Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα- Σαμαράς: Ζητάνε έγκριση για τη δραχμή - Μίλησε για μαθητευόμενους μάγους και είπε ότι τα έχουν κάνει μαντάρα με τους μετανάστες- ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα- Σαμαράς: Ζητάνε έγκριση για τη δρ...

"Μέσα σε τρεις μήνες φέρνει τη χώρα πάλι «κοντά στο κακό, τα ελλείμματα και τη ύφεση"

16.20  Για παράλυση, απόλυτη αβεβαιότητα και ασφυξία στην χώρα έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην προσυνδιάσκεψη της ΝΔ που πραγματοποιείται στην Πάτρα. Επιπλέον, αναφερόμενος στα σενάρια πρόωρων εκλογών και τις αντίστοιχες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, τόνισε ότι αν πάνε σε εκλογές θα είναι πλήρης ομολογία ότι δεν κατάφεραν να κάνουν αυτά που υποσχέθηκαν. «Και ζητάνε  έγκριση για τη δραχμή. Το μόνο ερώτημα των εκλογών είναι η δραχμή» τόνισε και αναφέρθηκε σε καταστροφικές συνέπειες μια τέτοιας εξέλιξης.

«Το πρωί μας λενε ότι δεν υπάρχουν χρήματα, το μεσημέρι ότι τα χρήματα βρέθηκαν, το βράδυ ότι δεν υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις, την επόμενη ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία» δήλώσε ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνον τας λόγο «για σκωτσέζικο καθημερινό ντους που δεν έχει συμβεί ποτέ στο τόπο».

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μέσα σε τρεις μήνες φέρνει τη χώρα πάλι «κοντά στο κακό, τα ελλείμματα και τη ύφεση», ενώ έκανε λόγο για μαθητευόμενους μάγους που «ενώ η χώρα θα  θα μπορούσε να βγει από την κρίση σε 1-1,5 χρόνο, εκείνοι ακυρώνουν μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις».

Για το μεταναστευτικό είπε ότι στην Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο μια συμφωνία, που θα μας βοηθήσει να βγούμε από την κρίση και να λύσουμε το μεγάλο πρόβλημα της μετανάστευσης. «Η κυβέρνηση προσκάλεσε λαθρομετανάστες να σαρώσουν τον κόσμο κατά κύματα, υιοθέτησαν την πολιτική των ανοιχτών συνόρων και μας οδηγούν σε έξοδο από το Σένγκεν» τόνισε. Όπως είπε πρέπει να πιέσουμε την κυβέρνηση να ακολουθήσει μια αληθινά ευρωπαϊκή πολιτική τόσο στην οικονομία όσο και στην ασφάλεια.

«Η κυβέρνηση τα έχει κάνει μαντάρα με τους λαθρομετανάστες» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στα πανεπιστήμια και τις καταλήψεις τόνισε ότι «νομιμοποιούν ένα άσυλο παρανομίας».

 

13:10 - Αυτή την ώρα στο βήμα ο πρ. πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

12.50 - Στο βήμα και ο Μάκης Βορίδης με πύρινο λόγο κατά της λαθρομετανάστευσης και ζητημάτων ασφαλείας

12.40 - Ο Μάκης Γιακουμάτος ξεσήκωσε φίλους και στελέχη της ΝΔ με τον βροντερό λόγο του απο το βήμα της περιφερειακής προσυνδιάσκεψης.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Στην Πάτρα αυτή την ώρα ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαρά στο πλαίσιο της πρώτης περιφερειακής προσυνδιάσκεψης , με θέμα το μεταναστευτικό.

Οι εργασίες ξεκίνησαν όπως είχε προγραμματιστεί στις 12 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ. 

Κεντρικό σύνθημα και θέμα της Προσυνδιάσμεψης είναι το "Ακούμε, συζητάμε, προχωράμε".

Ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει γύρω στη 13.00 μετά το μεσημέρι και αναμένεται να κάνει αναφορά στις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις, στο Eurogroup καθώς όπως επίσης και στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στη χώρα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά αποθεματικά των δήμων.

Πληροφορίες θέλουν να έρχονται μαζί με τον Α. Σαμαρά και για τις εργασίες της συνδιάσκεψης οι, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Βασίλης Κικίλιας, Μαρία Σπυράκη, Μάκης Βορίδης, Θανάσης Μπούρας κ.α

Δεν έχει βεβαιωθεί ακόμα αν και πότε ο κ. Σαμαράς θα έχει προσωπικές συναντήσεις με τα τοπικά στελέχη και φορείς της περιοχής.

Στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ και στην Αγ. Ανδρέου, οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις. Απο νωρίς σήμερα το πρωί γίνονται όλες οι απαραίτητες εγκαταστάσεις (υλικοτεχνικός εξοπλισμός, τροφοδοσίες, κλπ) ώστε όλα να είναι έτοιμα για τις ανάγκες της περιφερειακής προσυνδιάσκεψης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις