Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανελλαδικές 2015: Αριστεύσαντες της Πάτρας μιλούν στο thebest.gr για το πώς τα κατάφεραν - Τι σχολές προτιμούν

Πανελλαδικές 2015: Αριστεύσαντες της Πάτ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Θυσίασαν πολλά για το διάβασμα αλλά είχαν και προσωπική ζωή

Είναι αριστεύσαντες. Είναι από την Πάτρα και χθες με χαρά είδαν την βαθμολογία τους να δικαιώνει τις ατελείωτες ώρες διαβάσματος, σχολικών και φροντιστηριακών μαθημάτων, ασκήσεων και τέστ.

Μαθητές σχολείων της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας, μίλησαν στο thebest.gr, για τις θυσίες που χρειάστηκε να κάνουν αλλα ακόμη και για τις μεθόδους που ακολούθησαν ώστε το διάβασμά τους να είναι εποικοδομητικό.

Οι μαθητές ευχαρίστησαν ιδιαίτερα και το Φροντιστήριο Πρίσμα και ξεχωριστά τους καθηγητές τους, στους οποίους μας είπαν πως οφείλουν πολλά!

Η Ζωή Ζωιτοπούλου πήγε σχολείο στο Ρίο. Θέλει να σπουδάσει Ιατρική και πρώτη της προτίμηση είναι η σχολή της Πάτρας, ακολουθεί εκείνη των Ιωαννίνων, και επόμενη επιλογή της -έτσι όπως θα συμπληρώσει το μηχανογραφικό της- θα είναι η Βιολογία. Την ρωτήσαμε αν είχε χρόνο για τον εαυτό της ανάμεσα στις ατελείωτες ώρες διαβάσματος, "Δεν γίνεται να το παίξουμε άνετοι, αλλα δεν  χάνουμε και τη ζωή μας. Σίγουρα δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Δεν χρειάζεται όμως να χάσουμε και τον εαυτό μας. Γενικά δεν πιέστηκα, έβγαινα και με την παρέα μου. Μπορεί να χάσεις ωστόσο και κάποιες 
στιγμές", είπε στο thebest.gr η Ζωή.

Η επανάληψη στο διάβασμα χρειάστηκε να γίνει πολλές φορές αλλα είναι και οπτικός τύπος. Βασικότερο όλων -όπως μας είπε, η κατανόηση. Οικογένεια και καθηγητές βασικά συστατικά για να έλθει το καλό αποτέλεσμα.

Συγκέντρωσε 19.483 μόρια.

Η Έλενα Καρβέλη θέλει να σπουδάσει Νομική ή Ψυχολογία και σχετικές θα είναι και οι πρώτες επιλογές της στο μηχανογραφικό. "Δεν μπορώ να πω οτι ξενύχτησα. Μπορεί να είχα οργάνωση στο διάβασμα αλλα δεν έβγαινα όπως κάποιες άλλες χρονιές", είπε στο thebest.gr.

Είναι οπτικός τύπος και αυτό την βοήθησε στην θεωρητική κατεύθυνση. Κάπου χρειαζόταν αποστήθιση, ωστόσο ήταν επιτακτική και η κατανόηση. "Ελλαδα θα ήθελα να 
εργαστώ και ελπίζω όταν θα πάρω το πτυχίο μου να έχουν αλλάξει τα πράγματα", μας είπε η Έλενα, σαφώς προβληματισμένη με τα τεκταινόμενα στην χώρα

Συγκέντρωσε 19.163 μόρια.

Ευαγγελία Σχωρτσανίτη

Ευαγγελία Σχωρτσανίτη

Ευαγγελία Σχωρτσανίτη

Η Ευαγγελία Σχωρτσανίτη πήγε σχολείο στο 2ο. Πρώτος της στόχος η Ιατρική ή ειδικότερα η οδοντιατρική. Αφιέρωνε αρκετές ώρες. Έκανε συστηματικό διάβασμα -κάτι που μας επιβεβαίωσε και η περήφανη μαμά της- όλες τις χρονιές και τόσο οι καθηγητές της, όσο και οι ίδιοι της οι γονείς ήταν πάντα "εκεί". Θα πρότιμούσε την Ελλάδα αλλα αν έλθουν έτσι τα πράγματα μπορεί και να αναζητήσει το εργασιακό της μέλλον και στο εξωτερικό

Συγκέντρωσε 18.996 μόρια.

Θεόδωρος Τζικόπουλος

Θεόδωρος Τζικόπουλος

Θεόδωρος Τζικόπουλος

Ο Θεόδωρος Τζικόπουλος πήγε σχολείο στο 4ο. Θέλει και αυτός να περάσει Ιατρική Πατράς. Χρειάστηκε πολύ διάβασμα αλλα και οργάνωση του χρόνου του, όπως μας είπε. Ένας καλός συνδυασμός αυτών των δύο. Η επανάληψη χρειαζόταν, αλλα είναι ως οπτικός τύπος μπορούσε να τα "παίρνει εύκολα, κάτι που τον βοήθησε αρκετά. Στην ερώτησή μας Ελλάδα ή εξωτερικό, μας απάντησε, "Δεν το έχω σκεφτεί ακόμα. Αλλα νομίζω πως αν θέλεις κάτι το κάνεις και στην Ελλάδα".

Οφείλει πολλά όπως μας είπε στη στήριξη απο την οικογένεια, το σχολείο και φυσικά το φροντιστήριο του και τους καθηγητές του.

Συγκέντρωσε 18.866 μόρια.

Ο Ιάσονας Φούκας πήγε σχολείο στα Βραχνέικα. Στοχεύει στο Χημικό ή Γεωλόγικο. "Το διάβασμα ηταν απαιτητικό", μας είπε. "Οποιαδήποτε ασχολία, την άφησα. Οι καθηγητές στο φροντιστήριο και η εξάσκηση στα μαθήματα κατεύθυνσης στο σχολείο με βοήθησαν για αυτό το αποτέλεσμα" εξομολογείται στο thebest.gr.

Συγκέντρωσε 15.134 μόρια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις