Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Γαλλόφωνοι της Αχαΐας γιόρτασαν το νέο μποζολέ – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Οι Γαλλόφωνοι της Αχαΐας γιόρτασαν το νέ...

Στην εκδήλωση βρέθηκε ο Γάλλος πρόξενος στην Πάτρα

Την Κυριακή, 22 Νοεμβρίου, ο Σύνδεσμος Γαλλόφωνων Αχαΐας (AFA), διοργάνωσε και φέτος, στη φιλόξενη ταβέρνα Μαραβέλα, γιορτή για το νέο μποζολέ (beaujolais nouveau), το γαλλικό γιοματάρι που γιορτάζεται κάθε Νοέμβριο στη Γαλλία. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ένα πολύχρωμο, χαρούμενο, πλήθος Πατρινών, κάθε ηλικίας, Γάλλοι, Έλληνες και φίλοι από άλλες χώρες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γάλλος Πρόξενος στην Αθήνα, Thierry Klockenbring με τη σύζυγό του. Παρευρέθηκαν η επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας στην Πάτρα Χριστίνα Δευτεραίου, επίτιμοι πρόξενοι άλλων χωρών και πολλά μέλη και φίλοι του Συνδέσμου. Η πρόεδρος του Συλλόγου Γαλλόφωνων, Geraldine Georget-Κυπριανού, στο χαιρετισμό της καλωσόρισε τους παρευρισκόμενος, αναφέρθηκε στη δράση του συλλόγου και έδωσε το λόγο στον πρόξενο.

Ο Γάλλος πρόξενος ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση και τους παρευρισκόμενους για τη θερμή υποδοχή και την παρουσία τους. Αναφέρθηκε στα πρόσφατα συμβάντα στο Παρίσι όσο και στην εντυπωσιακή, όπως σημείωσε, ανταπόκριση και αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, που μαρτυρά για άλλη μια φορά τους μακρόχρονους ακατάλυτους δεσμούς και τη φιλία ανάμεσα στους δύο λαούς. A

leth Lebouille, Βαγγέλης Πολίτης-Στεργίου και ο Θανάσης Παρπαρούσης αναφέρθηκαν στη ιστορία του μποζολέ, την παρασκευή του και τσούγκρισαν τα ποτήρια για μια ξεχωριστή ελληνογαλλική γιορτή.»

Το μέλος του AFA Aleth Lebouille παρουσιάζει το Beaujolais Nouveau

Το μέλος του AFA Aleth Lebouille παρουσι...

Το μέλος του AFA Aleth Lebouille παρουσιάζει το Beaujolais Nouveau

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις