Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο πόλεμος των Δασκαλαντωνάκη - Μια κρητική ενδοοικογενειακή έριδα

Ο πόλεμος των Δασκαλαντωνάκη - Μια κρητι...

Τεράστια τα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα

Η οικογενειακή διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός των μελών της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα στα κοσμικά και επιχειρηματικά πηγαδάκια.  Η γνωστή επιχειρηματική οικογένεια που κατέχει σημαντικές ξενοδοχειακές μονάδες στην χώρα μας βασανίζεται από οξύτατες διαμάχες ανάμεσα στα μέλη της, την ίδια στιγμή που τα χρέη και η οικονομική κρίση τους έχουν πλήξει.

Ο πατέρας Νίκος Δασκαλαντωνάκης, με την κόρη του Μάρι (σύζυγος του Νίκου Σηφουνάκη) βρίσκονται από την μια πλευρά και η σύζυγός του Πόπη με το γιο τους Γιάννη και την κόρη τους Τίνα βρίσκονται στην αντίπερα όχθη.

Ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης έθεσε τη σύζυγό του και τα δύο από τα τρία τους παιδιά εκτός Δ. Σ θεωρώντας τους εικονικούς μετόχους.

Η σύζυγος Πόπη και η κόρη τους Τίνα, μίλησαν στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Μεταξύ άλλων η Πόπη Δασκαλαντωνάκη είπε:

''Πριν από περίπου 2,5 χρόνια ο σύζυγός μου, μου ζήτησε να του δώσω το 20% των μετοχών μου στις διάφορες εταιρείες με το πρόσχημα ότι υπήρχε διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο παιδιών μας του Γιάννη και της Μάρι, και επιτακτική ανάγκη για αναδιαπραγμάτευση των τραπεζικών δανείων. Απήντησα ότι πολύ ευχαρίστως να δώσω την ψήφο μου όταν χρειάζεται, όπως έκανα πάντα για το καλό των εταιρειών, αλλά δεν έβρισκα τον λόγο γιατί έπρεπε να αλλάξει η μετοχική σύνθεση. Άρχισα τότε να σκέφτομαι μήπως κρύβεται κάτι πίσω από αυτό, μέχρι που απεδείχθη ότι υπήρχε μια κρυφή ατζέντα. Η αποπομπή μου και των παιδιών μας, Γιάννη και Τίνας από τις εταιρείες και αυτή τη στιγμή που μιλάμε ίσως η πώληση και απαξίωση των μετοχών μας πίσω από τη πλάτη μας''.

Η κόρη του Τίνα Δασκαλαντωνάκη αναφέρει απότη δική της πλευρά: "Θεωρώ ότι πρόκειται για μια προμελετημένη κίνηση που υφαίνεται υπόγεια εδώ και κάμποσο καιρό. Τελευταία πράξη του δράματος είναι η περίεργη απόφαση ενός δικαστή στο Ρέθυμνο, που πέταξε έξω από μία εταιρεία το 60% των μετοχών της και έδωσε δικαίωμα στο άλλο 40% να αποφασίζει προσωρινά για τα πάντα. Δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να παίρνουμε ως εταιρείες επιδοτήσεις από το Υπουργείο Οικονομικών και ο πατέρας μου να δηλώνει ότι στις εταιρείες είμαστε 5 μέτοχοι και στο δικαστήριο να δηλώνει ότι ο ίδιος είναι μόνος μέτοχος κατά 100% όλων των εταιρειών''.Και συνεχίζει: "Όταν διασταυρώνομαι με τον πατέρα μου στο πεζοδρόμιο δεν με χαιρετά, ο δε μπράβος του με σπρώχνει. Ποιες μπορεί να είναι οι σχέσεις μου με την αδερφή μου όταν γνωρίζω ότι είναι ο ιθύνων νους της υποθέσεως; Άλλωστε ό,τι μας συμβαίνει σήμερα μας το είχε προείπει απειλήσει και υποσχεθεί τον Οκτώβριο του 2009 σε έντονη διαφωνία που είχαμεμε κορωνίδα ότι ή θα της δώσουμε τις μετοχές μας ή θα κηρύξει τις εταιρείες σε πτώχευση. Όσο για τον πατέρα μου πολύ φοβάμαι ότι για χάρη της Μαρί από την ημέρα που βγήκε η απόφαση θα προσπαθήσει συστηματικά να απαξιώσει την περιουσία μας για να μας πετάξει έξω. Δεν ήθελα να φτάσω στα 37 μου για να μάθω πως ο πατέρας μου θα ήταν ο δήμιος μου. αν το ήξερα νωρίτερα θα είχα φροντίσει να είχα πάρει άλλη πορεία στη ζωή μου, θα τον είχα εμποδίσει να με διαλύσει''.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight