Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λίβανος: Βίαιη απομάκρυνση ακτιβιστών που κατέλαβαν το υπουργείο

Λίβανος: Βίαιη απομάκρυνση ακτιβιστών πο...

Τα επεισόδια συμπίπτουν με την λήξη στις 19:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) του τελεσιγράφου

H αστυνομία απομάκρυνε με τη βία δεκάδες ακτιβιστές που κατέλαβαν την Τρίτη το υπουργείο Περιβάλλοντος στη Βηρυτό διαμαρτυρόμενοι για την ανικανότητα της κυβέρνησης να διευθετήσει την κρίση των απορριμμάτων, ενώ οι επικεφαλής του κινήματος διαμαρτυρίας κατηγορούν τις δυνάμεις ασφαλείας ότι χτύπησαν πολλούς διαδηλωτές.

Συμπλοκές σημειώθηκαν και έξω από το υπουργείο μεταξύ της αστυνομίας και εκατοντάδων ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τους νεαρούς καταληψίες που παραμένουν  στο εσωτερικό του κτιρίου.

Από τους δεκάδες νεαρούς που βρίσκονταν στο κτίριο, από την αρχή της καθιστικής διαμαρτυρίας το πρωί «παραμένουν εκεί 14» επιβεβαίωσε πηγή του υπουργείου Εσωτερικών, επισημαίνοντας ότι «ο υπουργός Νουχάντ Μασνούκ έστειλε έναν απεσταλμένο για να διαπραγματευτεί, αλλά οι διαδηλωτές είπαν ότι δεν θα φύγουν παρά με τις χειροπέδες στα χέρια».

Το κίνημα «Βρωμάτε» κατήγγειλε στη σελίδα του στο Facebook ότι οι δυνάμεις επιβολής της τάξης «χτύπησαν» πολλούς ακτιβιστές στο εσωτερικό του κτιρίου ενώ ένας από τους διοργανωτές της εκστρατείας, «ο Λουσιέν Μπουρζεϊλί και μία ομάδα νεαρών που συμμετείχαν στην καθιστική διαμαρτυρία δέχθηκαν βάναυση επίθεση εντός του κτιρίου και έκτοτε δε μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους».

Ένας υπεύθυνος του Ερυθρού Σταυρού του Λιβάνου επιβεβαίωσε ότι στελέχη του «προσέφεραν φροντίδα στο σημείο σε 15 ανθρώπους που απομακρύνθηκαν από το κτίριο, μεταξύ αυτών σε έναν για ασφυξία και 14 λόγω των χτυπημάτων» που είχαν δεχθεί, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, ο ακτιβιστής, Λουσιέν Μπουρζεϊλί, έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Τα επεισόδια συμπίπτουν με την λήξη στις 19:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) του τελεσιγράφου που είχαν δώσει οι ακτιβιστές του κινήματος απαιτώντας την παραίτηση του υπουργού Περιβάλλοντος Μοχάμαντ Μασνούκ αλλά και την επίτευξη μιας σταθερής και διαρκούς λύσης για την κρίση των απορριμμάτων που διαρκεί ήδη έναμιση μήνα.

Πηγή: ert.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις