Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΕΣΥΝ Πάτρας: Χρήσιμα συμπεράσματα και μεγάλη ανταπόκριση στο πρόγραμμα Πρωτογενούς Πρόληψης

ΕΣΥΝ Πάτρας: Χρήσιμα συμπεράσματα και με...

Παρουσιάστηκαν την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στην Αγορά Αργύρη

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4/11/2015  στην Αγορά Αργύρη παρουσίαση του προγράμματος Πρωτογενούς Πρόληψης , το οποίο υλοποίησε το ΕΣΥΝ Πάτρας το καλοκαίρι 2015 στις κατασκηνώσεις του Δήμου  στην Πλαζ. Η δράση αυτή του ΕΣΥΝ υλοποιήθηκε για πρώτη φορά σε Δημοτικές κατασκηνώσεις με μεγάλη επιτυχία.

Υπεύθυνη για το πρόγραμμα ήταν η κ. Μαντζάνα Δήμητρα, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, η οποία είναι μέλος του ΕΣΥΝ Πάτρας με σημαντική εμπειρία σε προγράμματα πρόληψης κατά των ναρκωτικών.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν στελέχη του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου Πάτρας, γονείς παιδιών που συμμετείχαν στις κατασκηνώσεις και εθελοντές που δούλεψαν κοντά στα παιδιά,έγινε αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος που υλοποιήθηκε.

Όλοι όσοι συμμετείχαν, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για  τη δουλειά που έγινε, και κατέθεσαν προσωπικές μαρτυρίες και προτάσεις, ώστε την επόμενη χρονιά να γίνει ακόμη καλύτερη δουλειά με τα παιδιά και τους γονείς των παιδιών, δεδομένης της μεγάλης απήχησης που είχε το πρόγραμμα και της αντικειμενικής ανάγκης να ευαισθητοποιούνται τα παιδιά σχετικά με τα κοινωνικά προβλήματα και να θωρακίζονται  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να μπορούν να αντιστέκονται.

Το ΕΣΥΝ Πάτρας, θα επεξεργασθεί τα συμπεράσματα αυτής της συνάντησης και θα είναι έτοιμο το επόμενο καλοκαίρι του 2016 να συνεργασθεί εκ νέου με το Δήμο στις κατασκηνώσεις, με ακόμα πιο πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, αξιοποιώντας και τη φετινή εμπειρία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις