Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο ηλεκτρολόγος που θέλει να γίνει αξιωματικός - Από τα φοιτητικά ξενύχτια ξανά στα θρανία και στις πανελλήνιες

 Πάτρα: Ο ηλεκτρολόγος που θέλει να γίνε...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Ο Ανδρέας Μιχαήλ φαίνεται πως πέτυχε τον στόχο του

Το 2011 ο Ανδρέας Μιχαήλ δίνει για πρώτη φορά πανελλήνιες και καταφέρνει να μπει στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Τέσσερα χρόνια μετά κι ενώ ήταν ήδη στο mood της φοιτητικής ζωής αποφασίζει να καθίσει ξανά στα θρανία, του φροντιστηρίου «Επιλογή Γνώσης» αρχικά και στου εξεταστικού κέντρου των πανελληνίων στη συνέχεια, προκειμένου να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Ο Ανδρέας Μιχαήλ ήξερε ότι δεν ήθελε να γίνει ηλεκτρολόγος, αλλά αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

 

«Αποφάσισα να δώσω ξανά πανελλήνιες για να μπω σε αστυνομικές σχολές.Έχω συγκεντρώσει 17515 μόρια κι έχω την ειδική κατηγορία των πολυτέκνων, η οποία μπορεί να με βοηθήσει. Εν τέλει δεν ήθελα να ακολουθήσω το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου και αποφάσισα να ξαναδώσω για κάτι που ήξερα ότι θα μου αρέσει περισσότερο.Ήταν δύσκολο να το αποφασίσω και να καθίσω να διαβάσω μια ολόκληρη χρονιά για τις πανελλήνιες, αλλά το αποτέλεσμα είναι καλό. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι δεν υπάρχει ρουτίνα σε αυτό το επάγγελμα κι επιπλέον μπορείς να βοηθήσεις τον κόσμο», λέει στο thebest.gr

 

Ο Ανδρέας δυσκολεύτηκε αρχικά να μπει στο νέο πρόγραμμα και από φοιτητής να ξαναγίνει υποψήφιος των πανελληνίων και ειδικά τους τελευταίους μήνες τα ξενύχτια με τους φίλους αντικαταστάθηκαν από τα ξενύχτια πάνω από τα βιβλία «Θυσίασα πολλές βόλτες, εξόδους, έβλεπα πολύ λιγότερο τους φίλους, είχαμε χαθεί και ήταν λίγι περίεργο, αλλά πιστεύω ότι όλοι αυτοί οι κόποι θα αποδώσουν». Άλλωστε είχε τη συμπαράσταση των φίλων του, οι οποίοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόφασή του να κυνηγήσει το όνειρό του και ιδιαίτερη αναφορά κάνει στον Δημήτρη Μαρσέλη, που είναι ήδη στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. Ο Ανδρέας με τα μόρια που συγκέντρσε φαίνεται πως πετυχαίνει το στόχο του, αν όχι για τη σχολή ααξιωματικών, σίγουρα για τη σχολή αστυφυλάκων.

Ωστόσο υπήρχε κι ένα καλό σε αυτή τη δεύτερη προσπάθειά του.«Αυτή τη δεύτερη φορά είχα περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μου γιατί δεν είχα το σχολείο, ενώ το 2011 είχα πιεστεί περισσότερο. Βέβαια υπήρχε μεγαλύτερο άγχος γιατί έδινα για να πιάσω ένα συγκεκριμένο στόχο».

 

Του Ανδρέα  τελικά του αρέσουν τα επαγγέλματα με δράση  και αυτά που ανεβάζουν την αδρεναλίνη. «Στην αρχή ήθελα να γίνω πιλότος αλλά δεν τα κατάφερα. Κι έτσι επέλεξα κάτι αντίστοιχο, που δεν έχει δηλαδή ρουτίνα».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Πάτρα: Οι νικητές των πανελληνίων- Οι αριστούχοι, οι επιτυχόντες, αυτοί που είδαν το όνομά τους στα... ψηλά της λίστας -ΦΩΤΟ


Πανελλαδικές 2015: Αριστεύσαντες της Πάτρας μιλούν στο thebest.gr για το πως τα κατάφεραν - Τι σχολές προτιμούν

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις