Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Συναυλία με το Παριζιάνικο "Norbert Bouche Quartet" και τους Πατρινούς Groovin’ High στις 30 Απριλίου 2015 στην Πάτρα

Συναυλία με το Παριζιάνικο "Norbert...

Στις 21.00 στο Λιθογραφείον

Ο Σύνδεσμος Γαλλόφωνων Αχαΐας (AFA), οι Groovin’ High, και το Δίηχο συνδιοργανώνουν την Πέμπτη 30 Απρίλιου 2015 στο Θέατρο Λιθογραφείον, στην Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων στις 21.00 το βράδυ μια συναυλία με το "Norbert Bouche Quartet".

Μαζί τους συμμετέχουν και η Πατρινή μπάντα Groovin’ High.

Το "Norbert Bouche Quartet" δημιουργήθηκε στο Παρίσι το 2014 από τους Norbert Bouche (βιολί), Benjamin Blackstone (κιθάρα), Γιάννη Τζιάλλα (κιθάρα) και Guillaume Duval (κοντραμπάσο). Η αναφορά του κουαρτέτου είναι η jazz manouche (ή gypsy jazz) όπως διαμορφώθηκε από τους Django Reinhardt και Stephane Grappelli στις θρυλικές ηχογραφήσεις των δεκαετιών του 1930, '40 και '50.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάζουν σε συνεργασία με την Εύα Λαύκα στη φωνή, ένα βασικό μέρος του κλασικού swing (και όχι μόνο) ρεπερτορίου ξεκινώντας από τον Django και φτάνοντας ως τις μέρες μας. www.norbertbouche-quartet.com

Οι Groovin’ High είναι ένα συγκρότημα από την Πάτρα, που δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2012. Έναυσμα και βασική επιρροή του γκρουπ αποτέλεσε η gypsy jazz, μια μουσική επίκαιρη και ενδιαφέρουσα με φανατικό κοινό στην Ευρώπη και ανερχόμενο είδος τελευταία στη χώρα μας, που ξεκινά τη δεκαετία του ’30 και εξελίσσεται δυναμικά μέχρι σήμερα.www.facebook.com/GroovinHighBand

Το ρεπερτόριο της μπάντας περιλαμβάνει διασκευές κυρίως από jazz standards με αναφορές και σε άλλα σύγχρονα μουσικά ρεύματα σε ύφος πάντα gypsy jazz.

Οι Groovin’ High έχουν εγγράψει πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα ενώ έχουν συμμετάσχει σε σημαντικά φεστιβάλ της Jazz μουσικής σκηνής, όπως στο 4ο DJANGOFEST Athens του Βύρωνα (Οκτώβριος 2013) και το 3ήμερο Jazz + Πράξεις (Ιούνιος 2013) και «2ήμερο Gypsy Jazz» (Ιούνιος 2014) στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Members:

Vocals: Μαριάννα Βούλγαρη

Saxophones: Διονύσιος Μουζάκης

Manouche Guitars: Γιώργος Παπαβασιλείου – Κωνσταντίνος Γκολφινόπουλος Double Bass: Γιώργος Κατσίκας

Ο Σύνδεσμος γαλλόφωνων Αχαΐας (AFA) είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2009 στην Πάτρα, Αχαΐα. Στόχοι του είναι η μετάδοση της γλώσσας και του γαλλικού πολιτισμού και η ανάπτυξη αλληλεγγύης και κοινωνικών δεσμών μεταξύ των διαφόρων γαλλόφωνων και γαλλόφιλων πληθυσμών της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Η πρόεδρος του ΔΣ είναι η Γαλλίδα Geraldine Georget-Kypriano.www.afapatras.com.

Εισιτήριο 10 ευρώ.

Τηλ. κρατήσεων : 2610273970.

mail : [email protected].

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View