Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μπαν Κι Μουν: Η στατιωτική βία δεν είναι λύση για το μεταναστευτικό

Μπαν Κι Μουν: Η στατιωτική βία δεν είναι...

Απάντηση καταπέλτης στην Ε.Ε.

Η προσφυγή στη βία δεν αποτελεί λύση για την τραγωδία των μεταναστών στη Μεσόγειο, διαβεβαιώνει ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι μουν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην ιταλική εφημερίδα Λα Στάμπα.

"Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στην τραγωδία που συμβαίνει στη Μεσόγειο", τονίζει ο Μπαν στη συνέντευξη αυτή, σημειώνοντας ότι θα προτιμούσε να ενθαρρυνθεί η νόμιμη μετανάστευση, ως συνολική λύση στο πρόβλημα.

Οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμφανίστηκαν έτοιμοι, στην έκτακτη σύνοδο κορυφής που διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη, να αναλάβουν δράση εναντίον των διακινητών αθρώπων, υπό τον όρο ότι θα λάβουν το πράσινο φως από τα Ηνωμένα Έθνη. Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι ανέλαβε να ζητήσει την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού.

"Μια συνολική προσέγγιση, που θα λαμβάνει υπόψη τις ρίζες του προβλήματος, θέματα ασφαλείας και τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, είναι κρίσιμης σημασίας", εξήγησε ο γγ του ΟΗΕ. "Τα Ηνωμένα Έθνη είναι έτοιμα να συνεργαστούν με τους Ευρωπαίους εταίρους για αυτόν τον σκοπό", πρόσθεσε.

"Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα στο Λουξεμβούργο και τις Βρυξέλλες συνιστούν ένα σημαντικό βλήμα προς την ανάληψη συλλογικής δράση εκ μέρους της Ευρώπης. Είναι η μοναδική προσέγγιση που μπορεί να λειτουργήσει για ένα πρόβλημα τέτοιου είδους", τόνισε ο Μπαν ο οποίος αναμένεται αύριο Δευτέρα στη Ρώμη για επίσημη επίσκεψη.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, ο Μπαν Γκι-μουν και η Φεντερίκα Μογκερίνι θα συμμετάσχουν σε μια "έξοδο" στη Μεσόγειο, σε ένδειξη αλληλεγγύης μετά τα πρόσφατα, πολύνεκρα ναυτικά δυστυχήματα με θύματα μετανάτες οι οποίοι επιχειρούσαν να φτάσουν από τα παράλια της Λιβύης σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις