρασία,αυτή θα βρεθεί σε επίπεδα υψηλότερα των κλιματικών αφού με την παραπάνω διαμόρφωση στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία οι ψυχρές μάζες δεν μπορούν να εισχωρήσουν από τα μεγάλα γεωγραφικά πλάτη προς την Ευρώπη.

Διαμόρφωση των θερμοκρασιακών τιμών επάνω από την Γηραιά Ήπειρο.(Θερμοκρασία στα 1500μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας)-Για τα πεδινά υπολογίστε σε τιμές γύρω στους 11-12oC πιο πάνω από αυτές που αναγραφονται στον χάρτη.

Διαμόρφωση των θερμοκρασιακών τιμών επάν...

Διαμόρφωση των θερμοκρασιακών τιμών επάνω από την Γηραιά Ήπειρο.(Θερμοκρασία στα 1500μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας)-Για τα πεδινά υπολογίστε σε τιμές γύρω στους 11-12oC πιο πάνω από αυτές που αναγραφονται στον χάρτη.

Όσον αφορά τα δυτικά της χώρας μας θα επικρατήσει καλοκαιρία καθ'όλη την διάρκεια της εβδομάδας με ηλιοφάνεια,ασθενείς (το πολύ μέτριους στα ανοιχτά του Ιονίου) ανέμους)- δυτικών διευθύνσεων κυρίως και πλήρη απουσία βροχών.

Κάτι που θα μας θυμίζει την περίοδο που διανύουμε θα είναι οι αρκετά χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες.

Το κρύο θα είναι αισθητό την νύχτα και νωρίς το πρωϊ σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Αρνητικές θερμοκρασίες θα σημειωθούν σε κλειστές εσωτερικές-ηπειρωτικές περιοχές (Ιωάννινα-Καλάβρυτα).

Θερμοκρασίες κοντά και λίγο πάνω από το 0 θα έχουμε και σε κάποιες μεγάλες πεδινές εκτάσεις (εκεί ευνοείται η αναστροφή της θερμοκρασίας λόγω της μεγάλης επιφάνειας ανάκλασης της θερμότητας),π.χ.κάμπος Βορειοδυτικής Αχαΐας-Ηλείας.

Δεν αποκλείεται,επίσης,ο σχηματισμός ομιχλών σε περιοχές πλησίον ποταμών και λιμνών.

Οι μέγιστες,τώρα,θερμοκρασίες θα αγγίζουν τους 17-18oC στα πεδινά-παραθαλάσσια με εξαίρεση την Δευτέρα όποτε θα είναι κατα 1-2oC πιο κάτω.

Και η Πάτρα,δεν θα έχει κάτι άλλο πέρα από καλοκαιρία την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι βροχές θα απουσιάζουν πλήρως και η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί,ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα πέφτει γύρω στους 7-8oC μέσα στην πόλη την νύχτα και τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Κατά 1-2oC πιο χαμηλές τιμές στα προάστεια της πόλης.

Το μεσημέρι θα ανέρχεται στους 16-17oC ενώ πρόσκαιρα δεν αποκλείεται την Πέμπτη και την Παρασκευή να πιάσουμε και 18αρι.

*Επιμέλεια πρόγνωσης: Νικόλας Σερέτης-Ρωμανός Πατρών κ' για το Meteoclub.gr (Nick-Stormlover)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις