Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορινθία: Το μαντρί ήταν... μουσείο και οπλοστάσιο!

Κορινθία: Το μαντρί ήταν... μουσείο και ...

Πολύτιμα αρχαιολογικά ευρήματα, καθώς και αρκετά όπλα

Σε χώρο φύλαξης πολύτιμων αρχαιολογικών ευρημάτων, καθώς και αρκετών όπλων, αδήλωτων και κλεμμένων, είχε μετατρέψει το μαντρί του ένας 51χρονος σε κοινότητα του Δήμου Κορινθίων, το οποίο ανακάλυψε η αστυνομία μετά από έρευνες.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Κορίνθου που έφτασαν εκεί μετά από πληροφορίες, βρέθηκαν μπροστά σε μια «συλλογή» που αποτελούνταν από μια αρχαία πήλινη κωνική αγνύθα, ένα προϊστορικό μαχαιροπέλεκυ από στεατίτη, ένα τμήμα πήλινης σίμης και πολλά θραύσματα πώματος πήλινου αγγείου των Κλασσικών ή Ελληνιστικών χρόνων και ένα πήλινο αγγείο πιθανώς μεσαιωνικό. Όλα εξετάστηκαν από αρχαιολόγο που έκρινε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας και παραδόθηκαν στην αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία για περαιτέρω εκτιμήσεις.

Εντυπωσιακό ήταν το οπλοστάσιο που υπήρχε στο σπίτι του 51χρονου και αποτελούνταν από ένα καριοφίλι, δυο πιστόλια από τα οποία το ένα replica και 18 κυνηγετικά όπλα, εννέα από τα οποία αποδείχθηκε ότι ήταν κλεμμένα! Ένδεκα από τα κυνηγετικά όπλα, ο δράστης τα είχε προμηθευτεί από έναν 52χρονο σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και διακεκριμένες κλοπές.

Στο σπίτι του 51χρονου κατασχέθηκαν ακόμη 833 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, έξι κάνες, ένας σουγιάς, πλήθος κάλυκες και αντικείμενα για την κατασκευή αυτοσχέδιων φυσιγγίων. Ο 51χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου που του άσκησε δίωξη για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και την προστασία των αρχαιοτήτων και για διακεκριμένες κλοπές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις